0
EROPUIT Uncategorized

5 redenen om een weekendje weg naar Friesland te boeken

IMG_0341Waar ik het meest energie van krijg? Een heerlijk weekendje weg zonder kinderen met vriendinnen. Als die vriendinnen dan ook nog eens een geweldig leuke blog hebben zoals die van Anne en Wimke én dezelfde passies delen, dan geeft dat vuurwerk. Genoeg redenen om samen een weekend op stap te gaan. Mamablogger Wimke Tolsma woont in Friesland en was dit weekend onze geweldige gids, zij nam ons mee op sleeptouw in haar stadje Sneek.

Ik geef jullie graag 5 redenen waarom een weekendje Friesland een geweldig goed idee is:

1. Een boottrip is altijd een goed idee
Middenin het Friese merengebied ligt het waterpark Terherne. Wat leuk is, dat je er een sloep kan huren en zo kan genieten van het leven op het water. Je hoeft er helemaal geen vaarbewijs voor te hebben, maar je weet wat ze zeggen over vrouwen en kaartlezen ;-). Op het water je weg vinden is geen sinecure, gelukkig was er Google Maps! Een namiddagje op een boot doorbrengen is ook een fijne manier om samen de tijd even stil te zetten en te genieten van de goede dingen des levens. Je maakt tijd om te praten met elkaar en bent letterlijk even weg van de drukte van de wereld. Heerlijk!

2. Picknicken op het water is een ervaring die je alleen hier kan beleven
Een absolute aanrader tijdens je bezoek aan Friesland, is foodbar Picknickers. Een superhippe plek met homemade eten en drinken. We haalden onze rijkelijk gevulde picknickmand op en smulden van het overheerlijke eten op ons bootje, idyllischer kan bijna niet, toch?

3. Aan lekker eten en drinken geen gebrek
Ook wie culinair wilt genieten, komt in Friesland niets te kort. Bij Wimke thuis proefden we de plaatselijke lekkernij Friese Oranjekoek….mmmmmm! ‘s Avonds genoten we van een tapasfestival bij Cook & Ny en vandaag genoten we van een overheerlijke High Tea in ‘t Centrum bij Lemmer.

4. Al lopend ontdek je het echte leven in een dorp
Om al deze extra calorietjes te compenseren besloten Anne en ik om deze ochtend een rondje te gaan rennen in Sneek. Een heerlijke manier om een dorpje te ontdekken want je geniet van de omgeving en komt op plaatsjes waar je anders nooit zou komen!

5. Logeren doe je in een leuke vakantieboerderij
Friesland barst van de leuke B&B’s, wij mochten verblijven in Vakantieboerderij Broersloot, gelegen op een prachtige locatie in Sneek aan doorgaand vaarwater. Een ideale plek om te verblijven met je gezin. Een vriendelijke ontvangst, een ruim en hygiënisch appartement maakt van deze verblijfplaats een ideale uitvalsbasis om Friesland verder te ontdekken.

Tip: Ga zeker ook eens kijken op Leven in Friesland, daar ontdek je de leukste adresjes en must do’s!

Blijf je er langer en neem je je kroost mee? Dan vond ik hier nog enkele leuke adresjes in Friesland:
°Sterk sVeer: een supergezellig woonwinkel met mooie woon- en lifestyleproducten (ook voor kids!) in het centrum van Sneek aan het Grootzand 48.
°Katrein: het zusje van Sterk sVeer is dit leuk winkeltje met allerlei hebbedingen, woonaccesoires, sieraden en veel nostalgie!
°Koeknuffelen bij Boerderijrecreatie in Lemmer
°Avontureneiland Kameleon Terherne 

Anne en ik wilden al heel lang Wimke gaan bezoeken in Friesland, maar dankzij Friesland.nl werd dit werkelijkheid en genoten we van een onvergetelijk weekend, dankjewel hiervoor!
De foto’s zijn een mix van foto’s van mezelf, Anne en Wimke, want delen is leuk!

IMG_397720160611_12280320160611_124541Friesland-26Friesland-2120160611_13430120160611_140935Friesland-4820160611_170501IMG_035020160612_09393620160612_124706

 

You Might Also Like...

6 Comments

  • Reply
    Lies
    juni 12, 2016 at 8:06 pm

    Prachtige foto’s van prachtige madammen 😉 X

  • Reply
    A_nnick.
    juni 13, 2016 at 6:56 am

    Whoppa, we gaan eens wat taartjes eten, zei ze. 🙂
    De foto’s doen me helemaal wegdromen, Friesland staat dus ook al op mijn to-do-lijstje.

    • Reply
      Lobke Gielkens
      juni 13, 2016 at 7:05 am

      Gelukkig hebben we al die taartjes niet allemaal opgegeten en hebben we ze gedeeld met onze buren. En we zijn gaan lopen gisterenochtend ;-). Friesland zeker doen, ik ben er helemaal weg van!

  • Reply
    Debrah
    augustus 6, 2016 at 1:05 pm

    Clear, inirmoatfve, simple. Could I send you some e-hugs?

  • Reply
    http://www./
    september 9, 2016 at 4:55 pm

    Den lille professoren! Han er god, altsÃ¥, men jeg er redd det kommer til Ã¥ hende litt for ofte at han sier noe som fÃ¥r oss til Ã¥ føle oss skikkelig tette i pappen. Og det bare innen mandag… 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.