0
EROPUIT Uncategorized

Ontbijten aan een reuzepicknicktafel

IMG_5253De langste picknicktafel ter wereld staat sinds kort in de Plantentuin van Meise en is zo’n 300 meter lang! Daar wilden wij ook graag eens aanschuiven, dus deze ochtend trokken we met onze picknickmand richting Meise, niet zo ver van ons thuis.

We konden onze ogen niet geloven toen we de Plantentuin binnenkwamen, nog nooit zo’n lange picknicktafel gezien! De vrolijke vlagjes maken het extra gezellig, op de tafel staan zo’n zeventigtal potten met vergeten groenten en eetbare bloemen. Tussen de lindebomen tegenover het kasteel vind je zo’n 10 hangmatten waar je na je picknick een kleine siësta kan doen, heerlijk toch?

Benieuwd wat er in onze picknickmand zat?
Verse koffie, melk, verse fruitsla en bananen, zelfgemaakte granola met aardbeien en yoghurt, het Pink Kickstart ontbijtje van Rens Kroes met havermout, kokosmelk, bevroren cranberry’s en rozijntjes en blueberry muffins ook een recept van Rens Kroes. Zei ik jullie dat ik reuzefan ben van haar nieuwe boek ‘On the go’, 40 nieuwe powerfoodrecepten.

Tip! De picknicktafel blijft de hele zomer staan in de Plantentuin, dus wie ook eens wil aanschuiven, heeft daar nog genoeg tijd voor…

Na ons ontbijtje gingen we nog even chillen in de hangmatten en brachten we nog een bezoekje aan het Plantenpaleis waar de reuzearonskelk klaar staat om te bloeien. De moeite waard dus om eens een kijkje te gaan nemen daar met de kids, een ideaal uitstapje op zondagvoormiddag wat onze betreft.
IMG_5242IMG_5240IMG_5258IMG_5260IMG_5268IMG_5304IMG_5311IMG_5285IMG_5288IMG_5296IMG_5290IMG_5316IMG_5314

Ook leuk! Naast het terras van de Oranjerie is er een heus Speelbos waar kinderen kunnen ravotten. Tot 31 augustus kan je nog meedoen met een leuke zoektocht op zoek naar de Topstukken van Koning Amaryllo.

WonderWeekend-970x508
Nog leuker! Wil je eens overnachten in de Plantentuin? 4 jonge vaders, met samen 9 kinderen tussen de 3 en de 12 jaar, starten samen WonderWeekend op 19 en 20 augustus. Voor het eerst in de geschiedenis van de Plantentuin in Meise mogen 200 gezinnen overnachten op het prachtige grasveld tussen de collectie eiken: per 2 in een kartonnen tent – die je uiteraard eerst zelf beschilderd hebt – of met de hele familie in een prachtige tipi. Als dat niet geweldig is?

Naast slapen, beleef je tijdens WonderWeekend alles nét iets anders: zo mag de hele familie voor één keer – ja, ook de ouders – met de handen eten in het Restaurant Zonder Bestek. En kijkt jong en oud met verbazing hoe de acrobaten van Suspend’s letterlijk vertikaal tegen de muren van het kasteel dansen. Als de avond valt eerst nog samen hout klieven, vuur maken en met een marshmallow aan een spiesje genieten van een troubadour die nog komt aanschuiven. Voor één keer mag iedereen een beetje langer opblijven, en maak je nog een nachtelijke wandeling door de prachtig uitgelichte serres of zoek je op de hoogste toren van het kasteel naar de Grote Beer. Om de volgende ochtend te ontwaken in de mooiste tuin van het land en in alle rust nog samen te ontbijten op een levend picknick-kleed.
Info en tickets vind je op wonderweekend.be – copyright foto Wonderweekend

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Lottes Anekdotes
  juli 24, 2016 at 5:10 pm

  Wat mooi, die plantentuin. Daar moet ik ook dringend naartoe.

 • Reply
  Ruthontspant
  juli 24, 2016 at 5:20 pm

  Wat leuk! Ik denk dat ik je eens na doe 😉 Bedankt voor de tip!

 • Reply
  Mariska
  juli 25, 2016 at 6:15 am

  De picknicktafel stond ook op mijn verlanglijstje zalig! Zier er leuk uit! 🙂 Ik heb alvast in juni meteen tickets voor het festival geboekt! Kijk er al naar uit! Ga jij ook?

 • Reply
  Evi
  juli 25, 2016 at 2:08 pm

  Dat ziet er superleuk uit! Als het mooi weer blijft bestaat de kans dat wij ook eens gaan aanschuiven aan die picknicktafel.

 • Reply
  Maai
  juli 28, 2016 at 6:26 pm

  Zo jammer altijd dat die gave uitjes bij jou zo ver weg voor ons zijn. Lijkt me super leuk als ik zo de foto’s zie 🙂

 • Reply
  D'abord Roze
  juli 31, 2016 at 4:57 pm

  Ziet er heel leuk uit!

 • Reply
  Eliana
  augustus 14, 2016 at 7:32 pm

  Vandaag zijn we er ook naartoe geweest. Het was supper! De kids (twee kleuters, één bijna peuter) waren dol op de picknicktafel.

  Merci voor de tip

 • Reply
  Elmira
  november 16, 2016 at 9:16 am

  I have exactly what info I want. Check, please. Wait, it’s free? Awoesme!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.