0
MAMA ZIJN Uncategorized

Minimaliseren kan je leren

IMG_0212Sinds een tijdje probeer ik net als zij met vallen en opstaan babystapjes te zetten in het minimaliseren. Niet alleen in mijn huis maar ook in mijn hoofd. Minder rommel in huis, minder spullen ‘moeten’ hebben, minder keuzes moeten maken, minder verplichtingen. Ook onze kinderen probeer ik diezelfde levensvisie mee te geven. “Hebben we dit nu echt nodig?” Nee! We hebben al genoeg speelgoed en kleding!

Sinds ik het boek van Marie Kondo las, heb ik veel geleerd en ben ik op de goede weg en probeer ik vooral onze spullen te minimaliseren. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om niet meer zomaar alle spullen te bewaren maar enkel wat echt nodig is. Of niet meer zomaar te gaan shoppen omdat ik er zin in heb, maar alleen datgene te kopen wat ik echt nodig heb. Ik maakte vorig jaar echt kuis in mijn kleerkast en bewaarde enkel de kleding waar ik gelukkig van word. Ondertussen heb ik al meer dan een half jaar een minimale garderobe en dat voelt ontzettend goed! Ik koop geen bergen kleding meer, enkel wat ik echt nodig vind of ik durf al eens wat meer geld geven aan een kledingstuk dat ik echt graag wil. Nooit geen kledingstress meer en ik weet altijd wat aantrekken ‘s morgens. Tips om de kleerkast op te ruimen haalde ik uit het nieuwste boek Spark Joy van Marie Kondo. Er kwam een opruimcoach langs (waarover later meer) die mij nog meer tips gaf om beter op te ruimen.

Meer dan ooit besef ik dat geluk niet zit in het materiële maar in de kleine dingen en dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt om gelukkig te zijn!
simplify your life

Toen ik voor mijn werk bij Femma samen met mijn geweldige collega’s op het idee kwam om een magazine te maken rond ‘simplify your life’ en we daar een challenge rond mochten organiseren, gingen we meteen aan de slag. We dachten aan alle kleine taakjes die niet alleen bij ons thuis moeten gebeuren, maar waarschijnlijk ook bij vele andere huishouden.

Ruim al je keukenkasten op, geef eten dat je niet meer opeet weg en gooi vervallen eten weg! Plan een hele dag niets, geen moetjes vandaag! Maak kuis in je spullen met emotionele waarde. Doe iets leuks om je woning in te richten.

Afgelopen week was ik weer druk druk druk, dat is geen nieuws :-). In afspraken maken enzovoort moet ik nog wat leren minimaliseren en alleen ‘ja’ zeggen tegen de dingen die echt aandacht verdienen. De planning om in 30 dagen je huis én hoofd schoon te krijgen, gaat mij al niet meer lukken, ai! Maar ik ga er wel mee aan de slag en doe er mijn eigen ding mee, ik schuif hier en daar wat en sommige dingen heb ik al eerder gedaan, dus ik heb er goede hoop op dat het nog wel goedkomt met mijn 30 dagen-challenge #femmamaaktschoon maar dan op mijn eigen manier. In de komende weken verklap ik jullie ook wat ik heb geleerd van de opruimcoach en hoe ik minder druk probeer te worden in mijn hoofd.

Benieuwd of jullie zin hebben om mee te doen? Gebruik dan zeker de hashtag #femmamaaktschoon

Hier vind je nog meer tips om te ontspullen, succes!
En hier vind je onze challenge digitaal:
Femma maakt schoon

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Ann Coemans
  april 10, 2016 at 8:31 am

  Wat een goed idee! Ik doe mee!

 • Reply
  Nathalie
  april 10, 2016 at 10:17 am

  Heel leuk idee, ik wil die Femma planner ook wel eens gebruiken!

 • Reply
  Lies
  april 10, 2016 at 7:48 pm

  Je weet dat ik ‘in’ ben al gaat het bij mij niet om minimaliseren 🙂

 • Reply
  Joke
  april 10, 2016 at 8:54 pm

  Hier gaat het goed! Keuken, badkamer, woonkamer én bureau aangepakt tijdens de vakantie. Voor het eerst in lange tijd géén stress gehad dat mijn huis er niet netjes bijlag en voor het bezoek ging ik niet staan kuisen gelijk ne zot. Dan kwam erbij dat ik veel rustiger was dan anders en zelf meer kon genieten zonder stress te hebben. Ik ben op goede weg 😉 Nu zo houden. Ondertussen ook al 2 maand minimalistischere kleerkast en dat helpt mij ook echt wel!

 • Reply
  Katrien
  april 11, 2016 at 12:39 pm

  http://www.lijstjes.info
  Ook hier blogje over!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.