0
Zelfgemaakt

Verdient elk kind geen veilige thuis?

img_6873Twee weken geleden zette ik Kobe en Frauke samen met Crayola aan het werk voor SOS Kinderdorpen, een organisatie die mij nauw aan het hart ligt omdat wij sinds een tijdje zelf meter en peter zijn van een Afrikaans kindje. Ik vroeg hen “Wat vinden jullie een veilige thuis voor een kindje zoals jullie Afrikaanse broertje Hakim?” Kobe en Frauke gingen meteen aan de slag. “Ik ga een boomhut tekenen met veel slaapkamers, mama! Daar zit je veilig en hoog in de bomen en daar zijn kindjes nooit alleen,” zei Kobe. “En ik ga een kasteel maken met prinsessen en ridders waar alle kindjes kunnen wonen!” Hun reacties maakten van mij een trotse mama. Op crayolahelpt.be konden we de tekeningen uploaden en dat deden we dan ook meteen.
img_6845Mooie acties moeten gedeeld worden
Zeker als er kindjes van over de hele wereld beter van worden. Daarom kan je vanaf vandaag geld doneren aan de tekeningen van Kobe en Frauke. Doen jullie mee? Wij hebben alvast al onze oma’s en opa’s (en dat zijn er heel wat!), broers en zussen, nonkels en tantes, vrienden, familie, kleuterjuffen, kennissen aangespoord om geld te doneren en zo geld in het laatje te brengen voor kindjes die het veel minder goed hebben dan zij zelf.

Of heb je zelf een tekening geüpload? Dan is het nu tijd voor actie en leuk om je hele familie-en vriendenkring geld te laten doneren aan de tekening van jullie kind. Heel leuk is dat je kind via het platform crayolahelpt.be zelf kan bijhouden hoeveel geld zijn tekening wel niet heeft opgebracht.

Zullen we er samen voor zorgen dat we op onze manier ons steentje kunnen bijdragen, ook al is het maar héél klein?
img_6853
Waarom ik het zo belangrijk vindt om SOS Kinderdorpen te steunen?
De beste plek voor een kind om op te groeien is bij zijn biologische familie. Helaas is dat niet overal even vanzelfsprekend. Sommige families zijn kwetsbaar door armoede, ziekte of overlijden van één of beide ouders, en kunnen ouders hun kinderen niet geven wat ze nodig hebben (een veilig en liefdevol thuis, de juiste (medische) zorg, onderwijs) en daarmee de kans op een toekomst.
SOS Kinderdorpen helpt kwetsbare families en gemeenschappen om zo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Ze geven in hun werk prioriteit aan het versterken van families door de ouder(s) te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen. Met alles dat nodig is. Zodat kinderen kunnen opgroeien in veiligheid, met zelfrespect, kansen en liefde – binnen hun eigen familie.

Zou de wereld er niet veel beter uitzien mochten alle kindjes in de wereld zo kunnen opgroeien?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Crayola. Een merk dat in 1903 begon met waskrijtjes, maar in de tussentijd allerlei kleurartikelen, knutselsets en ander kleurspeelgoed heeft en daar hebben wij al heel wat van versleten met twee creatieve kleuters in huis. Op crayolahelpt.be tekenen we samen mee voor een betere wereld.

Hoe samenwerkingen op mijn blog tot stand komen lees je hier

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.