0
EROPUIT Uncategorized

Bruxelles Ma Belle : trips met kids

IMG_0209 IMG_0211 IMG_0210

Afgelopen week was ik voor het eerst sinds de aanslagen in Brussel Centrum en ik maakte van de gelegenheid gebruik om even langs het Beursplein te gaan om stil te staan bij de slachtoffers en na te denken aan welk drama mijn mama ontsnapt is. Je voelde er de pijn en het verdriet, maar tegelijk ook de kracht van onze maatschappij. Iedereen was er lief en verdraagzaam voor elkaar en het toont hoe sterk en mooi Brussel is. Ik las afgelopen week ook een artikel over de Brusselse toeristische sector die kreunt onder de aanslagen. Scholen belden hun bezoek aan het dinomuseum af, concert-en cultuurhuizen noteren lagere bezoekersaantallen en mensen zijn bang dat je niet meer in Brussel geraakt of dat het er onveilig is.

Zelf ben en blijf ik een grote Brussel-fan en heeft deze stad heel wat te bieden voor kleine en grote kids! De verbondenheid die ik er gisteren voelde, was onbeschrijflijk.

En Brussel heeft jullie nodig lieve mensjes, want samen staan we sterk:

Overweeg je om binnenkort een bezoekje aan Brussel te plannen? Dan kan ik jullie deze 5 leuke adresjes alvast aanraden:
1. Chicago Café
Dit jonge en hippe café bestempel ik tot het kindvriendelijkste café van Brussel waar je ook heel lekker kan eten!
2. Trainworld
In het treinmuseum in Schaarbeek maak je kennis met de wereld van nostalgische treinen en authentieke locomotieven. De originele loketten van het geklasseerde stationsgebouw doen dienst als ontvangsthal en kleine kinderen leven zich meteen in en zijn klaar om op treinreis te vertrekken in een museum van wel 10 000 vierkante meter met een topcollectie van de Belgische spoorwegen.
3. Museum voor Natuurwetenschappen
Zijn de Diplodocussen, Stegosaurussen of Probrachylophosaurussen uitgestorven? Volgens onze Kobosaurus nog lang niet, hij speelt er dagelijks mee door zijn dinostaart aan te trekken en zich helemaal in te leven in zijn rol als sauriër. Hoog tijd om eens oog in oog te staan met een echte T-rex! In het Museum voor Natuurwetenschappen bijvoorbeeld, want daar komen dino’s tot leven…
4. Kindermuseum
Hier krijgen kinderen de mogelijkheid om op een ludieke manier zichzelf en ook de anderen beter te leren kennen.
5. Atomium
Wanneer je Brussel verlaat, stop dan zeker eens aan de Heizel aan de negen bollen die de kristalstructuur van ijzer uitbeelden. Neem de lift naar de bovenste bol en bekijk Brussel vanuit de lucht. Een Wow-gevoel!

Meer Brusseltips vind je in ons boek Happy Kids.
IMG_0595
treinmuseumdinomuseum

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.