0
Zelfgemaakt

Hup paardje hup: maak je eigen stokpaard

hup-paardje-hupSinterklaas is in het land en dat vinden onze kindjes geweldig natuurlijk! Rijd de Sint en zijn pieten tegemoet met dit leuke stokpaardje! Maak een hindernissenparcours in huis en of je kind zijn slaapkamer nu een stal is of niet, dit decoratieve paardje vind zeker een mooi plaatsje in huis!

Wat heb je nodig?
Wollen sok
Kussenvulling
Stok of bezemsteel
Dikke woldraad
Sierband/koord
Restjes vilt
Dikke haakpen
Lang naainaald
Borduurgaren
Sterk touw
Nopjeslint
2 ijzeren ringen
Belletjes

Zo ga je te werk
1. Vul de sok met kussenvulling.
2. Knip vor de manen stukjes dikke wol van 30cm lang, bevestig de manen, startend vanaf de hiel, richting opening van de sok. Gebruik hiervoor best een haakpen. Steek deze door de sok, haak een stukje wol vast en trek het door de sok. Knoop iedere maan afzonderlijk vast. Herhaal tot ongeveer twee derde van de sok van manen voorzien is.
3. Voor de ogen knip je twee cirkeltjes uit vilt. Een witte cirkel met diameter 3cm en een zwarte cirkel met diameter 1cm. Je kan natuurlijk ook knopen gebruiken.
4. Voor de oren knijp je twee kwartcirkeltjes uit vilt. Gebruik twee verschillende kleuren en twee verschillende diameters. Vouw ze en naai deze op de hiel van de sok, waar de manen starten. De mond naai je met een stevige draad en een lange naainaald doorheen de tenen van de sok.
5. De mond naai je met een lange stevige draad en een lange naainaald doorheen de tenen van de sok.
6. Draai wol/sierband/koord rond de snuit om het halster te creëren, haal wol/sierband/koord door de twee metalen ringen en naai deze ringen aan weerszijden van de snuit stevig vast.
7. Bevestig de teugels, nopjeslint en belletjes aan de ringen. Maak ook een extra lange teugel voor rond je nek, zo kan je af en toe eens een kunstje uitvoeren zonder handen.
8. Zaag de stok of bezemsteel af op de gewenste lengte en steek de afgezaagde kant in de sok tot aan de hiel. Bind het paardenhoofd stevig en strak vast aan de stok om te voorkomen dat het paard zijn hoofd verliest. Stijg op en vier de teugels.

Deze DIY verscheen eerder in ons Leuke Vakantieboek en maakte ik i.s.m. lieve Hilde.

Blijf deze week zeker terugkomen voor meer Sintspiratie op onze blog: van leuke webshops met coole speelgoedideetjes, boekentips tot een zelf pepernoten maken en een pepernotenkrans! En er volgt ook een superleuke wedstrijd!

Jullie nog leuke Sinterklaasideetjes?

stokpaardje

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sarah
    november 22, 2016 at 9:24 am

    Superleuk gemaakt!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.