0
Zelfgemaakt

Handjes wassen was nog nooit zo leuk

im1_5601Hebben jullie vuile monstertjes het soms ook zo moeilijk om hun handjes proper te maken? We staan er als ouder misschien niet altijd bij stil hoe belangrijk een goede handhygiëne is. Ook Kobe en Frauke komen regelmatig thuis met vuile handjes en een vies randje onder hun nagels! Eikeba! Om het handen wassen leuker te maken, maakten we een tijdje geleden samen dit vrolijke confettizeeppompje en sindsdien gaat dat handen wassen bijna vanzelf…

Wat heb je nodig om confettizeep te maken?
Doorschijnend zeeppompje (verkrijgbaar bij Hema)
Doorschijnende handzeep
Strijkparels of glitters in verschillende kleurtjes

Zo ga je te werk
Vul het zeeppompje met doorschijnende handzeep.
Kies strijkparels in mooie kleurtjes die bij elkaar passen en doe ze bij de zeep.
Sluit het zeeppompje en schud goed zodat de strijkparels mooi verdeeld zijn. Bij sommige soorten zeep komen de strijkparels weer naar boven. Schud eens voor gebruik en de confetti is weer mooi verdeeld over de zeep. Handen wassen kindjes? Jaaaaaaaaaaa!

img_6253
Ik kreeg nog enkele handige handenwastips om jullie vuile monstertjes aan het wassen te zetten:
Tip 1: Het is belangrijk je handen eerst grondig nat te maken met lauw water, vervolgens zeep te gebruiken en je handen goed over elkaar te wrijven. Sla vooral geen plekje over! Spoel af met water.

Tip 2: Laat je kinderen een liedje zingen tijdens het handen wassen! Zo weet je zeker dat ze het lang genoeg doen en daarnaast is het handen wassen zo extra leuk. Een geschikt ‘handenwasliedje’ is bijvoorbeeld ‘Altijd is Kortjakje ziek’.

Tip 3: Ook het afdrogen mag je zeker niet vergeten, dit zorgt voor extra schone handen.

Tip 4: Na bijvoorbeeld een toiletbezoek, het snuiten van hun neus, of het buitenspelen vergeten kinderen regelmatig hun handen te wassen. Het is daarom belangrijk om hen op dit soort momenten aan te sporen. Vergeet ook niet voor het eten van een maaltijd je kind te stimuleren.

Meer van dit soort tips zijn te vinden in de lespakketten die Tork ontwikkelde voor basisschoolkinderen. Voor jonge kinderen is een voorleesboekje ‘Ella en haar vriendjes stoppen Bactero’ geschreven waarvan ik morgen naar aanleiding van Global Handwashing Day 5 exemplaren mag weggeven via mijn Facebookpagina! In het boekje gaat Ella met haar vriendjes op avontuur, waarbij ze op een leuke manier leren wanneer en waarom zij hun handen moeten wassen. Daarnaast is er ook de gratis EllaHandWas-app, gratis te downloaden in de App Store of Google Play.

Ik maakte dit leuke zeepje in samenwerking met Tork naar aanleiding van Global Handwashing Day, een jaarlijks terugkerend event waarbij stilgestaan wordt bij het belang van handhygiëne.

Ga morgen zeker eens kijken naar mijn Facebookpagina om kans te maken op één van de 5 boekjes!

Foto: Yves Schepers bij Mamavanvijf

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    b vermeiren
    oktober 17, 2016 at 9:36 am

    Super,… dit ga ik ook proberen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.