0
MAMA ZIJN Uncategorized

“Wanneer komt de baby nu mama?”

img_0812_2“Wanneer komt onze baby nu mama?” vragen onze kindjes de laatste weken regelmatig. Daar zullen we nog eventjes op moeten wachten want de baby moet nog heel veel groeien hé. Sinds hun vader en ik verteld hebben dat ze nog een broertje of zusje krijgen, is tijd een moeilijk uit te leggen begrip. Want wat is 9 maanden? Wat is nog eventjes? Kobe en Frauke beleven de tijd. Het is tijd voor school, tijd om te eten, tijd om naar bed te gaan. “Komt de baby overmorgen?”

Ondertussen is onze woonkamer omgetoverd tot een mini-crèche met een berg babypoppen, poppenbedjes, papflesjes, kinderwagens en poppenkleertjes. “Ik ben de mama en ik ga jou leren hoe je de baby’s eten moet geven,” hoor ik Frauke commanderen tegen haar Grote Broer. Met veel liefde zorgen ze samen voor hun kroost en ik heb binnenpretjes want kijk nu al uit naar wat komen zal. Niet veel later wanneer ik even rust neem op de zetel, komt Kobe aangelopen met zijn dokterstasje. “Ik ben de dokter en ik ga eens luisteren met mijn stethoscoop of ik kan horen of het een broertje of zusje is! Ja mama…het is een broertje en daar ga ik goed voor zorgen!”

Kind 3 zit ondertussen 20 weken lekker in die buik van mij en dat begin je er aan te zien. Niet alleen die buik begint serieuzere proporties aan te nemen, ook mijn borsten zien er volumineuzer dan ooit uit, haha! De extra kilo’s nemen we er graag (even) bij en de eerste schopjes die ik sinds een aantal dagen voel, doen mij alleen maar meer beseffen dat het voor echt is.  “Ik zie dat je geniet van je zwangerschap,” zei mijn gynaecologe gisteren tijdens onze maandelijkse afspraak.

Oh ja ik geniet, meer dan ooit!  ik geniet met volle teugen van mijn kroostrijk gezin en de positieve zwangerschapsklachten! Ik mag elke avond in de zetel liggen en slapen wanneer ik het wil. Ik mag keihard genieten van de extra aandacht die ik krijg van lief en kinders. En bij elke beweging van kind 3 krijg ik een onbeschrijflijk gevoel van trots. Ik mag ook excuses hebben om geen zin in seks te hebben. Het is allemaal de schuld van de hormonen die door mijn lijf gieren. Na een lekker druk weekend, kijken mijn lief en ik naar elkaar en denken hetzelfde, binnenkort zit ons bakske hier nog voller. En we kunnen net als Kobe en Frauke niet meer wachten!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Nathalie
  oktober 19, 2016 at 6:42 am

  Lucky you hahaha extra aandacht krijg ik niet van manlief jammer genoeg. Vince vraagt ook steeds wanneer ZIJN baby komt en dan zeg ik: als de kerstboom staat! Hahaha.

 • Reply
  Els
  oktober 19, 2016 at 2:18 pm

  Wat mooi, de liefde spat ervan af! 🙂

 • Reply
  Barbara
  oktober 19, 2016 at 6:07 pm

  zo mooi!!! blijf genieten!!

 • Reply
  Lottes Anekdotes
  oktober 19, 2016 at 6:41 pm

  Wat leuk dat ze al zo bezig zijn met hun kleine broertje. Ze zullen er vast en zeker heel goed voor zorgen, tot hij eens wat te veel weent 😉

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  oktober 19, 2016 at 8:29 pm

  Zalig toch hè. Genieten maar. Bij Jules hielp het om qua tijdsindicatie te zeggen na de herfstvakantie en voor Sinterklaas. En zo wist hij toch dat dat nog even zou duren ☺

 • Reply
  Ineke
  oktober 20, 2016 at 9:27 am

  Oooh wat mooi gewoon. Groot gelijk dat je volop geniet!

 • Reply
  Isabelle
  oktober 31, 2016 at 10:33 am

  Proficiat, mama van drie zijn is super! Mijn oudste twee vonden het handig en grappig om te weten hoe groot de baby al was. Zo zijn we van framboos over een ei tot citroen en meloenen gekomen. Ze wisten dan ook nee een ei das nog niet groot genoeg, hij mag er pas uit als hij groter is.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.