0
KINDERKOST

Het griezeligste ontbijt ever

img_0842Deze ochtend wilde ik onze kindjes verrassen met een griezelig maar gezond Halloweenontbijt! Het winteruur dacht daar anders over, want Kobe was al wakker voor mij en niet veel later stond zijn kleine zusje daar. Ook leuk want zo konden we ons griezelig Halloweenontbijt gewoon samen voorbereiden. Onze inspiratie haalden we bij Danone:

Pompoenmandarijntjes
Pel de mandarijntjes. Snij een rechthoekig stukje van een groene appel om te gebruiken als pompoensteeltje. Steek de steel in het midden van de mandarijn. Mmmmmm!

Banaanspookjes
Pel de banaan en snij ze in twee stukjes. Steek een houten friscostokje in elk stukje. Gebruik kleine stukjes chocolade om de spookjes oogjes te geven. Brrrrrrr! Griezelen maar!
Tip: je kan de bananen ook dompelen in yoghurt en dan enkele uurtjes in de frigo leggen, maar daar hadden we deze ochtend dus geen tijd voor.

Drakeneieren
Kook de eieren enkele minuten in kokend water. Haal ze na 10 minuten uit het water en kraak de eierschaal. Snij de rode biet in kleinere stukken en leg ze in het hete water. Doe er een scheutje azijn bij en laat het mengsel 20min sudderen. Haal de rode biet uit het roodgekleurde water en leg de eieren er terug in. Laat deze zeker een halfuurtje in het water, hoe langer ze in het water zitten, hoe intenser de rode kleur!

Heksenbezempjes
Snij de kaas in stukjes van ongeveer 4cm breed maar behoud de normale lengte. Maak een verticaal sneetje in de breedte van elk stukje kaas met itnervallen van 3 tot 4mm. Stop ongeveer 1 cm van de buitenrand. Rol de stukjes kaas rond het uiteinde van een pretzelstokje en bind de kaas vast met een lintje bieslook. Niets houd je nu nog tegen om deze kleine Halloweensnack te verslinden.

Monsterboterhammetjes
Neem een sneetje brood en leg het in de lengte. Maak een klein gaatje in het midden van de onderste helft. Smeer een beetje confituur op de bovenste helft voor de oogjes. Eet de kleine monstertjes op….
img_6522
Dankjewel Danone en Smartmat voor dit verrassingsontbijtje en ons een Pinterestwaardig ontbijt te schenken! Kobe en Frauke (en mama en papa) kregen letterlijk kippenvel van zoveel lekkers! Heerlijk om op zo’n verlofdag midden in de week samen te genieten van een gezond ontbijtje. Het leven is een feest, toch?

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Lies
    november 1, 2016 at 9:01 am

    Ik ben compleet afgeleid door foto 1 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.