0
EROPUIT Uncategorized

Leuke vakantietips: 7 tips voor een Efteling bezoek met kleine kinders

Gisteren brachten we voor de tweede keer sinds we kinders hebben, een bezoekje aan de Efteling. Ik ben normaal zo geen pretparkmens, maar aan de Efteling heb ik als kind mooie herinneringen overgehouden en als ik zie hoe mijn monstertjes stralen tijdens zo’n uitstapdag en hoe ons kleinste aan het eind van de dag ‘Papier hier’ zegt, dan wil ik zoiets wel meermaals per jaar inplannen. Zeker als je rekening houdt met deze 10 tips:

1. Koop je tickets op voorhand online. Geen gedoe en geen lange wachtrijen aan de kassa. Wel korting via de Gezinsbond of via Femma. Koop op voorhand ook je parkeerkaart (want op het einde van de dag staat er een lange lange rij)
2. Mijn Lief had het geweldige idee om de Efteling-app te downloaden. Daardoor hebben we echt alles uit onze daguitstap gehaald! Je weet bij elke attractie hoe lang je moet wachten, je weet de kortste weg naar elke attractie en je blijft bij over het weer. Bovendien is er in de Efteling overal free Wifi! We like!
3. Smeer old school boterhammen met omeletjes en neem je picknick mee, je bespaart er al gauw enkele tientallen euro’s mee en je vermijdt weer die lange wachtrijen.

4. Neem je draagdoek mee als je nog een baby of peuter hebt. Ze worden gegarandeerd moe en met een draagdoek kan je overal binnen terwijl je kindje rustig verder rust/slaapt.

 5. Het sprookjesbos is een must-visit voor peuters en kleuters. Niet alleen je kinders beleven er de tijd van hun leven, als mama of papa geniet je er stiekem ook nog van mij. Alles daar is bovendien bereikbaar met de buggy!

6. Zo’n daguitstapjes zijn heerlijk om het familiegevoel te aan te sterken (en familie selfies te trekken), ik geniet 300 procent als ik zie hoe fijn wij het hebben als gezinnetje van 4!  Sprookjes bestaan echt.
7. Thuisgekomen en nagenieten? Download de Sprookjesboom app of kijk naar het YouTube-kanaal van de Efteling Kobe kan niet meer zwijgen over Roodkapje, de Boze Wolf en Langnek en de pratende boom sinds we daar geweest zijn. Daar doen we het toch allemaal voor, nietwaar?

Nu nog twee dagen keihard genieten van ons verblijf in Landal (waarover later meer) en dan is de schone tijd weer gedaan.

Wat zijn jullie tips voor zo’n daguitstap als de Efteling? Toppers en floppers? Let me know!

x
Lobke

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Nienke
  april 10, 2014 at 4:03 pm

  Ziet er zooo gezellig uit!

 • Reply
  katrien
  april 10, 2014 at 8:12 pm

  Bij de EHBO-post hebben ze reservekledij te leen. Als moeder van kinderen-zonder-pamper neem ik dat niet meer mee. Als je kind echter in het water tuimelt bij de langnek, kan je wel eens reservekledij gebruiken. Bij de EHBO-post krijg je kledij en schoenen te leen en een paar uur later kan je je eigen, droge kledij gaan afhalen!

  • Reply
   Lievelien
   april 29, 2019 at 1:09 pm

   Goed om weten! Ik doe momenteel wat “research” (noem het gerust ook voorpret) omdat we binnenkort voor het eerst twee dagen gaan (we logeren een nachtje in het efteling-hotel) en ik vrees dat ik de hele bolderkar vol spullen zal laden om op alles voorbereid te zijn…

 • Reply
  vee
  april 10, 2014 at 8:45 pm

  Ons nette, 20 jaar al hoor, is daar gisteren ook geweest, wie weet zijn jullie elkaar niet gepasseerd .

 • Reply
  vee
  april 10, 2014 at 8:47 pm

  O ja en mijn tip: zelf vond ik het zo n rommel, maar ons kinderen vonden speelstad in welcherenzande zalig, en in bobbejaanland is ook een heel mooi binnenstuk voor de klein mannen, de provinciale domeinen zijn goedkoop of gratis en hebben vaak mooie speeltuinen !

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  april 11, 2014 at 7:11 am

  Ik vind dit leuke tips! Zeker die van die app. Die kende ik niet.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.