0
LIFESTYLE Organisatietips

Zo begin je aan een capsule wardrobe voor kinderen

schermafbeelding-2016-11-15-om-19-09-27
Al gehoord van een capsule wardrobe? Ik heb er sinds een jaar eentje voor mijzelf en nu ik zwanger ben is het extra handig om gebruik te maken van een minimale garderobe! Misschien vind je het moeilijk voor jezelf, maar er is wel een groepje van mensjes waar een capsule wardrobe nuttig voor kan zijn en dat zijn uw eigen kinders! Je gaat minder shoppen, je heb minder was én je kan altijd wel iets combineren. Eén van mijn doelen dit jaar nog is het creëren van een minimale garderobe voor Kobe en in een later stadium ook voor Frauke… Ik ging te rade bij Sarah, de sympathieke vrouw achter één van mijn favoriete kinderkledingwebshops Urbanminishop

“Ook voor kinderen is een capsule wardrobe haalbaar,” zegt Sarah. “Zeker wanneer ze een bepaalde leeftijd bereikt hebben en niet meer zo snel groeien dan wanneer ze baby zijn, kan je investeren in een goede basisgarderobe voor je kinderen. Het geheim van een minimale kleerkast zit volgens mij in tijdloze basics. Basisstuks de tijdloos zijn, een perfecte klassieke snit hebben, meer dan één seizoen meegaan in eenvoudige kleuren die je zoon of dochter flatteren en die goed combineren met andere kleuren!”

Zowel voor jongens als meisjes denk ik dat volgende elementen niet mogen ontbreken:
° Goede jas in een kleur die makkelijk te combineren is. Denk zwart, grijs, blauw, poederroze
° Cardigan / gilet: laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Met een gilet kan je een outfit een andere look geven. Investeer in een paar goede basis cardigans in mooie basiskleuren. Deze kan je dan eindeloos combineren. Zowel voor jongens (op een legging, een jeans, of een short), als voor meisjes ( op een rokje, kleedje of een broek / legging)
° Jeans: zowel een basic blauwe als een zwarte jeans zijn een must have in de kast van je mini. Investeer in een goede jeans in een mooie wassing die je telkens anders kan stylen.
° Leggings: leggings zijn wat mij betreft de uitvinding. Ja, ook voor jongens. Gewoon doen.  Leggings zijn comfortabel om in te spelen, eindeloos te combineren en super draabaar. je kan ze stoer of eerder stijlvol maken met de juiste schoenen en accessoires. Denk aan een zwarte legging, docter martens, een toffe trui met print en een faux leren jas: instant stoere outfit!
° Longsleeve: een longsteeve, ofwel t-shirt met lange mouwen zijn super handig. Truien zijn soms te warm (bijvoorbeeld in de klas), een longsleeve is dan ideaal. Doe er een cardigan of zip hoodie over en je outfit is weer af.
img_0814
“Deze basis stukken die de ruggengraat zijn van je mini’s kleerkast kan je dan per seizoen aanvullen met leuke extra’s zoals een toffe trui met leuke print (denk Mini Rodini, Hugo Loves Tiki, Little Man Happy) en leuke t-shirts of een stijlvol hemdje. Zo zien de basisstuks er steeds weer anders uit. Met deze extra’s kan je ook het verschil maken en je stempel drukken op de outfit van je mini. In deze stuks kan het temperament en karakter van je mini tot uiting komen. En, vergeet de schoenen en accessoires niet! Zij maken of kraken een outfit. Kousen, kniekousen, broekkousen, maar ook een toffe muts of sjaal geven een outfit een eigen stijl en karakter. Probeer hier in uit te blinken.”

Sarah heeft heel wat leuke merkjes in huis waar wij dol op zijn! Heel veel van haar merkjes komen in aanmerking voor een minimalistische stijl.
Mingo, een Nederlands merk, maakt de beste unisex basics. Leggings  en harembroekjes in basiskleuren en streepjes (want streepjes zijn altijd goed), longsleeves die in een maatje groter door meisjes ook als tuniek gedragen kunnen worden, basis truien. Elk seizoen vult dit merk hun basic collectie aan met seizoensstuks. Zo is er deze winter een super mooie cardigan in ‚bernadette’ stijl die zowel door jongens als meisjes kan gedragen worden . Ook Mio & Co, is ook weer een Nederlands merk dat heel mooie, betaalbare kleding maakt. Denk: tijdloze snit, basic kleuren die eindeloos gecombineerd kunnen worden. En nee, basics hoeven niet saai te zijn. Wat dacht je van een legging met leder effect? Of een wollige trui? Of een basic bomber in een stoere stof? Dan is er nog Wynken: dit is een nieuw Brits merk dat uitblinkt in mooie, basic truien met een knipoog (letterlijk en figuurlijk). Ook winterjasjes die meerdere seizoenen meegaan kan je bij Wynken vinden. FRNKY’s: ja, ook weer van Nederlandse makelij. Maar oh zo stijlvol. Comfy chic is de juiste term. Basics met een twist, net dat even anders, maar perfect voor je minimalistische garderobe van je mini. En dan is er nog iglo + indi: Ijslandse kwaliteit. Dit merk brengt elke seizoen sterke stuks die tijdloos zijn en eindeloos te combineren zijn. Truien en broekjes in mooie, basic kleuren met subtiele prints, super rokjes en kleedjes.

Onze conclusie! We moeten dringend werk maken van die minimale garderobe! Want er zijn alleen maar voordelen aan volgens Sarah! “Je hebt absoluut minder keuzestress. En als je zoals ik een bijna 4-jarige in huis hebt met een serieuze mening als het op kleding aankomt, dan helpt het om te kunnen terugvallen op enkele sterke basisstuks. Met je basics ben je zeker dat alles bij elkaar zal passen, welke combi er ook gemaakt wordt. Dus op deze manier kan je je mini zelf laten kiezen (of doe zoals ik, en geef 2 opties: 1 broek en keuze uit 2 bovenstukken). Does the trick hier bij ons ;-)”
mingo
Haar grootste tip? 
“Kies bij het kopen van je basisstukken voor kleuren die je kind flatteren en die makkelijk te combineren zijn. Zwart kan erg mooi zijn, ja ook voor kinderen is het zeker het proberen waard. Het geeft een instant stijlvolle look en kan zowel stoer, stijlvol als nonchalant gecombineerd worden. Is je kindje te bleek voor een zwart bovenstuk? Kies dan voor een zwart rokje of jeans of legging en combineer met een zachtere kleur aan het gezicht.

Hou bij het kiezen van je extra’s (seizoensgebonden stuks) rekening met wat je kindje zelf ook mooi vindt. Een leuke print? Een opvallende kleur? Moet kunnen. En des te makkelijker hij of zij het ook zal willen dragen.

Probeer in het kleden van je zoon of dochter zijn of haar karakter boven te laten komen. is je dochter heel extravert, een echte spring in het veld? Kies dan voor leuke, vrolijke kleuren en een toffe print. is je kindje eerder verlegen of ingetogen, kleed je kindje dan ook niet te opvallend, of in stuks waar hij of zij zich niet comfortabel in voelt.

Dankjewel Sarah voor je hulp! Wij weten wat ons te doen staat komende weken!

Nog een leuke tip!
Verkoop kleding die je kinderen niet meer dragen op tweedehandsbeurzen. Kleding die Kobe en Frauke niet meer dragen verkopen wij binnenkort op 2ND HANDMADE, hier lees je alvast 10 redenen waarom je er naartoe moet gaan!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Evi
  november 15, 2016 at 8:02 pm

  Ik had er nog niet van gehoord maar vind het wel een fijn idee. Eentje om nu al eens uit te proberen voor mezelf en eenmaal mijn zoontje oud genoeg is ook voor hem.

 • Reply
  Lies
  november 15, 2016 at 8:08 pm

  Ooit maak ik er werk van! 😉
  Eerst even de bergen kleren verzamelen voor 2ND hand made! Thnx voor de extra reclame! X

 • Reply
  Mammalien
  november 16, 2016 at 10:15 am

  Ik kende de kreet niet, maar ik geloof dat 90 procent van mijn kledingkast voldoet aan die capsule!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.