0
Uncategorized Zelfgemaakt

Leuk buitenspelletje om zelf te maken : steltenlopen

Als zelfmakers vinden wij het super om spelletjes zelf te maken! Vorige zomer maakten wij voor Het Leuke Vakantieboek onze eigen buitenspelletjes die ook dit jaar nog flink dienst zullen doen!  Eén van de favorietjes zijn de steltenlopers…gun lege conservenblikjes een tweede leven. En wat voor één! Een leven vol avontuur. Wild en ontembaar! In minder dan een kwartier tijd bokst iedereen met enige handigheid deze stevige stampers in elkaar. Stelten safari-style!

blikjes
Foto:
Els Bauwelinck

Wat heb je nodig?
2 conservenblikken
roze spuitverf
stevig touw
zwarte alcoholstift
hamer en schroevendraaier/priem

Zo ga je te werk:
1. Controleer eerst of er geen scherpe, snijdende randjes aan het blik zijn. Als dat zo is, sla ze dan naar binnen met een hamer of vijl ze weg.

Zorg er ook voor dat je blikken helemaal schoon en vetvrij zijn. Er mag zeker geen papier meer aan plakken.

2. Tijd voor het spannende werk: verf spuiten! Jonge kindjes vragen hiervoor best hulp aan een volwassene. Spuit een dun laagje roze verf en laat het blik drogen. Dekt het eerste laagje niet voldoende, breng dan een tweede laagje verf aan

3. Maak in elk blik links en rechts een gaatje met een schroevendraaier of met een priem en hamer. Je kan natuurlijk ook boren. Doe dit net onder de gesloten bovenrand van het blik. Zorg ervoor dat je de gaatjes links en rechts op dezelfde hoogte maakt.

4. Knip twee even lange stukken touw af (touwlengte = heuphoogte x 2). Het touw door het gaatje manoevreren, zal het snelst lukken vanaf de buitenkant. Leg een dikke knoop in het uiteinde van het touw zodat het veilig en stevig aan de binnenkant van het blik vastzit.

5. Teken onderaan de tenen van een olifant. Stijg op je stelten en ga op avontuur in de savanne. Of de tuin.

Ook leuk:. Spring ook eens rond op kangoeroepoten of maak je eigen stoere groene crocs. Speel een slalomspelletje of maak een leuk parcours met verschillende ondergronden. Wie eerst aan de overkant is, wint!

Kennen jullie nog leuke buitenspelletjes om zelf te maken?

Als buitenmensen zijn wij echt dol op buiten spelen! En omdat buiten spelen goed en avontuurlijk is voor kleine kinderen, pakt JBC dit seizoen uit met een leuke collectie, de ‘Rainbow City Warriors’, bedoeld voor avontuurlijke kinderen!  Kobe en Frauke mochten van JBC de Rainbow City Warriors collectie testen en dat vonden wij geweldig leuk! Dit seizoen ben ik net als zovelen gek op watermeloenen, dus we kozen de mintgroene jumpsuit. Ridder Kobe koos het ridderpak: een mintgroen bedrukt t-shirt met bijpassende broek, ideaal om buiten mee te spelen! En zoals we dat van JBC gewoon zijn, is de kwaliteit super! Het zijn echt supercomfortabele kleren die bedoeld zijn om in te spelen, maar evengoed ook kunnen gedragen worden om naar een familiefeestje te gaan. Kobe en Frauke hebben hun gloednieuwe speelkledij afgelopen maand meermaals gedragen, dus de kleertjes hebben al een paar keer in de wasmachine gezeten. Moeder content, want de kleertjes zien er nog als nieuw uit, dus de collectie is zeer onderhoudsvriendelijk en nog goed voor je portemonnee ook. Gelukkige moeders hebben gelukkige kinderen, nietwaar?

IMG_0251IMG_0252
Tip: Deel jullie foto en jullie beste tijd deze zomer op Instagram met de hashtag #rcwforjbc

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.