0
Baby MAMA ZIJN Uncategorized

7 dingen die ik was vergeten over een baby in huis

Bijna 10 weken Milleke. Dat zijn 10 weken heel grote wolken liefde met af en toe een felle onweersbui ertussen. Want ook al ‘dacht’ ik een ervaren moeder te zijn die de overgang van twee naar drie kinderen moeiteloos zou trotseren, toch was ik een aantal dingen vergeten over een baby in huis:

1. De vermoeidheid! De eerste week met Milleke thuis was ik bijna een hele week wakker. Net wanneer je denkt dat je gaat crashen, overleef je het toch maar weer. Want je leeft keihard op adrenaline en weet dat het alleen maar beter kan worden…’Het is een fase, het is een fase!’ is een zinnetje dat ik wel honderd keer tegen mijzelf zeg!

2. Kan er nog meer rommel in huis liggen dan tijdens de eerste weken met een baby? Overal, ja echt overal, vind je babydoekjes, tetradoeken, slabbetjes…om over de rest van de rommel die je niet meer opgeruimd krijgt nog maar te zwijgen?

3. Een baby slaapt toch urenlang en huilt alleen maar als hij honger heeft? NOT! Daarom dat je ook het gevoel hebt dat je alleen maar daarmee bezig bent op een dag en werkelijk niets anders gedaan krijgt. Soms zijn er dagen dat ik om 15u denk: ‘Wat heb ik eigenlijk al gedaan vandaag?’

4. De geboorte van een baby is een blijde gebeurtenis en iedereen wil jouw baby natuurlijk zo snel mogelijk komen bewonderen. (bij een derde kindje is dat gelukkig al heel wat minder!), maar ik was echt vergeten hoe vermoeiend zo’n kraambezoek kan zijn, zeker als je nog maar net thuis bent. Daarom één gouden raad: durf neen zeggen tegen onverwacht kraambezoek!

5. De eerste weken ben je alleen maar bezig met eten geven, boertjes laten, luiers verversen, troosten en honderd keer per dag verliefd kijken naar je baby.

6. Dagelijks een realitycheck trotseren. Met een baby in huis kan je echt niets meer plannen en moet je vooral niet te veel ‘willen’ doen. Je leeft jullie leven dag per dag, met af en toe een traan en af en toe een lach! Of zoals iemand vorige week nog tegen mij zei: ‘Mama zijn is een rollercoaster, maar eentje waar je eigenlijk ook niet echt af wil!’

7. Je zou de tijd echt willen stopzetten. Ja echt, als ik dat zou kunnen! Het klinkt keihard cliché en je wordt er dagelijks aan herinnerd, maar baby’s worden echt veel te snel groot. En ook al is nieuwe mama zijn soms keihard en soms frustrerend, dat vergeet je allemaal wanneer je een eerste glimlachje krijgt van die oh zo schattige baby van je!

Klinkt herkenbaar?

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Joke
  mei 19, 2017 at 6:28 pm

  Oooh, dat was ik ook allemaal al een beetje vergeten… Goede voorbereiding. Dat onverwacht kraambezoek… Ik durf dat niet goed, van ‘neen’ zeggen, maar ik zal het inderdaad moeten leren. Je zet niet voor niets op je kaartje dat je graag vooraf een belletje wil als iemand je kleintje wil bezoeken eh.
  En wat verandert die Mil! Amai, het ‘platte’ is er al van af aan ‘t gaan.

 • Reply
  hanne
  mei 19, 2017 at 10:20 pm

  Wat zie ik veel gelijkenissen met Mil en zijn zus!

 • Reply
  Mammalien
  mei 20, 2017 at 4:35 pm

  Wat een super foto! En ja, ik zou willen dat ik die weken nog eens kon overdoen, in slow motion. Zonder te veel kraambezoek (alleen de belangrijkste mensen!)

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.