0
EROPUIT Uncategorized

Me-time in Portugal

DSC_0238
Tijd voor mezelf. Leven in het nu en even blijven stilstaan. Zorgen voor mijzelf. Genieten van de kleine gelukjes. Het was iets waar ik de laatste weken naar snakte! De combinatie van een drukke job, mijn boeklancering voorbereiden, de zorg voor ons gezin, ons huishouden, tijd voor mijn liefste lief…alle ballen tegelijk in de lucht houden, om de één of andere reden schiet ‘denken aan jezelf’ er soms aan over. Tot ik afgelopen week een bezoekje bracht aan een personal coach met de vraag waarom ik het gevoel heb dat ik het altijd zo druk heb en zo weinig tijd voor mijzelf? “Leef meer in het nu!”, zei ze. “Pluk de dag. Enjoy the moment!”

Toen ik de vraag kreeg of ik zin had om mee op persreis te gaan naar de Portugese Algarve in het Martinhal Quinta Family Resort samen met een leuke delegatie Belgische bloggers en journalisten zoals ons liefste Anne, Toni van June travel & food magazine, Kriskookt en Inge Laurijssen van de Gazet van Antwerpen moest ik niet lang nadenken! Eens alleen op reis gaan zonder de kids, daar had ik echt nood aan! Gisteren liep de wekker om 3u af om de vlucht te nemen van Charleroi richting Faro…let the quality time begin!

Waarom het als drukbezette mama zo leuk is om eens alleen op reis te gaan? Ik geef jullie graag 4 redenen waarom jullie dit ook eens moeten doen:

 1. Quality time met jezelf
  Alleen reizen is puur quality time met jezelf! Op zo’n reisje als dit, kan je zoals mij eens rustig de tijd nemen om tot jezelf te komen na een drukke periode! Zeker met zo’n rijkelijk gevuld programma als hier, zal je je niet snel vervelen en leef je letterlijk in het ‘nu’. Een heerlijke rugmassage in een zalig wellnesscentrum, maakt de quality time echt ‘af’!
 2. Puur avontuur
  Alleen reizen is puur avontuur! Je ontdekt de mooiste plekjes van een ander land en je doet dingen die je anders nooit zou doen zoals bootje varen, paardrijden en een 8-gangen menu verorberen met een sterrenchef! (dat proteïnedieet werd even ‘on hold gezet).
 3. Je leert nieuwe mensen kennen
  Altijd fijn om mensen die dezelfde passie delen te leren kennen of nog beter te leren kennen. Ik had de hardste lachbuien met mamavanvijf en de rest van onze groep en supertoffe en inspirerende gesprekken met de mensen die hier werken en de local people! Je verbreedt je kijk op de wereld en dat is alleen maar leuk toch?
 4. Je waardeert wat je hebt
  Je gezin 4 dagen achterlaten is misschien wat moeilijker en vraagt wat organisatie, maar dankzij de liefste papa van de wereld en mijn liefste mama en opa Bob hoef ik hier geen schuldgevoel over te hebben! Kobe en Frauke zijn in goede handen! Het doet eens goed om elkaar eens een tijdje lekker te missen om daarna eens zo hard te beseffen wat je hebt!

Ik kan het dus alleen maar aanraden om eens een vierdaagse trip weg te zijn! Bovendien is Portugal in maart een topkeuze: lekker weertje, prachtige natuur en geweldige activiteiten waarover later deze week meer!

Eerst nog even verder genieten van ons geweldige tripje :-).
IMG_2472
DSC_0098
DSC_0076
IMG_2574
IMG_2480
DSC_0109 

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Karen
  maart 6, 2016 at 7:27 pm

  Oh.. maar dat ziet er zalig uit!! En het is prachtig in de Algarve hé.
  Nu heb ik ook zin om nog eens op vriendinnenreis te gaan!!

 • Reply
  Ann Coemans
  maart 6, 2016 at 8:02 pm

  Ja, ziet er echt zalig uit! Die batterijtjes worden helemaal opgeladen daar! Heerlijk! Genieten maar!

 • Reply
  Viki
  maart 7, 2016 at 8:12 am

  Ziet er inderdaad zalig uit !

  En je bent keislank !!! En als #mamavanvijf inderdaad mama van vijf kinders is, ben ik superjaloers op haar lijn !

 • Reply
  MamC
  maart 7, 2016 at 10:21 am

  Dat is daar precies dik in orde, geniet ervan!

 • Reply
  Ester
  maart 7, 2016 at 3:56 pm

  En wat een heerlijk weer is het daar!
  *Jaloers*

 • Reply
  A_nnick.
  maart 8, 2016 at 5:45 pm

  Jong, da was daar precies wel de moeite! Heerlijk om te mogen lezen dat je er zo van genoten hebt!

 • Reply
  Lotte
  maart 8, 2016 at 7:39 pm

  Leuke foto’s zeg! 🙂 Ik zou in elk geval ook geen nee zeggen tegen zo’n reisje.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.