0
EROPUIT Uncategorized

7 tips voor een kindvriendelijke skivakantie in Oostenrijk

IMG_2156We zijn terug thuis met een doosje vol leuke herinneringen! Omdat onze skivakantie met onze kindjes vorig jaar zo goed bevallen is, planden wij dit jaar opnieuw een kindvriendelijke skireis met Kobe en Frauke! Benieuwd naar onze tips voor een familieskivakantie in Oostenrijk? Ik zet ze graag even op een rijtje voor jullie:

1. We huurden een appartementje in Oostenrijk Bad Kleinkircheim via Landal. Als Landal-fans van het eerste uur, is dit nog nooit misgegaan. Alles wat kinderen nodig hebben om zich bezig te houden, is aanwezig. Een zwembad, aangepaste kinderanimatie en een speeltuin vlakbij ons huisje. En er is zelfs een Bollo Club met kinderopvang waar zindelijke kindjes die nog niet kunnen skiën, terecht kunnen. Frauke was grote fan!

2. Doordat je een eigen huisje hebt, ben je zo vrij als een vogel op skivakantie. En dat is alleen maar aan te raden met twee kleine hyperactieve kinders zoals Kobe en Frauke. We zaten vlakbij de piste en skischool, dus moesten nooit ver stappen. Brood konden we bestellen bij de receptie en doordat we een weekmenu en eten meebrachten van thuis, hadden we nooit stress over eten! Van een goed georganiseerde moeder gesproken, ha!

3. Een skivakantie staat vaak synoniem met een autovakantie waarbij veiligheid primeert. Winterbanden, sneeuwkettingen, anti-vries, veilige autostoelen, koffers veilig ingepakt, check check check en check! Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en hoeveel je meeneemt, handig toch? In het heengaan reden we overdag en hielden we de kindjes bezig met tablets en filmpjes maar ook met leuke spelletjes onderweg (waarover later meer), leuke meezingliedjes en een lekkere picknick. In het terugkeren, besloten we om ‘s avonds te vertrekken met als gevolg dat Kobe en Frauke inclusief ikzelf een hele nacht sliepen en vaderlief de hele nacht kon doorrijden, van een relaxte terugkeer gesproken!

4. Omdat we ervan dromen om binnenkort met de hele familie van de piste te kunnen skiën, schreven we zowel Kobe als Frauke in in skischool Krainer bij de Bobo Kinderclub met Nederlandstalige instructeurs! Een dure investering, maar eentje die het wel ontzettend waard was. In het begin van de week konden Kobe en Frauke totaal niet skiën en sinds gisteren kan Kobe helemaal alleen van de berg af skiën. Frauke had het iets moeilijker omdat ze nog niet iets te klein was. Maar ze kregen allebei een welverdiende medaille en diploma! Hier schrijft een fiere mama en leest een fiere papa mee! En kijk zelf eens mee naar het filmpje hieronder :-).

5. Door de kinderopvang bij de Bollo Club en de opvang in de skischool, kregen mama en papa extra quality time deze week en konden we heerlijk genieten van het skiën!

6. En als je geluk hebt zoals wij, is er een ander geweldig koppel met kindjes aanwezig die eens een avondje op je kindjes willen passen, zodat je zelf eens kan genieten van een heerlijke wellnessavond met sauna en thermen waar Oostenrijk bekend voor staat!

7. Ski’s huren voor de kindjes? Wij hadden geluk dat we gratis skimateriaal konden huren voor Kobe en Frauke omdat we zelf voor een week skimateriaal huurden. Hetzelfde met skipassen. In heel wat skigebieden kan je een gratis skipas hebben voor de kinderen of een skipas voor 1 enkele euro’s indien je er zelf één koopt voor een hele week.

Conclusie van onze skivakantie? Oostenrijk met kleine kinderen is een aanrader van de bovenste plank. Ook zin gekregen om te vertrekken? Met last-minutereizen kun je flink je voordeel doen, wie weet is er nog wel een plekje in het voorjaar of de paasvakantie. Ook met vroegboekkortingen kan je vaak veel geld besparen. Ga zeker eens naar de winterse aanbiedingen bij Landal kijken, wie weet komen we elkaar volgend jaar tegen op de piste?

Benieuwd naar jullie ski-ervaringen? Alle ander tips zijn welkom!
IMG_0113
IMG_0114_2IMG_2112
IMG_2176
IMG_0108_2
IMG_2268
IMG_2181
IMG_0107_2
IMG_0110_2
IMG_2290

En genieten jullie nog even mee van dit filmpje? 😉

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Els
  februari 13, 2016 at 3:31 pm

  Ik ben precies teveel een koukleum om een sneeuwvakantie te boeken of valt dat al bij al wel goed mee?
  In ieder geval geven je foto’s goesting om toch eens naar de bergen in de winter te trekken!

 • Reply
  Riet
  februari 14, 2016 at 12:43 pm

  Onze tips? Laat de griep thuis. 😉 Verder had ik zelf veel aan deze tips:
  – Check aan het begin van de winter de skiplannen van al je kennissen en een dokter een ‘roulement’ uit voor skibroeken, maskers, jassen,… Spreek af wie wat koopt en check zeker tweedehandssites voor zo-goed-als-nieuw materiaal: vaak is dat maar een weekje gebruikt.
  – Hoe opvallender de skikleren van je kinders, hoe beter je hen herkent als je hun groepje op de piste tegenkomt. Handig en plezant eens ze echt de bergen in gaan.
  – In veel Oostenrijkse skigebieden zitten er Nederlandse leraars in het gewone team van de skischool, even rondmailen en je vindt begeleiding in hun taal zonder meerkost. Al moet je er wel tegen kunnen dat je daarna nog dagen kinderen hebt die plots met een Nederlands accent tegen elkaar spreken. 😉 Vorig jaar kregen ze les in het Frans en dat vond ik eigenlijk ook wel verrijkend.
  – Wij puzzelden en vergeleken materiaalhuur en kwamen uiteindelijk goedkoper uit door alles in België te huren. (Maar dan moet je natuurlijk wel de ruimte hebben om het mee te nemen.)
  – En de toptip die ik dit jaar van een vriendin kreeg: thermisch ondergoed van pure Merinowol. Kostelijk, maar nooit te koud, nooit te warm en nooit zweten.
  En vooral, inderdaad: blinken als je na twee jaar al merkt dat je moeite moet doen om die ukken bij te houden in de bergen. 😉

  • Reply
   Lobke Gielkens
   februari 14, 2016 at 1:39 pm

   Superhard bedankt voor deze tips, hier gaan we zeker rekening mee houden voor volgend skiseizoen! Hopelijk hebben jullie nog iets aan jullie skireis gehad?

   • Reply
    Riet
    februari 16, 2016 at 2:35 pm

    In shiften de berg op dan maar… en heel blij dat we met drie gezinnen op pad waren en dat je altijd wel iemand als gezelschap had! 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.