0
MAMA ZIJN

5 kinder apps voor onderweg

IMG_0071Al van baby af aan zijn Kobe en Frauke verknocht aan hun tablet. Of we er nu voor zijn of tegen, ze groeien er mee op en ze zijn helemaal mee met de grote digitale wereld! Ze weten beter als hun grootmoeder hoe ze een tablet moeten opzetten en hoe ze moeten navigeren van de ene naar de andere app. Als nieuwfreaks (ja, zo’n ouders zijn wij!), kunnen wij hier niets op tegen hebben, zolang ze op tijd met hun ‘gewoon’ speelgoed spelen zoals Lego, Kapla, Playmobil, de poppen of de auto’s, genoeg buiten spelen en heel veel bewegen en zich uitleven…maken wij hier geen probleem van, integendeel!

Ze worden groot in een digitale wereld, niks aan te doen! Ze weten zelfs niet meer wat ‘normaal’ televisiekijken, met op zondagochtend om 8u Samson en Gert of Kabouter Plop, is. “Mamaaaaaaa we willen NU Mickey Mouse Clubhouse op Netflix kijken!” of “Mamaaaaa zet nu eens Masha De Beer op of nee toch liever Maya De Bij!”. Wanneer papa belt, dan willen zij hem zien door te Facetimen. Bij grote schermen leggen zij meteen de link met hun tablet, zo gebeurt het regelmatig dat er genavigeerd wordt met hun vingers op onze televisie of computerscherm. En sinds een tijdje worden op aanraden van de kleuterjuf de Fundels erg gesmaakt. Een echte aanrader! Prentenboekjes die we in de bibliotheek gaan halen (ja dat doen we keigraag!) komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. In het digitale prentenboek krijg je leuke extraatjes zoals leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

Schermafbeelding 2015-03-23 om 21.57.02

Een tijdje geleden mochten zij van Lenco zo’n echte Kidz Tab testen. Zeer fijn, want zo heeft moeder des huizes haar Ipad terug en kunnen zij dankzij de KIDO’Z app in een kindveilige omgeving spelen en leren. Dankzij deze ‘play modus’ stelt het onze kinders in staat om onafhankelijk te navigeren van de ene naar de andere app, te verkennen en te ontdekken, zelfs als ze nog niet kunnen lezen of schrijven! Iedereen blij, want deze online mama die zo graag haar Ipad bezigt om blogs te lezen, webshops af te schuimen, receptjes bij te houden, inspiratie op te doen via Pinterest, mails en Evernote te checken…noem maar op, heeft haar tablet terug!

Baby en peuter apps maken hier ondertussen plaats voor kleuter apps. Netflix is al een tijdje onze absolute topper! Nooit geen ruzie over welk kind wat wil zien, ieder zijn eigen schermpje. En op vrijdag-of zaterdagavond kijken we dankzij onze Apple Tv gezellig samen naar een filmpje in de zetel met een lekkere zak chips of zelfgemaakte opcorn erbij! Heerlijk toch?

Maar over twee weken vertrekken we hier op skivakantie naar Oostenrijk en omdat we onze twee monstertjes best wel lang bezig zullen moeten houden in de auto, zocht ik al enkele kinder apps voor onderweg uit…andere suggesties zijn altijd welkom!

TocaBoca1. Toca Boca apps
Toca Train, Toca Kitchen Monsters, Toca House, Toca Birthday Party, Toca Builders…ondertussen zijn er al heel veel apps van Toca Boca en dat vinden Kobe en Frauke geweldig! Noem het beroepsmisvorming, maar de apps zijn ‘Gender Neutral’ en dat kan ik alleen maar stimuleren, er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes!

Schermafbeelding 2015-03-23 om 22.16.05
2. Boerderijdieren Legpuzzel App
Deze app staat al jaren op onze tablet. Een leuke puzzel app waar kleine peuters al mee aan de slag kunnen en hij is zodanig gemaakt dat ie altijd een beetje moeilijker wordt!
Hey Hey Hurry
3. Hey Hey Hurry Apps
Onze Kobe is er nog net iets te jong voor, maar wanneer hij het samen met de vader des huizes kan spelen op onze Ipad, vindt hij dat geweldig! (en de vader ook met jeugdherinneringen aan zijn Game Boy enzovoort…). HeyHey Hurry is een schietspelletje, waarin Oscar de hond de andere diertjes wil verhinderen zijn eten op te eten. De hond reist door zes gekke werelden en komt in aanraking met allerlei vijanden. Hey Hey Pix werd hier ook al lang gesmaakt maar deze app is zeker zo leuk! De figuurtjes werden trouwens getekend door graffiti-artiest Bué the Warrior, alias voor Gentenaar Dave De Rop.
Schermafbeelding 2015-03-23 om 22.54.29
4. Kindertube
Met een reis van meer dan 1000km voor de boeg, zal deze app zeker soelaas bieden! Kindertube biedt meer dan zesduizend filmpjes en liedjes aan voor alle leeftijden van Brandweerman Sam, Sprookjesboom, Maya De Bij, Nijntje…heel leuk!

Schermafbeelding 2015-03-23 om 23.00.365. Lego Apps
Zowel Kobe als Frauke zijn dol op Lego, dus ook de Lego apps vinden ze geweldig leuk! De Lego apps zijn beschikbaar voor alle leeftijden: Lego Duplo en Lego Junior voor de allerkleinsten en Mindstorms voor de al oudere Lego fanaten.

IMG_0072
Voila, onze valies nog maken en we kunnen vertrekken!
Wat zijn jullie favoriete kinder apps voor onderweg? Kobe en Frauke zullen jullie dankbaar zijn!

Ook benieuwd naar zo’n Lenco-Kidz-tab? Ten onzer huize is hij getest én helemaal goedgekeurd! Hier vind je de verkooppunten.

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  gerhilde maakt
  maart 24, 2015 at 5:54 am

  Leve Netflix! Ook voor volwassenen. 🙂

 • Reply
  Jozefien
  maart 24, 2015 at 6:45 am

  Uit. De. Hemel. Wij vertrekken nu zondag.

 • Reply
  nele
  maart 24, 2015 at 8:13 am

  Toca Pet doctor is super… Alle apps van Dr Panda, vooral de airport

 • Reply
  Charlotte
  maart 24, 2015 at 8:56 am

  Dochter van 3 is ook verzot op onze IPad.
  Ze kijkt vooral naar Youtube. Filmpjes van Pingu maar hoe hoe een dame voordoet wat je allemaal met klei kan. Dit probeert ze dan daarna zelf.

 • Reply
  sofie devriendt
  maart 24, 2015 at 9:46 am

  Dus Netflix gaat ook op die lenco kiztab? En loopt hij snel vast ? Heb interesse maar las negatieve reviews op een nederlandse website 🙂
  Alle info is welkom

  • Reply
   Lobke Gielkens
   maart 24, 2015 at 10:04 am

   Nog geen last gehad met vastgelopen tablets, wij zijn heel tevreden! (en wij zijn grote Apple-fans, dus mij krijg je normaal niet snel overtuigd ;-))

   • Reply
    Lobke Gielkens
    maart 24, 2015 at 10:05 am

    En Ja Netflix gaat ook op die tablets van Lenco, heel handig! 🙂

 • Reply
  Joke
  maart 24, 2015 at 9:48 am

  Onze kids zijn fan van Wanagogo. Met de app voor ouders kan je hun speeltijd instellen en zo vermijden dat ze te lang op het schermpje kijken…

 • Reply
  Lore
  maart 24, 2015 at 10:34 am

  hé, ons “probleem” is dat er onderweg “geen innnenet” is 😀 en Youtube en netflix dan moeilijk worden 😉

  • Reply
   Lobke Gielkens
   maart 24, 2015 at 6:38 pm

   You Tube en Netflix gaan inderdaad niet onderweg, maar de rest van de apps zeker wel!

 • Reply
  Judith
  maart 24, 2015 at 11:05 am

  Badland (klinkt boos, maar valt goed mee) was vorig jaar een hit bij mijn kinderen!

 • Reply
  Steentje
  maart 24, 2015 at 11:12 am

  Heb een Ipadverslaafde zoon van 3. Vorige week tijdens onze vakantie was dat een ideaal middeltje om hem stil te houden in het vliegtuig.
  Hij vindt de apps van Dr Panda geweldig.

 • Reply
  Tine
  maart 24, 2015 at 1:31 pm

  Even stomme vraag misschien, maar kan je die kinderapps openen en spelen zonder internetverbinding onderweg? Of reken je dan gewoon op de 3G? Mij lijkt zo’n kindertablet ook geweldig, maar heb wel beetje schrik voor die discussies met de kinderen om ‘m weer af te geven als ze hun eigen tablet hebben. Nu hebben we het nog een béétje in de hand.

  • Reply
   Lobke Gielkens
   maart 24, 2015 at 6:42 pm

   You Tube en Netflix gaan inderdaad niet zonder internetverbinding, maar Toca Boca & zo kan je perfect spelen zonder internet, geen probleem dus ;-). Kobe en Frauke kennen goed hun grenzen met hun eigen tablet, zij zijn zeker nog te stoppen en spelen op tijd met hun ‘gewoon’ speelgoed of met elkaar 🙂

 • Reply
  Eve Thielemans
  maart 26, 2015 at 7:13 am

  Lang leve de tablets soms, al hebben wij hier met die lenco niets dan last gehad, verbinding viel om de haverklap weg , kabeltje na een maand al stuk, een maand later de verbinding van het toestel met het kabeltje, drie maand na aankoop gewoon terug bij dreamland binnengedaan en zonder veel uitleg hele som terug gekregen met de tip om de goedkoopste samsung aan te schaffen en dat we daar wss 20x beter mee gingen zijn, was 20 euro duurder maar weg waren de problemen en nu een jaar verder nog geen problemen. (met het voordeel dat we hem zelf ook nog kunnen gebruiken 😉 ) Die netflix is er voorlopig nog niet, maar klinkt wel heel aanlokkelijk en de fundels zijn idd ook wel erg leuk, andere apps ook eens uitproberen

 • Reply
  Valérie Lauwereys
  maart 31, 2015 at 12:45 pm

  Wat een leuke en interessante post!
  Momenteel gebruikt onze 3-jarige ook onze iPad (ook grote Apple-fans).. mss is zo een lenco-tablet wel eens te overwegen.
  De app van Wanagogo is een groot succes bij ons!

  Ooh en wat een leuke blog in het algemeen!

 • Reply
  Anoniem
  maart 27, 2016 at 6:10 am

  Hoi,

  Wij zijn zelf ook Apple-gebruikers en vroegen ons af wat de Lenco bevinding is nu, na een jaar gebruik?

 • Reply
  Sandra Dierick
  juli 10, 2018 at 1:40 pm

  Hey Lobke, ik downloade zonet die Kindertube.nl maar werkt bij mij enkel met internetverbinding …

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.