0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Comics Station getest en goedgekeurd

Een indoor pretpark met de hoogste indoor glijbaan ter wereld? Ook al zijn we niet zo’n pretparkmensen en al helemaal niet als het binnen te doen is, toch besloten we om gisteren een dagje richting Antwerpen te trekken waar je sinds 9 april terecht kan voor een bezoek aan het Comics Station Antwerp, het allereerste thema- en belevingspark rond onze Belgische populaire stripfiguren.

We geven jullie graag enkele redenen waarom jullie een bezoekje aan dit park moeten overwegen:

 1. Je kinderen maken er kennis met de populairste Belgische stripfiguren
  Kobe en Frauke zijn nog wat klein om de stripfiguren al te kennen, maar de Smurfen en Jommeke herkenden ze meteen! Het park is ingedeeld in meerdere gethematiseerde zones. Elke zone is voorbehouden voor een van 6 Belgische stripfiguren zoals Suske & Wiske, Lucky Luke, De Smurfen, Jommeke, De Kiekeboes en Urbanus en neemt je mee in de specifieke leefwereld van die figuren.
 2. Ga van de hoogste indoor glijbaan ter wereld
  Hiervoor kwamen we eigenlijk echt naar het park, want de hoogste glijbaan ter wereld, die wilden we toch graag eens echt testen! De Comics Twist, een 22,5 meter hoog gevaarte, bestaat uit 3 spectaculaire glijbanen die op maat zijn ontworpen voor het Comics Station. Toegang tot deze attractie is standaard inbegrepen in het toegangsticket voor Comics Station Antwerp. Een aanrader van jewelste, al hebben we pas later ontdekt dat er ook een chronometer staat waarmee je de snelheid van je afdaling kan meten! Dat zal iets voor volgende keer zijn dus šŸ˜‰
 3. Kinderen zullen zich hier niet gauw vervelen
  Kleinere kinderen zoals Kobe en Frauke met een leeftijd van 4 en 6 jaar amuseerden zich te pletter, zeker omdat ze minstens 10 keer van de glijbaan zijn gegaan. Daarnaast zijn er meer dan 60 activiteiten verspreid over de 4 verdiepingen. Wat dachten jullie van een reis door de tijd met de teletijdsmachine? Of een leuke Wanted-poster laten maken? Op het einde brachten we ook een bezoekje aan de binnenspeeltuin, spijtig dat mama’s en papa’s hier wat op hun honger blijven zitten omdat er geen leuk terras of cafeetje te bespeuren was aan de ingang van deze speeltuin.
 4. Maak er een dagtrip van en breng een bezoekje aan Antwerpen
  Comics Station ligt in het station van Antwerpen dus het is een ideale gelegenheid om er een daguitstap met de trein van te maken, dat vinden kinderen altijd fijn :-). Wij bleven ongeveer 3 uurtjes in het park en dat was meer dan genoeg! Dus combineer een bezoekje aan dit park misschien met een dagje Antwerpen en ga nog wat shoppen of breng nog een bezoekje aan de Zoo.
 5. Comics Station is zeker ook te bezoeken met een baby
  Ja, daar kijken wij altijd naar nu natuurlijk voor we een daguitstapje plannen. Is het wel babyproof? Natuurlijk kan je een baby overal mee naartoe nemen, maar het is wel leuk als er gedacht is aan de baby’s. In het toilet zijn er plekken om je baby te verschonen en er zijn ook genoeg plekjes waar je in alle rust je baby eten kan geven.

Onze conclusie?
Comics Station is een fijn park om te bezoeken met de kinderen al vinden wij het nog wel een beetje duur, zeker omdat je er waarschijnlijk geen hele dag zal blijven.
Tickets en info vind je allemaal op hun website.

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Vanessa Van de Voorde
  september 21, 2018 at 10:05 am

  Hey, hopelijk is het ok als ik jou hier even voor contacteer, maar ik vind deze info echt nergens terug en ook via de website zelf krijg ik geen antwoord – zijn alle glijbanen op Comics Station toegankelijk voor een kind van 4 jaar oud? Dit om zware teleurstelling te voorkomen! ?

  Alvast bedankt voor je reactie!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.