0
Daguitstappen EROPUIT

Leuke tips voor een weekendje Texel met kinderen

Een weekendje Texel stond al heel lang op onze bucketlist, want Texel is een superkindvriendelijk eiland waar je gerust een week en zelfs langer kan doorbrengen, zoveel leuke dingen die er te beleven zijn. Wij hebben ons zeker niet verveeld! Benieuwd naar de leukste tips voor kids in Texel?

1. Beklim de Vuurtoren

Vlakbij het vakantiepark waar wij verbleven, bevindt zich de vuurtoren! Dat spreekt sowieso al tot de verbeelding van de kindjes, maar wat als je nu eens een vuurtoren zou beklimmen? Wij deden dat en kregen een schitterend uitzicht over de zee.

2. Ga mee op een Garnalenboot

Vanuit het haventje in Oudeschild kan je met meerdere garnalenboten de Waddenzee op! “Vandaag gaan we met een vissersboot mee!” Oh wat vonden onze kindjes dat fijn! Het werd een avontuurlijke tocht onder een stralend zonnetje en terwijl de bemanning garnalen vist, konden wij zeehondjes spotten. We leerden ook vanalles over het vissen op garnalen en mochten ze daarna natuurlijk opeten. En Milleke, die ging gewoon mee in de draagzak dicht bij mama! Geweldig toch hé?

3. Lammetjes knuffelen

Eén van de leukste activiteiten die we gedaan hebben, was een bezoekje aan de Schapenboerderij, een echte aanrader voor jong en oud! Hier lees je een hele blogpost over deze leuke voormiddag in de Schapenboerderij.

4. Een ijsje gaan eten bij ijsboerderij Labora

Niet zo ver van ons vakantiepark ligt ijsboerderij Labora waar ze de lekkerste ijsjes van Texel hebben! (of dat hebben ze ons toch wijsgemaakt). Zelf mocht ik er niet van proeven door de koemelkallergie van Milleke, maar papa, Kobe en Frauke smulden toch heerlijk van hun lekker ijsje! Aanradertje dus!

5. Spelen op het strand


Texel heeft fantastische stranden. Ruim 30 kilometer hagelwit zandstrand ligt op jullie te wachten! Of je nu overdag of ‘s avonds naar het strand gaat, met zand spelen is altijd leuk! Neem gewoon een schop en emmer mee en de kindjes zijn content! Maak een leuke strandwandeling of neem een windvlieger mee, dat zorgt altijd voor een paar uur plezier.
De leukste stranden? Hier vind je een overzicht van de Texelse stranden.

Nog enkele Texel tips voor kids (of zonder kids)
Toen ik jullie via Facebook vroeg naar de leukste uitstapjes met (of zonder) kids, kreeg ik massaal veel leuke tips binnen, maar spijtig genoeg waren we niet zo lang op Texel waardoor we ze niet allemaal hebben kunnen uittesten. Maar misschien jullie wel?
Museum Kaap Skil
Zwemparadijs Calluna
Landgoed De Bonte Belevinis
Fonteinsnol in de Dennen
Ecomare Texel

Hoe geraak je er?

Met de veerboot
Vanuit Den Helder geraak je heel gemakkelijk met de veerboot in Texel. Gewoon even met je auto op de boot rijden, uitstappen, buiten genieten van een koffietje met een prachtig uitzicht en niet veel later sta je op het eiland. Tip: koop net als ons je tickets online op voorhand, daar bespaar je heel wat tijd mee. Hier vind je alle info

Praktisch

We verbleven in het kindvriendelijkste park van Texel @ Landal Sluftervallei. Een supermooi park middenin de Texelse Duinen waar ook nog heel wat te beleven valt. Er is een parkshop voor al je boodschappen, een zwembad, speeltuintjes, een uitkijktoren, een waterspeelplaats en je kan er prachtig wandelen! Het vakantiehuisje zelf was ook superpraktisch ingericht, waardoor op vakantie gaan met een baby helemaal niet moeilijk is. Mil zijn eerste vakantie en onze eerste vakantie als familie van 5 is meer dan geslaagd!

Genieten jullie nog even mee van enkele prachtplaatjes?

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Nies
  mei 30, 2017 at 10:24 am

  Dat ziet er super leuk uit! Ben er als kind wel eens geweest, maar dat is dus laaaang geleden 😉 Weer eentje bij op onze to-travel-list!

 • Reply
  fieke
  mei 31, 2017 at 6:33 pm

  Leuke foto’s, en bedankt voor de vele tips. Nu kijk ik nog harder uit naar onze vakantie 🙂

 • Reply
  Evi
  mei 31, 2017 at 6:57 pm

  Lijkt me een heerlijke vakantie te zijn geweest! Wij gaan deze zomer naar een ander Landalpark in Nederland en kijken er nu al naar uit 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.