0
Uncategorized

De 20 leukste reacties op het leuke mamaboek

2013 was voor mij en voor velen een jaar van ups and downs. Maar zoals Mijn Lief dat altijd zo schoon zegt: “Je hebt de dalen nodig om de pieken te beleven!”
Eén van mijn pieken het afgelopen jaar was ongetwijfeld mijn debuut! Het jaar waarin ik auteur werd 🙂 en waar ik voor de eerste keer in mijn leven op de boekenbeurs mocht signeren. Een meisjesdroom die werkelijkheid werd…


En OK, er is al zeer veel over gezegd en over geschreven, maar nergens kunnen jullie dit alles op één pagina lezen. Ik bundelde voor jullie (en voor mijzelf uiteraard) alles wat er over Het Leuke Mamaboek geschreven werd (met schaamrood op mijn wangen):

1. Steps, het magazine waar ik freelance voor schrijf, kreeg het debuut en voor één keer mocht ik zelf geïnterviewd worden in plaats van zelf interviews af te nemen, een geweldige ervaring!
Lobke Gielkens werkt als journaliste voor Steps, maar in hoofdberoep is ze vooral mama. Een hele leuke trouwens, vraag het maar aan Kobe en Frauke! Moederen noemt ze haar roeping en daarom schreef ze er een boek over: het Leuke Mamaboek. 128 pagina’s vol tips voor mama’s, daar mag Lobke 6 vragen over beantwoorden…”
Je kan het interview hier nalezen

2. Dat het moederschap niet al kommer en kwel is, vertelde ik aan journaliste Dorien Wenderickx van Vizine (ledenblad van VIVA-SVV)

3. Ook in S-magazine (ledenblad van de Socialistische Mutualiteiten) stond er een paginagroot interview met mij en dat kunnen jullie hier nalezen. Nog altijd raar om jezelf zo in een boekske tegen te komen.

4. Femma, waar ik sinds een tijdje zelf voor schrijf, schreef ook een toffe aankondiging in hun novembernummer en in het januarinummer lezen jullie een interview over het internetgebruik in ons gezin én mijn leuke webshoptips die bijna recht uit Het Leuke Mamaboek komen.

5. De Streekkrant Mechelen, jawel! Ook al woon ik zelf niet in Mechelen, mijn band met Mechelen is nog altijd groot. De redactie besteedde leuke aandacht aan mijn boekenkind en schreven het persbericht een beetje over :-), maar toch heel leuk om het aan te kondigen.

6. Ook Blogster Kelly van Tales from the crib wijdde een leuke blogpost aan mijn boek en vertelde ondertussen welke vijf babyspullen onmisbaar waren in de eerste maanden met haar Dexter.

7. Ik voelde mij vereerd toen Zappybaby.be hier en hier een artikel schreef naar aanleiding van mijn boek, want aan deze website heb ik zelf veel gehad toen ik zwanger was van mijn kinders. Voor één van de twee artikels gebruikten ze 5 onmisbare apps voor mama’s in spe die ik verzamelde in mijn boek. Top!

8. Vroedvrouw en blogster Tine Adriaens las mijn boekenkindje met de grootste zorg en schreef er dit over: Wat ik leuk vind aan dit boek is Lobke haar positieve kijk op zwangerschap, bevallen en borstvoeding. Het hoeft niet kommer en kwel te zijn dat bevallen 🙂 en dat straalt dit boek ook uit.”

9. Dat Mamajulesjeanne erover wilde bloggen, vond ik ook een hele eer. Ik volg haar blog al een tijdje en als ervaringsdeskundige van twee lieve kindjes Jules & Jeanne, kon ze mijn boek dus goed beoordelen.

10. Het Expertisecentrum Kraamzorg De Kraamvogel heeft mijn boek ook gelezen! Hoera! De recensie kunnen jullie hier nog eens nalezen, maar dit vond ik toch wel een heel leuk stukje:
“Vb. Hoofdstuk ‘Manager van mijn gezin’ begint met de tot de verbeelding sprekende subtitel: Good Moms have sticky floors, dirty ovens and happy kids’, daaronder wordt duidelijk gesteld: mijn persoonlijke toptips for working mums. De schrijfster pretendeert niet de waarheid in bezit te hebben, ze deelt eerder haar verworven ervaringen en met vallen en opstaan verkregen wijsheid met andere moeders. En dat geeft nu net die gezellige ondertoon, het is bijna zoals vriendinnen onder elkaar, doorgeven van kennis en vaardigheden, zodat je leven wat lichter en makkelijker wordt.”

11. Stannel won het Leuke Mamaboek via mijn Facebook give-away en schreef er hier ook iets leuks over:
“Mijn eerste gedachten bij het lezen waren: ‘Och, zo herkenbaar’  en ‘Oh ja, had ik dat geweten tijdens mijn zwangerschap…’  Dus aan alle kersverse zwangere dames:  Dit is een must have in uw boekencollectie!”

12. Eén van de blogposts die ik zelf het liefst gelezen heb, was zeker die van blogster Julie van Le Jardin De Juliette, zij maakte er Het Leukste Mamaboek van, dankjewel Julie!
“Vier jaar geleden zocht ik elke boekhandel af naar leuke zwangerschaps-lectuur, maar vond enkel saaie boeken als ‘Uw zwangerschap in 40 weken’ of ‘Zwangerschap van a tot z’… Nu, het boek dat blogster Lobke schreef is geen typisch zwangerschapsboek, maar een leuk handboek voor elke mama. Zo staan er tips in rond time-management (weekend = koken + invriezen), handleidingen om zelf te maken (labeldoekje), online tips (instagram for mummy’s) én heel belangrijk, tips rond me-time! Het boek werd hier ondertussen uitgelezen (met een leuke verrassing op blz 106) en de titel kon gerust ‘Het leukSTe mamaboek’ zijn, well done Lobke!”

13. Ook Liesellove, die ik ondertussen zelf al een half jaar trouw volg, was grote fan van Het Leuke Mamaboek. En haar schattige dochtertje Axelle ook!
“Het is een boek om fijne ideetjes in op te doen en je mama-leven vlotter te laten verlopen. Aanrader van jewelste dus als je net zoals ik met van alles bezig bent!”

14. Lieve Hilde van Hilde@Home kocht mijn boekenkindje en schreef er dit over:
“Het eerste hoofdstuk “Mama to be” is niet echt meer van toepassing op mij, maar het was toch ook leuk om door te bladeren. De hoofstukken “DIY-mama” en “Online mama” verslond ik dan weer van begin tot eind! Leuke diy-tips, veel leuke internetadresjes, tips, …”

15. Een klepper van jewelste was een samenwerking met De Roze Doos! Zij deden een mege weggeef-actie en daar deden zo’n 1600 mensen aan mee! 

16. Eén van mijn favoriete stoffenwebshops Bambiblauw sponsorde stof en blogte ook over mijn pasgeborene en verkoopt het nu ook in hun webwinkel.

17. De geweldig lieve Griet van Emma en Mona, die zelf een fantastisch boek heeft uitgegeven schreef dit over mijn derde kindje en creatief als ze is, maakte ze er een mooi kraamcadeautje van.

18. Ellelei, waar ik zelf gek op ben want ze heeft fantastische leuke retro spulletjes, schreef ook een leuk blogje over mijn boek en dat kunnen jullie hier lezen.

19. Nuniya knutselde zelf iets leuks in elkaar naar aanleiding van mijn boek. 

20. Nog een fantastische blogpost, die ik speciaal voor het einde van dit blogbericht bewaar is er eentje van blogster Riet van Leven met Liv, ze maakte zelfs een prachtig kleedje voor mijn boekenkind: Als alle babyboeken melk zijn, dan is dat boek de slagroom!”

Oprecht dankjewel allemaal voor de lieve complimenten. Maar ook voor de eerlijkheid. Mijn doel is zeker al bereikt, want ik wilde zeker niet laten uitschijnen dat ik een perfecte moeder ben, want perfecte moeders bestaan niet. Ik wilde gewoon één mama al helpen met één tipje uit mijn boek en ik denk dat ik daar al in geslaagd ben!

Speciaal omdat ik jullie zo graag zie, geef ik nog een boekje weg, het allerlaatste! Volg mij via Instagram, report de foto en tag met #hetleukemamaboek. Wie weet start jij het nieuwe jaar wel met mijn gesigneerd boek of kan je er iemand heel veel plezier mee doen?


xxx Lobke


You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Liesellove
  december 30, 2013 at 10:25 pm

  Seg, sebiet word ik nog instagramverslaafd ook :p

  • Reply
   Leuke Wereld
   december 30, 2013 at 10:45 pm

   Pas maar op! Ik ben dat al een tijdje 🙂

 • Reply
  lielebeesje
  december 31, 2013 at 7:34 am

  Het is dan ook een heel geslaagd debuut, ik wacht op het vervolg voor kleutermama’s!

 • Reply
  Stan nel
  december 31, 2013 at 1:14 pm

  Aangezien onze dochters even oud zijn, zou het inderdaad tof zijn om een peuter -en kleuterboek te hebben! 🙂 Ik wens je veel creativiteit toe in 2014 en bedankt voor de vermelding! x

 • Reply
  An Vande Velde
  januari 1, 2014 at 8:46 am

  Ohhh, zo leuk om te lezen zeg!! Well done en doe zo voort :-)))

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.