0
Daguitstappen EROPUIT

100% kidsproof Oostende

Ja, ons gezin houdt van Oostende! Als klein Lobke vond ik de stad al een geweldig leuke plek om te vertoeven en nu ik zelf drie kinderen heb, vind ik het de ideale uitvalsbasis voor een weekendje lekker uitwaaien. Oostende heeft namelijk het beste van twee werelden: de buzz van de stad en het avontuur van het strand. Een paar weken geleden gingen wij voor het eerst op hotel met Mil en genoten wij van een gezellig weekendje! Ik geef jullie dan ook graag 7 redenen waarom Oostende een 100% kidsproof city volgens ons is:


1. 100% kidsproof maar ook leuk voor mama’s en papa’s
Wanneer we naar Oostende trekken met ons gezin, trachten we er steeds iets kindvriendelijk aan te koppelen. Maar we houden er wel van om onze kinderen mee te nemen in ons verhaal zoals ze meenemen naar een museum of een interessante expo bijvoorbeeld. Het jaarlijkse leukste kindercultuurfestival is hier ideaal voor. Theater, een waanzinnige doe-expo, creatieve workshops, leuke shows, (voor)lezen en een tekenfestival, maar ook strandsporten en een paaseierenraap… Voor het tweede jaar op rij trokken wij tijdens de paasvakantie naar zee, terwijl de kinderen deelnemen aan een leuke workshop, krijg je als mama en papa extra quality time bij een koffie en een stukje taart.
Springtij volgend jaar? Houd zeker deze website in het oog voor het programma: www.springtij-oostende.be

2. Autootjes huren op de dijk: nostalgie ten top
Als klein Lobke trok ik samen met mijn ouders, broers en zus geregeld zelf naar Oostende. Wat vonden wij het heerlijk om met een go-cart over de dijk te mogen rijden en te eindigen met een lekker ijsje! Toen Kobe afgelopen weekend vroeg om met een go-cart te rijden, konden we dus onmogelijk ‘nee’ zeggen. Autootjes huren en ijsjes eten is typisch Oostends, geef deze traditie dus ook mee aan je kinderen.
Fijn om te weten: Oostende telt vier plekken waar je go-carts kan huren: bij Gino, Linda, Mickey, Fietsenverhuur Nico en Sandra.

3. Aan spelen geen gebrek
Wij vinden het heerlijk dat er zoveel speelpleintjes en speeltuinen zijn waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Maar ook op het strand is het heerlijk om te spelen. Neem zeker je schop mee wanneer je een dagje in Oostende bent. Mooi of slecht weer, je kan altijd zandkastelen bouwen en dat is zelfs helemaal gratis!

4. Je vindt er de leukste adresjes
Eerst en vooral: op zondag zijn de winkels open in Oostende, als dat geen fantastisch nieuws is? Plan je een weekendje of dagje Oostende? Begin dan met een bezoekje aan de Familie Jansen waar ze de lekkerste koffie serveren en ga daarna een paar uurtjes shoppen. Voor mezelf shop ik graag bij Lily en Ferm, voor de kinderen loop ik graag eens langs bij Kinderschoenen Charlie en bij Tutti Confetti.

5. Dankzij The Crystal Ship ontdek je Oostende op een andere manier
The Crystal Ship is een artistiek parcours in de binnenstad en net erbuiten. Met een baby niet zo simpel om dit parcours met de fiets af te leggen, dus wij besloten om de wandelroute te doen en op ontdekking te gaan met onze twee oudere kindjes en de baby in de kinderwagen. Heel fijn om deze route te doen met de supertoffe The Crystal Ship Kids Guide waar je tal van leuke weetjes en doe-opdrachten vindt bij alle kunstwerken. Een topactiviteit die je gerust samen met een baby kan doen. Neem jullie wandel- of fietsplan van The Crystal Ship bij de hand, vertrek op ontdekking en laat je kinderen op kindermaat kennismaken met kunst in de openbare ruimte.

TIP: je kunt The Crystal Ship Kids Guide verkrijgen bij Toerisme Oostende.

6.  Je kan er ontsnappen aan de drukte van de stad
Een aanrader van jewelste is de gratis (!) overzetboot aan de Visserskaai, waarmee je op een wip aan Fort Napoleon staat aan de andere kant van Oostende. Niet enkel voor kinderen een spannende belevenis, maar ook voor volwassenen. Wanneer je daar dan toch bent, moet je zeker eens gaan eten in het Fort Napoleon. We hebben er vorig jaar eens erg lekker getafeld; het vismenu met gebakken zeeduivel was succulent en helemaal niet zo prijzig (45 euro). Ik heb dat veel liever dan eten op de dijk, waar alles een beetje op elkaar lijkt. Geef mij maar de kleinere, verborgen parels. En de obers waren supervriendelijk tegen de kindjes, niet onbelangrijk!

7. Aan familiehotels en kindvriendelijke restaurants geen gebrek in Oostende
Wij lieten ons onderdompelen in de Oostendse sfeer in het Ostend Hotel. Een bijzonder gezinsvriendelijk hotel op 50 meter van het strand, how cool is that? We sliepen met ons vijf (!) in een ruime familiekamer, je kan je al voorstellen hoe gezellig dit was? Het ontbijtbuffet was overheerlijk en beneden was er een speelzaal met twee springkastelen en een trampoline, feest voor de kinderen dus! Eten deden we deze keer in café het Botteltje met op de kaart simpele kindergerechten die iedereen lust, kinderstoelen en potloden om te kleuren aan tafel.
Meer kindvriendelijke hotels en restaurants vind je hier via www.visitoostende.be

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.