0
MAMA ZIJN Uncategorized

Zo werk ik

Voor wie het nog niet wist, dit is mijn werk:
– Journalist en educatief medewerker bij Femma – De Praktische School 
– Freelance journalist voor Steps Magazine, Wonen Landelijke Stijl, ZAP, Lily Balou

 

 

 

 

 

Vier dagen per week werk ik vast waarvan ik er één thuis kan werken dankzij het nieuwe werken. Hallelujah daarvoor! Daarnaast ben ik journalist in bijberoep voor verschillende media, blog ik, schrijf ik boeken waar De Leuke Mamamarkt is uitgegroeid, ik naai en ik startte recent een naaicafé op, ik doe de administratie van ons huishouden én de administratie van Mijn Lief zijn zaak en daarnaast ben ik ook nog eens mama en Lief!

Hoe ik dit allemaal combineer?
Deze vraag krijg ik meerdere keren gesteld en daarom leg ik het jullie graag uit in de volgende blogpost. Omdat zij het deed en er nog meer volgden zoals zij en zij, leek het me leuk en interessant om dit ook eens te delen.

Huidig mobiel toestel: iPhone 4 (maar ik droom van een 6, alleen al voor de betere foto’s die ik zal kunnen nemen)
Huidige computer: Macbook Air voor mijn bijberoep, Laptop van het werk en thuis hebben we nog een iMac staan waar ik thuis vooral op werk
Fototoestel: Nikon D40 en IPhone

Zonder welke apps/tools/software kun jij niet werken en waarom?
Meestal werk ik met Wifi, maar als het echt niet anders kan gebruik ik onderweg ook 3G.

Ik heb een e-mailadres van het werk, dat ik beheer in Outlook op mijn werklaptop, maar ook thuis en onderweg kan checken op mijn iPhone en Macbook. Ik beheer al mijn e-mailadressen in Mail voor Mac. Daarnaast heb ik een me.com-adres voor mijn bijberoep, een gmailadres voor privé-toestanden en een info@leukewereld.be-adres voor mijn blog. Ook Mijn Lief heeft een gmail-adres dat ik mee beheer. E-mail is onmisbaar voor mij, maar soms ook een vloek, dat geef ik toe. Voor een cursus hoe ik mijn mails beter moet beheren, ben ik vragende partij!

Met Evernote kan ik alles onthouden, maar dan ook alles: van afvinklijstjes, opdrachten voor mijn bijberoep, to do’s voor mijn vast werk, deadlines, boodschappenlijsten, weekmenu’s, blogideetjes, boekideeën…
Met Dropbox kan ik altijd en overal aan mijn documenten en foto’s. Ook de app Clear gebruik ik soms als ik heel veel dingen tegelijk moet doen.
En daarnaast heb ik altijd en overal notitieboekjes bij, liefst zelf gekaft met mijn favoriete stofje.
Ik heb thuis ook een old-school-inspiratiekaft liggen waar ik al mijn ideeën in verzamel en waar misschien ooit nog eens een artikel uit kan vloeien.

Mijn agenda beheer ik volledig in Agenda voor Mac. Het handige hieraan is dat ik verschillende agenda’s tegelijk kan beheren en dat ik in Mijn Lief zijn agenda kan en omgekeerd. Zo kunnen we altijd alles goed plannen en zo goed mogelijk op elkaar proberen af te stemmen.

Bloglovin’ gebruik ik om blogs te volgen en blogposts die ik ooit nog eens wil lezen te onthouden.Hoe ziet je bureau eruit?
Sinds het nieuwe werken, hebben we bij Femma geen vast bureau meer en ‘vlinderen’ we. Je komt ‘s morgens toe en je zet je waar er plaats is. Erg leuk, want zo zit je elke dag bij een andere collega.
Thuis heb ik een bureau in onze living, maar als ik echt rustig moet kunnen werken, zet ik mij op een klein bureautje boven. Ook mijn livingtafel en keukentafel dienen soms als bureau.

Wat is je favoriete to-do-list-manager?
Ik heb er eigenlijk twee: enerzijds de app Clear die ik gebruik voor snelle to do’s die ik zeker niet mag vergeten. Anderzijds gewoon mijn notitieboekje waar ik elke dag in noteer wat ik die dag zeker moet doen.

In welke alledaagse bezigheid ben jij beter dan de rest? Wat is je geheim?
Ik ben een doener (soms zou ik beter wat meer denken). Wanneer ik een opdracht krijg, dan blijf ik niet bij de pakken zitten en ga ik er meteen voor. Ik kan soms enorm treuzelen, maar eens ik in gang ben, dan kan ik echt keihard werken tot het af is. Dat is ook de reden waarom ik (bijna) nooit een deadline mis.

Hoe ziet je slaaproutine eruit?
Als ik niet zelf om 10u30 in mijn bed kruip, val ik gegarandeerd in slaap in de zetel. Sinds een tijdje slaap ik ongestoord tot 6u ‘s morgens door, tenzij één van mijn twee monsters mij ‘s nachts wakker houdt. Werken voor mijn bijberoep doe ik ofwel ‘s morgens vroeg ofwel ‘s avonds als de kindjes in bed liggen. Ook middagdutjes van de dochter zijn nog steeds een dankbaar moment om bijvoorbeeld een artikel af te werken.

Ben jij eerder een introvert of een extrovert?
Ik ben een sociaal beestje en daardoor ook redelijk extrovert denk ik van mijzelf, tenzij ik in een moeilijk situatie beland, dan ben ik wel eerder introvert. Het beste van allebei :-).

Is er iets dat je hieraan wilt toevoegen dat ook interessant kan zijn voor je lezers?
Ik las eens ergens dat werk en vrije tijd steeds meer in elkaar overlopen, dus als je doet wat je graag doet dan gaat het allemaal vanzelf. Ik besef dat ik het geweldige geluk heb dat mijn werk echt is wat ik graag doe dus dat het niet altijd aanvoelt als ‘werken’. Ben je uitgekeken op je werk? Durf veranderen (ik deed dat vorig jaar ook en dat is de beste beslissing die ik ooit genomen heb!). Do more of what makes you happy en de rest komt vanzelf!

Hebben jullie ook zin om mee te doen met haar? Laat even weten hoe jij werkt en post je link in de comments bij haar, zo kunnen we allemaal wat bijleren van elkaar.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Miss Fabuleus
  oktober 30, 2014 at 7:34 am

  Leuk te lezen hoe jij werkt, Lobke! Enkele weken geleden verzamelde ik op mijn blog tips om je mails wat onder controle te houden. Misschien kunnen ze je alvast wat op weg zetten. Je leest het hier: http://www.missfabuleus.be/2014/10/tips-voor-orde-in-je-mailbox.html#comment-form

  • Reply
   Leuke Wereld
   oktober 30, 2014 at 7:45 am

   Daar ga ik straks eens naar kijken, alle hulp is welkom :-).

 • Reply
  Stephanie Ws
  oktober 30, 2014 at 4:56 pm

  Hoe jij je post afsluit, zo ben ik de mijne begonnen (is nog work in progress): met over hoe ik eens in de Flow las over het verschil tussen je job en je werk 🙂
  Ik ben heel blij dat ik niet de enige ben die daar zo over denkt.
  Liefs,
  Stephanie
  (misspixiesblog.blogspot.be)

 • Reply
  Mumendemiekes
  oktober 31, 2014 at 8:48 am

  Ik moet eens in de leer komen …. Dat afvinken klinkt heerlijk

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.