0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Een superleuk herfstuitstapje : zelf appels plukken

Of we dit jaar weer zelf onze appeltjes gaan plukken? Voor onze kindjes is het ondertussen al bijna traditie om in de herfst in de bomen te kruipen op zoek naar de beste appels. Zelf je appelen gaan plukken kan op verschillende plekken in ons land maar vooral in de fruitstreek rond Sint-Truiden. In de Jorishoeve organiseerden ze gisteren een echte Plukdag waar je in de boomgaard zelf je appelen mag gaan plukken. Ik moet je niet vertellen dat onze kroost dit GEWELDIG vond?

Twee uur lang staken we onze handen uit de mouwen en plukten we wel 32kg verse appeltjes voor 0,50€/kilo! Dat is toch ook geen geld hé? We genoten samen nog van een vers glaasje appelsap op het terras en met twee volle manden verse appeltjes keerden we terug naar onze auto en onderweg brainstormden we al over wat we allemaal gaan maken met onze appeltjes. Appeltaart, appelmoes, appelsap, appelcake, soep met appels, havermout met appels…we hebben genoeg appeltjes voor de dorst voor een paar weken denk ik.

Ook eens zelf appels gaan plukken? Houd dan zeker de website van de Jorishoeve in het oog of ga eens kijken bij Veldverkenners. Daar vind je een overzicht van alle zelfpluktuinen.

Vergeet zeker niet om je fototoestel mee te nemen want de prachtplaatjes krijg je er dan gratis en voor niks bij:

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.