Easypeasy DIY kapstok

schermafbeelding-2016-12-02-om-16-35-51Deze maand ben ik druk aan het organiseren geslagen! Eén van de eerste dingen die ik wilde aanpakken, was het opruimen en organiseren van onze hal! Wij hadden nog zo’n oude staande kapstok waar totaal geen organisatie in zat en waar het moeilijk was voor de kindjes om hun eigen jasjes aan te hangen! Tot ik via Pinterest en bij haar de oplossing zag: een gepimpt betonijzer als kapstok!

Wat heb je nodig?
1 Betonijzer (verkrijgbaar in de doe het zelf-winkel of bij een bouwhandel)
2 Spuitbussen witte verf
Vijzen en pluggen (en een handige man!)
S-haken (ook verkrijgbaar in doe-het-zelf-winkel of bij Ikea)

Zo ga je te werk
Omdat het nogal een vuil werkje is, leg je je betonijzer best buiten op wat krantenpapier. Spuit langs beide kanten wit, laat goed drogen en ga er desnoods nog eens over om een mooi effect te krijgen. Laat nog eens goed drogen.
Ben je zelf niet zo handig maar heb je een handige man zoals de mijne? Vraag dan om gaten te boren en het betonijzer op te hangen met pluggen en vijzen.
Door de S-haken op verschillende hoogtes te hangen, kunnen je kinderen hun jassen voortaal zelf ophangen, maar ook voor hun paraplu’s, rugzakjes, totebags enzovoort is er plaats!

Klaar is je goedkope maar superoriginele kapstok!

En zo is dag 1 van mijn #declutterdecember al voorbij! Zin om mee te doen en tegen het einde van het jaar een opgeruimder huis te hebben? Ga zeker eens kijken naar onze challenge deze maand.
img_7005 img_7008 img_7011

5 thoughts on “Easypeasy DIY kapstok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.