0
EROPUIT Uncategorized

24 hours in Paris

IMG_1927
Bonjour! Net als ik aan het nagenieten van je zondag? Ik ben net terug van een girlsweekend Parijs met de liefste Lies en deel graag met jullie onze minigids om de leukste 24 uur in deze fantastische stad door te brengen:

Monmartre en de Sacré-Coeur: ons gekke hotelletje lag vlakbij deze kleurrijke wijk in Parijs en is ongetwijfeld één van de gezelligste plekjes die Parijs heeft. Om de Sacré-coeur zelf te bezichtigen langs de binnenkant is behoorlijk want conditie nodig, maar dat was voor mij en Lies geen probleem, haha, weer wat calorietjes verbrand!

* Stoffenwinkels (!): aan de voet van de Sacré-coeur vind je Parijse stof en geen klein beetje! Voor stoffenverslaafden als Lies en ikzelf een walhalla! Omdat we maar iets meer dan 24 uur in Parijs waren, besloten we om ze niet allemaal te doen. Maar aan de stofjes van Liberty konden we toch niet weerstaan. In Parijs zijn toch wel veel leuke stoffenwinkels, dat weten we dan ook weer.

* Place des Vosges: gelegen in het keigezellige Marais-district in het 4de arrondissement. Parijs heeft heel wat prachtige parken, maar dit park mag niet ontbreken tijdens je bezoekje.

* Le Pic Clops: tijd voor koffie en we spotten toevallig één van de leukste cafés van Parijs gelegen in de Marais-wijk. Keitof ingericht en je kan er keilekker eten voor weinig geld. Een aanrader van jewelste!

* Shoppen per kilo: midden in de gezellige straten van Le Marais vonden we de Kilo Shop, een leuke vintage winkel met een leuk concept! Je kunt hier tweedehands kledingstukken niet per stuk, maar per kilo afrekenen! Leuk hé?

* Verlichte Eiffeltoren: het symbool van Parijs had ik natuurlijk al eens gezien, maar nog nooit by night! Van negen tot twaalf uur ‘s avonds gaan de lampen op de Eiffeltoren elk uur een paar minuten knipperen en dat is geweldig romantisch!

Alles te voet doen in zo’n korte tijd is natuurlijk onmogelijk, daarom namen wij een paar keer de Metro, want die is geweldig goed georganiseerd en komt praktisch overal. Een kaart van het metronet downloaden kan hier.

De reden waarom we eigenlijk naar Parijs trokken, was een bezoekje aan de leukste beurs van ‘t jaar Playtime Paris. Wat heb ik geweldig genoten van alle leuke mensen die ik hier ben tegengekomen of ontmoet heb. Om nog maar te zwijgen over de prachtige collecties die ik er heb mogen aanschouwen. Wordt zeker vervolgd.

Conclusie? Van weekendjes als deze krijg ik geweldig veel energie! Lekker veel girlstalk met een mijn liefste vriendinneke die ik dankzij deze blog heb leren kennen, genieten van leuke adresjes ontdekken en af en toe een café latte-stop, meer moet dat niet zijn! Parijs is zeker een aanrader voor een kort tripje omdat je met de TGV in no time daar bent.
Jullie nog leuke Parijstips? Ze zijn altijd welkom!

Op de blog van Lies lees je straks ook geweldige tips. Genieten jullie nog even mee van onze foto’s?

IMG_1936
IMG_1943
IMG_1940
IMG_1946
IMG_0089_2
LePicClops3
IMG_1983
IMG_0086

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Victorine
  januari 24, 2016 at 9:32 pm

  Maar alé, op exact hetzelfde bankje in het Place des Vosges zaten wij enkele maanden geleden heerlijk te genieten. Ook wij bezochten toen de Sacre-Coeur, maar die stoffenwinkeltjes ben ik spijtig genoeg niet tegen gekomen (of zou mijn allerliefste wederhelft mij discreet afgeleid hebben 🙂 ?). Nu moet ik wel terug, he.. En die verlichte Eifeltoren: echt prachtig, he (wij starten er onze ’48 uur in Parijs’ mee en onze kinderen spreken er nu zelfs nog over. Lieve groet, V.

 • Reply
  Katrien
  januari 25, 2016 at 6:53 am

  Parijs, ook mijn favoriete stad! De notredam is overweldigend, rondvaart op Seine is ook leuk en de begraafplaatsen zijn ook mooi om in rondtewandelen!

 • Reply
  Catherine
  januari 25, 2016 at 8:52 am

  Jullie hebben duidelijk genoten van jullie trip! Parijs is inderdaad (meer dan) een bezoekje waard.

 • Reply
  A_nnick.
  januari 25, 2016 at 9:07 am

  Dankjewel voor de fijne tips, lieve Lobke! Parijs staat al eventjes op mijn verlanglijstje en dankzij de bongobon die ik vorig jaar van mijn ex-collegaatjes kreeg, maken we er binnenkort echt werk van. Je tips komen dus zeker en vast van pas!

 • Reply
  Barbara
  januari 25, 2016 at 1:11 pm

  ik schreef het al bij Lies, maar echt: waaauw, ziet er heerlijk uit! Ik hou zoooooo van parijs!! Ik moet dringend terug want die stoffenwinkels en al heb ik toen niet ontdekt 🙂 wat is dat daar toch een heerlijk bruisende stad!

 • Reply
  Valerie
  januari 25, 2016 at 6:56 pm

  Ergens op de marollen is ook een tweedehands winkel die per kilo rekent.:)

  En je doet me goesting krijgen om eens naar Parijs te gaan.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.