0
MAMA ZIJN

Boys mum

img_0811“Mamaaaaa ik wil jou hebben!” zegt hij met tranen in zijn ogen. Mijn hart smelt als Kobe na een vermoeiend dagje in het eerste leerjaar het liefst zo dicht mogelijk op mijn schoot gekropen komt. Terwijl ik me wat zorgen maak over wat er de laatste weken allemaal in dat hoofdje omgaat, ben ik ook zo trots op dat kind van mij. Omdat hij zo zacht en lief is, omdat hij traantjes durft laten en mij zegt wanneer het eens minder goed met hem gaat. Tuurlijk mogen jongens huilen en dicht bij hun mama kruipen! Het liefst zo lang mogelijk!

Eén-op-één-tijd
Omdat ik voelde dat hij er nood aan had, plande ik een tijdje geleden een uitstapje onder ons tweetjes. Voor het eerst in lange tijd gingen we samen-apart weg. We gingen naar de cinema en daarna gingen we nog gezellig iets drinken, zonder zijn zusje, zonder papa, zonder de drukte van ons gezin. Zo’n tijd alleen met je kind is toch echt speciaal en hoe meer kinderen je hebt hoe zeldzamer die wordt. Bewust tijd maken voor die echte kwaliteitstijd, is iets wat ik echt meer ga doen. Niet alleen je kind heeft er nood aan, ook jij als mama geniet daar extra hard van. Het zijn van die kleine momentjes die je het liefst voor altijd wilt vastleggen.

Oh oh wat zie ik die zoon van mij graag. Ik zeg hem dat minstens één keer per dag, ik vind dat belangrijk. Zeggen dat je elkaar ziet en genoeg tijd nemen om elkaar te knuffelen. De liefde van een moeder voor haar kind is echt universeel, bij wie kan je zoontje 24/7 terecht en wie kent hem beter als geen ander? Wie zorgt dat de agenda getekend is en wie speelt ‘s avonds met zijn voeten in de zetel of geeft hem nog een massageke voor hij gaat slapen? Wie is er aanwezig bij belangrijke momenten in zijn leven zoals zijn eerste optreden of zijn eerste loopwedstrijd? Wie gaat er aankloppen bij de juf wanneer het wat moeilijker gaat? Tuurlijk kan papa dit ook allemaal, maar een moeder-zoonband is toch ook iets speciaals, toch? En oh boy! Binnenkort ben ik jongensmama van twee zonen, benieuwd wat dat gaat geven…

img_0810

Om heel ons leven lang van die heerlijke moeder-zoonmomentjes vast te leggen, is er nu ‘Mum & me’ – bucketlist voor mama en zoon – binnenkort ook hier verkrijgbaar. Een erg leuk boekje waarin je alle souvenirs, notities en foto’s kan bewaren, herinneringen die je nooit meer wilt vergeten. Maar er staan ook leuke opdrachten in die moeders en zoons dichter bij elkaar brengen. Dat wordt fun verzekerd!

Bedankt Petra om ons dit boek te bezorgen, we gaan er nog veel plezier aan beleven.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  b vermeiren
  oktober 17, 2016 at 12:19 pm

  Achottekes toch, zoooo herkenbaar. En dat 1ste studiejaar dat weegt toch op zo’n manneke…

 • Reply
  Els
  oktober 18, 2016 at 11:45 am

  Wat een leuk idee. Ik kom zelf uit een gezin met drie kinderen en ik herinner mij dat ik het als kind zalig vond om af en toe iets alleen met de mama te doen. 🙂

 • Reply
  Kleine Wijsneus
  oktober 18, 2016 at 12:30 pm

  Leuk om te horen dat ook in de lagere school jongens nog niet te stoer zijn om af en toe bij mama te komen knuffelen. Dat betekent dus dat ik nog minstens een paar jaar ga kunnen genieten van die gezellige mama-zoon knuffels 🙂

 • Reply
  Evi
  oktober 18, 2016 at 7:10 pm

  Fijn idee! Ik wist helemaal niet dat er ook een Mum & me bucketlist voor mama en zoon bestond, ga ik me toch ook wel aanschaffen 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.