0
Daguitstappen EROPUIT

Legoland Denemarken: de perfecte afsluiter van onze reis

IMG_5064De perfecte afsluiter van onze roadtrip door Zweden, was een bezoekje aan LEGOLAND in Billund (Denemarken). Kobe en Frauke waren dolgelukkig toen we hen donderdagochtend  na ons nachtje in de boot van Oslo naar Frederikshaven deze verrassing vertelden: “Schatjes, we gaan nog naar LEGOLAND!” “Jaaaaaaaaaaaaaaa!” klonk het in koor!

Als kind speelde ik ook heeeeeeel vaak met LEGO en ook mijn Lief was en is nog altijd gek op LEGO, twee kinderen van 4 en 5 jaar en een vakantie naar Zweden zijn dus het perfecte excuus om naar LEGOLAND, hét mekka van de LEGO maar ook een ongelooflijk tof pretpark, te gaan!

Onze tickets bestelden we op voorhand zodat we niet lang moesten wachten aan de kassa. Het was een regenachtige dag, maar dat hield ons niet tegen en blijkbaar waren we niet de enige die dat dachten, want ondanks het slechte weer was het toch erg druk! Daarom neem je best een plannetje (of download je de app) en beslis je samen welke attracties je absoluut wilt doen, je kan ze onmogelijk allemaal doen op één dag, ook al konden we met twee kleinere kids niet de meest spectaculaire attracties doen.

Wanneer je binnenkomt in het park, kom je in Miniland waar Scandinavië in het klein is nagebouwd. Miljoenen LEGOblokjes moeten ze nodig gehad hebben om dit te kunnen bouwen. We genoten allemaal, maar onze grootste LEGOfanaat Kobe waarschijnlijk het meest van allemaal: “Kijk mama! Kijk papa!” Hij kon zijn kleine oogjes niet geloven.
IMG_7424
Bij sommige attracties zijn de wachtrijen erg lang, maar dat hebben zij in LEGOLAND goed opgelost want bij veel attracties kunnen kinderen – ah ja hoe kan het ook anders – met LEGO spelen. We pikten een leuke show mee, maakten een café latté stop, vader en zoon gingen soms in andere attracties dan moeder en dochter, sommigen deden we samen, maar we hebben echt genoten van deze leuke dag! ‘s Avonds gingen we nog eten in het Familierestaurant waar we genoten van een heerlijk buffet, met een dikke pluim voor LEGOLAND want er was een enorm aanbod aan verse groentjes en fruit, ook voor de mini’s! (daar ben ik nu eenmaal gevoelig hé ;-))
IMG_5156
Onze conclusie? LEGOLAND is echt een tof park, maar naast Miniland, niet meer dan een groot pretpark! Ik zou er zelf niet naartoe rijden alleen daarvoor, maar als je op reis gaat naar Scandinavië is een stop in LEGOLAND Denemarken zeker de moeite waard!

Ook leuk (maar dat hebben wij spijtig genoeg niet gedaan wegens té duur ;-)):
In het 4-sterren Hotel LEGOLAND overnacht je midden in LEGOLAND. Je kunt kiezen uit diverse themakamers zoals prinsessen, ridders, avontuurlijke helden of de meiden van LEGO Friends. Vlak naast LEGOLAND vind je het LEGOLAND Holiday Village met tal van buitenactiviteiten en veel ruimte om te spelen. Hier kun je overnachten in een Wild Westen hut, een familiekamer in piratenthema of in een echte Noord-Amerikaanse tipi op de camping.

Jullie al in LEGOLAND geweest? Benieuwd wat jullie ervan vonden!
IMG_5067IMG_5071IMG_5088IMG_5105IMG_5138IMG_5111IMG_5122LEGOland billundIMG_5154IMG_7444IMG_5141IMG_5092

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  juli 16, 2016 at 8:18 am

  Ziet er heel leuk uit! Ik ken er hier ook 2 dat dat geweldig zouden vinden ☺

 • Reply
  Foursuns
  juli 29, 2016 at 11:42 am

  Tip: In de LEGO-catalogus vind je steeds een bon voor 1 kind gratis bij aankoop van een volwassenenticket, en ze maken geen probleem als je 3 bonnen gebruikt :p .Wij zijn dit voorjaar voor de 5e keer geweest en kunnen er niet genoeg van krijgen! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.