0
Uncategorized Zelfgemaakt

Tips om van je tuin een speeltuin te maken

IMG_0334Onze tuin was toe aan een grondige opfrisbeurt! Omdat we er nog heel de zomer plezier aan willen beleven, besloten we om van onze tuin een heuse speeltuin te maken voor Kobe en Frauke. Benieuwd hoe we dit deden?

1. Rolgazon
We hebben even getwijfeld of we gras zouden zaaien of grasmatten zouden leggen. Gras zaaien zou natuurlijk het goedkoopst zijn, maar dan zouden we 5 maanden (!) moeten wachten vooraleer hij gebruiksklaar zou zijn. De keuze was dus snel gemaakt. We bestelden een nieuw gazon bij onze verre buurman meneer Rolgazon en een weekje later leverde hij zoals afgesproken ons nieuw gazon. Kobe en Frauke sprongen een gat in de lucht toen de grote vrachtwagen onze nieuwe tuin kwam leveren. Onze papa legde als een echte professional ons nieuw hofke aan en enkele weken later genieten wij ten volle van ons groen gras! Hier vind je tips en downloads om grasmatten te leggen en te onderhouden. Nu nog iemand vinden om een grasmachine mee te delen en we zijn gelukkig :-).

2. Pimp je speeltuin
Kobe en Frauke verjaren allebei in de zomer, maar hun verjaardagscadeau kregen ze nu al van ons om er extra lang van te kunnen genieten: een echte speeltuin! We vonden een leuk speeltoestel online met een klimtoren, schommel, een glijbaan en een trapeze en wat vinden onze kindjes dat geweldig! Vlaggetjes en lampionnetjes maken van dit speelhuisje een gezellig hoekje voor onze kindjes, hoe leuk is het om hun eigen plekje in de tuin te hebben?
Nog meer tips nodig om speelhuisjes te pimpen? Wij gaan er ons binnenkort misschien ook nog aan wagen!

3. Buitenspeelkeuken

Een van de toppertjes uit ons Happy Kids-boek is onze zelfgemaakte palletkeuken.
Hoe jullie zelf de leukste buitenspeelkeuken ooit maken?

Wat heb je nodig?
Wegwerppalletten
Zaag
Vijzen
Acrylverf voor buiten
Deksels van confituurpotten
Zwarte spuitverf
Universele lijm
Handdoekhoudertjes

Zo maak je het:
1. Zaag de wegwerppalletten zodanig dat je drie basisstukken van 35 cm x 62 cm hebt. Schuur de zijkanten goed af zodat je kinderen geen splinters in hun handjes krijgen. Deze stukken vormen later het onderste deel, het middenste deel en het bovenste deel.
Zaag uit een wegwerppallet nog twee planken van 52 cm hoog en 2 planken van 102 cm hoog. Voor het rekje heb je nog een plank van ongeveer 50 cm nodig waar je de hoeken af zaagt.
2. Vijs de planken vast aan de basisstukken zoals je op de foto kan zien. Het rekje vijs je op het laatste vast langs de achterkant.
3. Verf je buitenkeuken in een hip kleurtje. Laat goed drogen.
4. Kookplaatjes nodig? Verf dan deksels van confituurpotten zwart. Laat ze goed drogen en kleef ze met de onderkant vast.
5. Om het buitenkeukentje zo echt mogelijk te maken, kleef je nog enkele handdoekhoudertjes erop. Werk af met trechters, kleurrijke plastieken kommen als afwasbak, potjes en pannetjes. Met een fles water en een stuk tuinslang kan je een echte waterkraan maken. Pret verzekerd!

Uuuuuuuuren hebben Kobe en Frauke al buiten gespeeld met dit keukentje, wat water en potjes en pannetjes. De discussies over wie vandaag de afwas gaat doen en wie er gaat koken zijn heerlijk om naar te luisteren :-).

4. Hippe speelkar
Met een stevige oude fruitbak, 4 wieltjes, een likje verf en een stevige koord, maak je in no time een supercoole speelkar. Vrachtwagenchauffeur, poppen verhuizen, bordjes en kommetjes vervoeren, deze speelkar is een superleuke aanwinst in onze speeltuin!

Ik ben nog op zoek naar een oud vintage schoolbord om in onze tuin te hangen, dus wie mij daar verder mee kan helpen, let me know!
Voor de rest, laat de zomer maar beginnen!

Jullie nog leuke speeltuintips? Ben benieuwd!
IMG_3779IMG_3789IMG_0335
IMG_3972 IMG_3952 IMG_3951 IMG_3943 IMG_3928 IMG_3924 IMG_3921

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Anke
  juni 8, 2016 at 4:15 pm

  Misschien een tip voor je schoolbord? Hier een oude lijst van een schilderij gepimpt met hip kleurtje en de plaat met schoolbord verf geverfd. Die hangt nu op als krijtbord onder afdak?

 • Reply
  Elke
  juni 8, 2016 at 4:45 pm

  Als je nog een bord zoekt: bij ons op school gaan er eind juni vier weg omdat ze vervangen worden door digiborden. Het is misschien niet echt in de buurt voor jou, in Waanrode (tussen Diest en Tienen), maar als je het kan komen afhalen, mag je het gratis hebben! Moest je interesse hebben, mag je altijd mailen, elkenys84 at gmail dot com

 • Reply
  Lies
  juni 8, 2016 at 5:21 pm

  Wij hebben gras gezaaid en dat is wel ok maar in een stadstuin is gras precies toch niet zo een goed idee… we planden deze zomer een serieuze aanpak van de tuin maar ik denk dat we tijd tekort gaan hebben dus gaan we nog maar even door met een grasveldje vol mos… hier zijn het trouwens plastic speeltuigen… niet erg esthetisch maar wel gigantisch veel speelplezier

  dat van die kar vind ik trouwens wel een zalig idee šŸ™‚

 • Reply
  Anoniem
  juni 10, 2016 at 8:09 am

  Tevreden van speeltoestel (ik ben wel al even op zoek naar een leuke speeltoestel)? Makkelijk zelf te plaatsen? Dank je voor de info!

 • Reply
  Emma
  november 16, 2016 at 11:03 am

  That means they will both bring documented on his or her savings as well as they normally use financial debt such as charge cards, lines of credit as well as equity mortgages to finance his or her enterprise. Family and friends in many cases are utilised being a method to obtain loans. Although they usually are not forever in a job to correctly measure the business enterprise, family and friends have long-time relationships along with experience with the actual business owner and therefore are familiar with his/her truisworthsnets and also capacity.

 • Reply
  Amy
  november 27, 2017 at 11:01 am

  Leuk idee om zo zelf speeltoestellen te maken in je tuin!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.