0
Uncategorized

7 verrassende kinderboeken die niet mogen ontbreken op jullie Sintlijstje

img_6883Nog eventjes en het is weer Sinterklaas! Nog inspiratie nodig voor jullie Sinterklaaslijstje? Ik bracht twee weken geleden een bezoekje aan de Boekenbeurs en kwam naar huis met heel veel ideetjes en een stapel boeken om onze kinderen (en mijzelf!) te plezieren met Sinterklaas:

1. Het hele jaar feesten
Dit is een boekje dat ik zelf had willen schrijven! Ik volg Daan al een tijdje via haar blog en Instagramaccount @maandagdaandag
Toen ik zag dat ze een boek uitbracht over feesten, was ik meteen dolenthousiast! Het boek staat vol leuke ideetjes en is een heel praktische hulp voor ouders die echt iets goed willen met hun gezinsleven, de jaarfeesten willen vieren én het druk hebben in hun werkleven, echt iets voor ons dus! Samen naar buiten gaan, samen eten maken, verhalen vertellen, zingen…het boek inspireert echt! Ik kijk nu al uit naar een vervolg voor de zomer!

2. Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld
Als er één boek is dat niet mag ontbreken in de kinderboekencollectie van jullie kinders, dan is het dit prachtig geïllusteerde boek! Een vrolijke en kleurrijke encyclopedie van bekroond illustrator Tom Schamp! Hij neemt je in dit beeldwoordenboek mee op een fantastische reis naar een kleurrijke wereld. Met Otto en personages als Oom Tom Tom, Dr Demol en Professor De Vos ontdek je vreemde huizen, lekkere vruchten, grote boten, mooie muziekinstrumenten, exotische planten en zoveel meer. Grappig, prachtig geïllustreerd en leerzaam! Hier kan ik alleen maar heel blij van worden (en onze kindjes binnenkort ook!)

3. Het telboek van prins Hayo de gelukkige
Nog zo’n leuk boekje om samen met je kinderen te leren tellen. Over een prins die beseft dat goed gezelschap belangrijker is dan rijkdom.Toen prins Hayo 1 jaar oud was, kreeg hij 2 honden. 1 om tegenaan te slapen en 1 om onderdoor te kruipen. Toen hij 2 jaar oud was, kreeg hij 3 konijnen. Toen prins Hayo 6 werd, gaf hij een videofeestje voor 6 prinsenkinderen. Voor zijn 9de verjaardag kreeg hij een goochelshow. Prins Hayo vond het maar saai. Hij voelde zich alleen. Voor zijn 10de verjaardag wou hij niets. Maar zijn mama had een bijzonder cadeau…

4. Die hoed zit goed
Voor Kobe die al enkele maanden in het eerste leerjaar zit, zocht ik een leesboekje op zijn maat en ik vond dit leuke exemplaar op de boekenbeurs van Riet Wille, een auteur die goochelt met taal. Ze verzamelde haar leukste gedichten, versjes en woordraadsels voor prille lezers in een dikke bundel. Alles geschreven op leesniveau AVI 1 zodat de kinderen zich vanaf het begin van hun leescarrière kunnen vermaken met taalspelletjes en woordgrapjes! Onmisbaar voor kindjes in het eerste leerjaar en het perfecte Sinterklaascadeau!

5. Vrolijk kijkwoordenboek
Deze vrolijke platen zijn een feest van kleuren en vormen. Ze kunnen als boek worden bekeken, maar ze zijn ook ideaal om aan de muur te hangen. Spelenderwijs leren jonge kinderen nieuwe woorden en begrippen kennen: zeedieren en boerderijdieren, tegenstellingen en vormen, katten en honden, groente en fruit en nog veel meer. Met achter in het boek een aantal vragen die het samen kijken nog leuker maken! Een leuk boekje voor ons Frauke in de kleuterklas!

6. Het boek van aap
Nog een lekker dik boek voor eerste lezertjes zoals onze Kobe! Met vrolijke, kleurrijke illustraties. Aap en Das zijn vrienden. Samen hebben ze heel wat lol. In het eerste verhaal foppen ze Muis, vallen ze Uil lastig, pikken ze het eten van Vos … In het tweede verhaal is Das sip. Aap doet hard zijn best om Das op te beuren. Wil Das tikkertje of verstoppertje spelen? Is Das misschien ziek? Aap doet gek, maar daar beurt Das niet van op. Wat wil Das dan?

7. 10 superdiverse verhalen, 5 kleurrijke kinderboeken
Als er iets is dat ik onze kindjes wil bijbrengen, dan is het dat we in een multiculturele maatschappij leven en opgroeien in superdiverse wereld. Ik vond deze Sesam-boekenbox een ideaal Sinterklaascadeau met boekjes als ‘Berelekker’, ‘Waar is Parlo’, ‘De Broccolireus’, ‘De huissnuiver’, ‘Ik wil niet naar Marokko’, ‘De loopwedstrijd’, ‘Op zoek naar Yori’, ‘Safia en de droombellen’, ‘De fanfare’ en ‘Een goad voor Imane’. Creatieve talenten, met of zonder migratieachtergrond, kregen de kans om cultuursensitieve kinderboekjes met herkenbare verhalen en personages in de wereld van nu te schrijven en te illustreren!

WIN WIN WIN
En er is goed nieuws, want ik mag enkele boekjes van Studio Sesam weggeven! Laat hieronder een reactie achter waarom jij kans wilt maken op zo’n boekje en ik zorg dat het nog voor Sinterklaasavond in je brievenbus valt!

img_6885

 

 

You Might Also Like...

56 Comments

 • Reply
  Kim Pelgrims
  november 25, 2016 at 8:24 am

  Omdat mijn dochter een spring in het veld is, maar toch rustig kan worden van een leuk boek! Vooral “Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld” zorgt voor groot “lees”-plezier!

 • Reply
  Severine Rinckhout
  november 25, 2016 at 8:27 am

  Boekjes! Hier worden die letterlijk verslonden, dus laat maar komen 🙂

 • Reply
  Tine Vanhaevre
  november 25, 2016 at 8:28 am

  Omdat mijn zoontje de grootste boekenwurm is die ik ooit gezien heb. Zo zot en druk hij kan doen zo ongelooflijk rustig hij kan worden van boekjes en dan spreek ik niet over 1 boekje maar liefst zijn hele collectie. En elk nieuw boekje moet eerst 10tallen keren gelezen na elkaar gelezen worden. Ik weet van wie hij dat heeft en zo fijn om te zien dat mijn zoontje ook zo van boeken houdt….

 • Reply
  Tina
  november 25, 2016 at 8:30 am

  Dankjewel voor de boekentips! Ik ga ze op mijn boekenlijst voor de 5-jarige zoon zetten die super graag (voor)leest. Zijn boekenkast is al redelijk goed gevuld, maar er is nog wel wat plaats.
  Deze maand zal ze wel wat gevulder geraken dankzij de Sint, de familie voor zijn verjaardag eind december en ook onder de kerstboom zullen enkele boekjes liggen.

 • Reply
  petra
  november 25, 2016 at 8:32 am

  …because our reading and story moments are our most precious time together !xx

 • Reply
  Steffi Lantermann
  november 25, 2016 at 8:35 am

  Zou super leuk zijn voor ons meisje! Ze is nog “maar” 2jaar en 4 maanden, maar elke avond wilt ze wel dat ik een boekje voorlees voor het slapen gaan. Binnenkort (maart) gaat ze ook voor de eerste keer naar school. Dus zou het extra leuk zijn voor haar. Er mag zeker nog een extra/nieuw boekje bijkomen, want ik denk dat ze haar boeken al bijna vanbuiten kent 🙂

 • Reply
  kim meysmans
  november 25, 2016 at 8:40 am

  Om stiefzoontje hiermee te verrassen die gek is op boekjes lezen

 • Reply
  Stephanie
  november 25, 2016 at 8:44 am

  Zou superleuk zijn voor mijn 2 ‘boekiemonstertjes’ ?. Hun muziekleraar heeft hen het liedje van het Boekiemonster geleerd, die altijd maar lettertjes wil eten. Zalig liedje!

 • Reply
  Merckx
  november 25, 2016 at 8:45 am

  Dat zou leuk zijn. Wij lezen gezellig een boekje net voor het slapen gaan. Moeder-zoon moment. Dan is hij rustig en na het lezen krijg ik nog enkele knuffels :-).

 • Reply
  Mieke
  november 25, 2016 at 8:45 am

  Pick us !! Wij verslinden hier echt boeken 🙂
  Mijn dochter had al 7 weken na haar geboorte een bibliotheekpas en maakt er nu 5 jaar later nog altijd gretig gebruik van 🙂

 • Reply
  Vertelke
  november 25, 2016 at 8:56 am

  Omdat voorlezen en lezen super-geweldig-tof is! Verhalen: wij zijn voor!

 • Reply
  Tineke Groen
  november 25, 2016 at 8:57 am

  Mijn verlanglijstje wat kinderboeken betreft blijft maar groeien 🙂 en daar zijn net weer wat titels bijgekomen 😉 dus maak graag een kansje voor (b)engeltjes

 • Reply
  Tijl Geyssens
  november 25, 2016 at 8:57 am

  Met veel plezier waag ik mijn kans voor deze schitterende actie! Hiermee zou ik scoren bij mijn liefste petekindje Paulien, die gek is op leuke verhaaltjes.

 • Reply
  Elke Van Leuven
  november 25, 2016 at 9:02 am

  Zalig. Ik gaf mijn boekenwurmgenen gelukkig door aan onze kindjes! Zou leuk zijn voor Fie (8), of zelfs voor Ties (2).
  X

 • Reply
  Greet
  november 25, 2016 at 9:04 am

  Hier ook twee boekenmonsters! Vooral de jongste, haar eerste zinnetje was “boeke lezen?” 🙂 . En nu nog steeds, elke dag, elk moment, kan je ze geen groter plezier doen dan met samen een boekje te lezen. Het is ook de ideale manier om grote broer eens los te weken van zijn lego…

 • Reply
  Anna Helena
  november 25, 2016 at 9:05 am

  Omdat… 1) boekjes kijken/lezen is fun 2) voorlezen is dubbel fun en 3) boekjes met zo’n thema verdienen een hartje!

 • Reply
  Veronique Crynen
  november 25, 2016 at 9:27 am

  Mijn zoon (8j) heeft dyslexie waardoor lezen zeer, zeer moeilijk is voor hem, door voor te lezen wordt hij wel geprikkeld door de verhalen en kan hij toch genieten van mooie boeken. En probeer ik zo toch mee te kunnen geven dat boeken ook leuk kunnen zijn.

 • Reply
  Degroote Murielle
  november 25, 2016 at 9:39 am

  Hier doe ik graag aan mee 😀
  Mijn dochtertje houdt enorm van boekjes en voorgelezen worden.
  Nieuwe boeken zijn dus altijd welkom.

 • Reply
  Karolien
  november 25, 2016 at 10:14 am

  Super! Dank je wel voor de vele tips!
  Mijn man en ik vinden het fantastisch dat ons zoontje Lowie al van bij het opstaan naar de boekenkast gaat om een boekje te halen, ons bij de hand te nemen, naar de zetel te leiden, op onze schoot te gaan zitten en te wijzen naar de prentjes die wij moeten benoemen. Ook al is hij nog maar 19 maand … iedere dag “verschieten” wij van zijn groeiende woordenschat (ook al is het misschien wij alleen die hem begrijpen :))! Een boekje voor de sint met vele prentjes zou dus zeker een leuke verrassing voor hem (en misschien stiekem ook een beetje voor ons) zijn!

 • Reply
  cindy
  november 25, 2016 at 10:18 am

  Wij zijn een multicultureel gezin en woonden tot enkele maanden geleden in Italië! Nu in België en zowel zoon (2,5 j) en papa (47 j) zijn heel druk bezig met Nederlands leren … dus leuke (kinder)boekjes zijn bij ons meer dan welkom 🙂

 • Reply
  Kirsten
  november 25, 2016 at 10:57 am

  Onze boekenwurm van 2,5 jaar vindt nieuwe boeken het leukste cadeau!

 • Reply
  b vermeiren
  november 25, 2016 at 11:40 am

  Zelf heb ik ook al een paar ‘eerste leesboekjes’ voorzien voor onze zoon in het eerste leerjaar. Maar die Studio Sesam-boekjes, daar ben ik echt wel benieuwd naar. Wij vormen samen ook een divers gezinnetje. En ook de school in multicultureel.

 • Reply
  Messiaen
  november 25, 2016 at 11:42 am

  Hoi leuk om weer wat boekentips te lezen. Hier een boekenworm in huis van 6jaar(1steleerjaar) en een van 4jaar. Bij enkele minuutjes tijd over s’morgens gaan zij steeds naar de boekenkast om nog wat voor te lezen. Enerzijds ik maar ook warre leest al eens wat voor. Boeken zijn voor ons dus altijd welkom. Een beetje tijd voor elkaar maken s’morgens, als dat geen vorm van geluk is.

 • Reply
  katrijn
  november 25, 2016 at 11:46 am

  Wij zijn sinds 1 maand verhuisd en Noud (5j) en Bente (4j) hebben vanaf nu een afzonderlijke kamer gekregen. Het nieuwe avondritueel is een boekje voorlezen in bed waar de kindjes maar ook wij van genieten 🙂 Nieuwe boekjes zijn welkom gezien we nu meer voorlezen dan vroeger.

 • Reply
  karen
  november 25, 2016 at 11:56 am

  Gewoon omdat lezen heel leuk is!!!

 • Reply
  Angelique Janssens
  november 25, 2016 at 11:58 am

  Ik zou graag als meter overbrengen aan de kindjes dat de wereld écht leuk is! En dat kan wel dmv jullie boekjes 🙂

 • Reply
  Helena
  november 25, 2016 at 12:31 pm

  dat zou pas een “Leuke wereld” zijn als ik win!

 • Reply
  jessie
  november 25, 2016 at 1:16 pm

  Wij hopen dat de sint hier nieuwe boekjes brengt om mee te nemen op onze grote reis naar Australië. 25 uur op het vliegtuig…..ik denk dat iedereen daar blij zal zijn als ze nieuwe boekjes hebben ter entertainment 😉

 • Reply
  Griet De Schepper
  november 25, 2016 at 1:20 pm

  Onze jongen van vier heeft een kleine taalachterstand. Op school proberen ze hem goed te begeleiden maar niks zo goed als thuis veel boekjes voorlezen en hem zelf verhaaltjes te laten verzinnen bij prentenboeken. Zodus een heel welkom en nuttig sintcadeau 🙂

 • Reply
  Karen
  november 25, 2016 at 1:29 pm

  Lezen is dromen met je ogen open… en wij willen nog wel wat verder dromen! Onze boekenmonstertjes zullen de boekjes wel verslinden.

 • Reply
  Biebie
  november 25, 2016 at 3:41 pm

  omdat er niets leuker is om samen met mijn meisjes in boekjes te kijken… en ondertussen begint de oudste (eerste leerjaar) al eens zelfstandig een boekje te nemen om te lezen…

 • Reply
  Met4inhuis
  november 25, 2016 at 4:17 pm

  Mijn kinderen vinden het superleuk om te luisteren naar mama die voorleest. Dat is ons momentje om te ontspannen na een drukke werkdag/schooldag. Mijn zoon zit in het 1ste leerjaar en leert nu lezen (ongelofelijk wat ze al kunnen lezen na 3 maand trouwens) en begint nu in boekjes woorden te zoeken die hij herkent.

 • Reply
  Elke
  november 25, 2016 at 5:47 pm

  Boeken zijn zoveel meer dan alleen wat leesvoer. Ze voeren je mee naar onbekende plaatsen; ze voorzien je van spannende avonturen, geweldige liefdesverhalen. Je maakt kennis met draken, eenhoorns en alle soorten mensen. Ze maken je leven zoveel rijker. Daarom dus 😉

 • Reply
  Hilde geets
  november 25, 2016 at 6:37 pm

  Elke avond wordt hier een boekje voorgelezeb voor het slapen gaan . De drie kindjes (4j 3j en 7m) op het grote bed samen met mama boekjes lezen. Wij halen al veel boekjes uit de bib maar eigen boekjes vinden ze super. Zeker de oudste zoon die maar al te graag een verhaaltje nog eens opnieuw hoort om mama dan te kunnen betrappen op foutjes

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  november 25, 2016 at 8:11 pm

  Ik doe graag mee omdat ik zelf graag lees en die microbe graag wil doorgeven aan mijn kinderen.

 • Reply
  Anoniem
  november 25, 2016 at 9:59 pm

  Ook wij, houden enorm van mooie boeken,van lezen en voorlezen.Elke avond eindigen we met een lees-en voorleesmomentje.Ook al gaat het lezen bij ons niet altijd even vlot (dyslexie) ik doe er alles aan om het leuk te maken.En voorlopig lukt dat.?Dankzij mooie verhalen…

  Lien
  Juf tweede leerjaar en mama van 3 meiden (8j,7j en 2j)

 • Reply
  steve A
  november 25, 2016 at 10:27 pm

  wow !!! liked & shared voor mijn lieve dochter die graag boekjes leest en op 1 december jarig is 😉

 • Reply
  steph M
  november 25, 2016 at 10:37 pm

  super (y) like & share voor mijn dochtertje die allemaal leesboekjes bovenaan haar sinterklaaslijstje heeft gezet (y)

 • Reply
  nan DD
  november 25, 2016 at 10:56 pm

  met veel plezier kans gewaagd want ik wil graag mijn lieve kleindochter verrassen met deze leuke boekjes 🙂

 • Reply
  Sabine
  november 26, 2016 at 6:58 am

  Ik waag mijn kans. Voor mijn kleinzoon en kleindochter. Ikzelf ben dol op boeken en wil dit doorgeven aan hen.

 • Reply
  Mama van 1
  november 26, 2016 at 12:07 pm

  Omdat mijn dochter van 3,5 dol is op boekjes lezen! Ik volg al een tijdje je blog en vind het altijd erg leuk om te lezen!

 • Reply
  Silke slabbinck
  november 26, 2016 at 1:43 pm

  Oooh, wij houden hier ook van boeken! De twee dochters vinden het leuk om in boekjes te kijken en voorgelezen te worden. Nu nog twee kleuters maar later zullen ze dan hopelijk zelf kunnen voorlezen aan hun broer of zus die op komst is. Dus onze boekenkast kan altijd wel wat uitbreiding gebruiken!

 • Reply
  De Ryck David
  november 26, 2016 at 2:44 pm

  Leuk om voor het slapengaan voor te lezen voor mijn zoon 🙂

 • Reply
  Eeraerts Christiana
  november 26, 2016 at 2:45 pm

  boekjes zijn leuk en tof voor de ontwikkeling van de kids 🙂

 • Reply
  Freya
  november 26, 2016 at 6:50 pm

  Boekjes zijn in ons gezin altijd welkom. Onze oudste dochter, nu 4 jaar is al zeer geïnteresseerd in schrijven, letters en cijfers. Ook de jongste zet zich graag eens rustig neer met een boekje met leuke prentjes over dieren, auto’s, bumba,….

 • Reply
  Miekske Dingens
  november 26, 2016 at 10:33 pm

  Leuk zeg! Hier zijn we altijd dol op nieuwe boekjes! Hoewel ook oudere nog heel in trek zijn, zoals de oude boekjes van mezelf 🙂 Dus heel graag een kansje om deze nieuwe te kunnen ontdekken!

 • Reply
  Liesbet
  november 27, 2016 at 6:14 am

  Omdat wij in ons drukke leventje niet altijd tijd hebben om naar de bib te gaan, maar van ons voorleesmomentje voor het slapen gaan een heilig moment hebben gemaakt!!
  Extra boeken zijn dus altijd welkom.

 • Reply
  Els De Neve
  november 27, 2016 at 9:34 am

  Ons Inemie zit al met haar neus in de boekjes sinds ze een jaar was. Heb nog een grappig filmpje dat ze met een groot boek op haar schoot zat en luidop voorlas. Twee jaar was ze toen en het verhaal eindigde met ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’. Nu zit ze in het eerste leerjaar en is dolblij dat ze leert lezen. Toch gaat het minder vlot dan ze zou willen en ze moet dus veel oefenen. Stimulerende, kleurrijke boekjes waardoor ze nog meer zin krijgt om te lezen, zijn dus zeker welkom!!!!

 • Reply
  Trui
  november 27, 2016 at 8:18 pm

  Ik vind het heerlijk als mijn dochtertje en ik samen een boek lezen en als af en toe haar mondje open valt van verbazing… Oohhh… Wat is dat? Heerlijk om te even stil te staan bij dingen die voor volwassenen de normaalste zaak van de wereld zijn…

 • Reply
  Ellen Soors
  november 27, 2016 at 9:02 pm

  Omdat ik mijn dochtertje tweetalig wil opvoeden en ik daarbij alle hulp kan gebruiken in een verder volledig Spaanstalige omgeving. Boekjes in het Nederlands voorlezen en later zelf laten lezen, helpt een heleboel!

 • Reply
  Brenda
  november 27, 2016 at 9:58 pm

  Omdat Prins Hayo echt in de kast moet van onze eigen Hajo……
  Hoe geweldig is dat een prins met dezelfde naam…

 • Reply
  Jozefien
  november 28, 2016 at 8:40 am

  Mijn zoon grijpt altijd naar de twee meest mottige boekjes in zijn kast als voorleesverhaaltjes. Ik sta open voor nieuwe suggesties 😉

 • Reply
  Taila
  november 29, 2016 at 2:48 pm

  Mijn zoontje is zot van boekjes! ik ben met hem nr het boekencircus geweest. Twas daar muisstil toen we binnenkwamen tot woutje heel enthousiast riep: boooeeeeek. Het personeel was blij met mijn kleine enthousiasteling. Was trouwens een van de eerste woordjes die hij kende 🙂

 • Reply
  Liesbet Vanden Bussche
  december 1, 2016 at 2:38 am

  Wat leuk! Mijn meisje is dol op boekjes. Ze zou niet liever willen dan een hele dag boekjes lezen . Eind december is ze 2. Ik ben net terug mama geworden van een fantastisch zoontje. De borstvoedingsmomenten zijn steevast voorleesmomenten. Samen met haar knuffels en pop komt ze dan dichtbij zitten. Zalige momenten,!! Dus nooit geen boekjes genoeg?.

 • Reply
  lindsay
  december 1, 2016 at 12:55 pm

  Boekjes blijven hier supercool !!! Mijn 2 kindjes ( 1e en 2e leerjaar) hebben de leeskriebel te pakken. Niet alleen strips maar ook al boeken van 50 blz voor mijn dochter… en ook mijn kinderboeken van vroeger doen het hier goed.. maar nog eentje bij kan geen kwaad hé 😉 …. bedankt voor de leuke actie en de leuke tips !!

 • Reply
  Madebyilskepilske
  december 2, 2016 at 3:25 pm

  Misschien late reactie, maar volgend jaar gaat Tibo naar 1e leerjaar, dus lezen en schrijven zal veel geoefend worden, en hoe kan je dit beter doen dan met een schitterend boekenpakket!!! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.