0
MAMA ZIJN Uncategorized

Ik geef tijd cadeau

Schermafbeelding 2016-02-23 om 19.29.47
Om de vier jaar tellen we een dagje meer in het jaar en volgende week is het weer zover: schrikkeldag! Dat laat mijn liefste werkgever Femma niet onbenut, dat lazen jullie vorige week misschien al in dit blogbericht. In onze dagelijkse ijver voor een leefbare combinatie van arbeid en zorg is er immers één constante: TIJD, een kostbaar goed en iets wat we allemaal te kort komen.

Maaaaar er is dus goed nieuws…want op volgende week maandag 29 februari voegen we de daad bij het woord en nemen we TIJD voor zorgarbeid. Wij krijgen namelijk de ruimte om het overgewaardeerde (betaalde) werk neer te leggen en ons te richten op andere facetten van het leven die aandacht verdienen.

Als mama van twee jonge kinderen, weet ik maar al te goed hoe moeilijk het soms is om alle ballen in de lucht te houden en werk te combineren met een gezin. Daarom lieve bloglezertjes, koos ik ervoor om volgende week een pas bevallen of jonge mama te gaan helpen om haar gezin die dag draaiende te houden.

Wat kan ik bieden?
Ik geef aan iemand van jullie enkele uren van mijn kostbare tijd om bijvoorbeeld te zorgen voor een baby of jonge kinderen
Ik kan een dagje komen babysitten op een baby en/of jonge kinderen zodat jij als mama een dagje tijd voor jezelf kan maken
Ik kan helpen bij het koken, strijken of een lekker vieruurtje klaarmaken
Ik kan kindjes naar school brengen of van school gaan halen of helpen bij huiswerk

Kan jij enkele uurtjes van mijn hulp gebruiken op maandag 29 februari?
Of ken jij iemand die het zo hard verdient dat ik een dagje kom helpen bij het zorgen?
BE GENTLE WITH YOURSELF en gun jezelf de hulp die ik aan kom bieden!

Laat in een berichtje hieronder weten waarom! Vrijdag maak ik de gelukkige bekend. En uiteraard houd ik jullie daarna allemaal op de hoogte van hoe het geweest is!

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Maai
  februari 24, 2016 at 7:17 am

  Wat een mooi gebaar Lobke, van jou maar ook van je werkgever. Daar gaat een mama vast heel blij mee zijn 🙂

 • Reply
  Barbara
  februari 24, 2016 at 7:57 am

  Amai dat is echt superlief zeg!! Ik denk dat er heel veel mensen zijn die dit veel meer kunnen gebruiken dan ik, dus doe niet mee, maar ik ga eens denken welke mama hier wel blij mee zou zijn, of het delen via facebook als ik straks thuis ben. Heel tof!! Veel succes!!!

 • Reply
  Elke
  februari 24, 2016 at 8:25 am

  Wat een geweldig idee is dat, wat een ferme werkgever heb jij! Maandag kan ik geen hulp gebruiken maar ik ken het gevoel wel op andere dagen, dat een paar extra handen welkom zou zijn. Als bewust alleenstaande mama met een dochter van vier en een pleegdochter van drie is het vaak worstelen, om alles rond te krijgen, om zelf staande te blijven en genoeg energie te hebben om het leuk te houden voor de meisjes, om ook nog te genieten van hen, want ze worden echt zienderogen groot. Soms zou ik de tijd wel eens een weekje stil willen kunnen zetten, om bij te tanken en er dan weer te staan voor hen, maar de uitvinding om dat te kunnen bestaat nog niet hé. Gelukkig zijn er kleine attente acties zoals deze, petje af voor je werkgever en voor jou, prachtig initiatief!

 • Reply
  Evy Saerens
  februari 24, 2016 at 8:29 am

  De ballen blijven hier redelijk in de lucht aangezien ik nog een maandje thuis ben, maar tijd voor mezelf is schaars met 3 kindjes. Ik plan een dagje me-time met naaivriendinnen op 29/2, maar de baby gaat mee, dus een babysit voor Juliette (en Baptiste ;-)!) zou heel leuk en welkom zijn! Al zijn er waarschijnlijk mama’s die de hulp beter kunnen gebruiken… 🙂

 • Reply
  San Cooreman (Familiehulp)
  februari 24, 2016 at 8:32 am

  Dag Lobke, bij Familiehulp ben je alvast van harte welkom! Je kan een dagje meedraaien in één van onze kinderdagverblijven De Speelboom of bij in onze kraamzorg aan huis. Laat gerust weten welke regio je kiest.

 • Reply
  De Wonderkamer
  februari 24, 2016 at 9:21 am

  leuk! maar ik ben wel mama maar geen kleine kinderen meer. ik ben zelfs met pensioen. Dus ik doe niet mee. Maar moest ik jonger zijn en nog werken en moesten er nog kleintjes rondlopen dan waagde ik zeker de sprong om mee te doen. Ik hoop dat zowel de krijger als de gever er met volle teugen zullen van genieten.

 • Reply
  Lotte
  februari 24, 2016 at 9:35 am

  Wat een mooi idee! Daar zal iemand heel blij van worden 🙂

 • Reply
  Liesje
  februari 24, 2016 at 11:50 am

  Benieuwd naar waar jij terecht komt! Ik kijk uit naar mijn dagje bij ouderen 😉

 • Reply
  Silke
  februari 24, 2016 at 12:03 pm

  Wow, ik zit hier helemaal verbaasd. Wat een prachtig initiatief! En het ontroert me stiekem ook wel wat. Dat er nog mensen zijn in onze (vrij vaak) egoïstische maatschappij die iets voor een ander willen doen. Hier lukt alles nog vrij goed, maar je zal vast iemand anders heel gelukkig maken (en jezelf ook vermoed ik)

 • Reply
  Davina
  februari 24, 2016 at 12:41 pm

  hmm.. verleidelijk aanbod 🙂 Ik werk halftijds en ben op maandag thuis. Elk weekend heb ik allerlei plannen voor mezelf op maandag, maar komt er niets van in huis omdat het te druk is met huishoudelijke taken en mijn zoontje van 1 is ook thuis, dus die wil ook dat er met hem gespeeld wordt natuurlijk 🙂

 • Reply
  Amélie
  februari 24, 2016 at 1:28 pm

  Zo’n mooi ijitiatief van je werkgever!
  Ik ben 3 weekjes geleden pas weer mama geworden en dat jongleren en borden in de lucht houden vind ik momenteel de allergrootste uitdaging met een overgulzig babymeisje (wie heeft ooit beweerd dat BV kindjes zich niet ziek kunnen drinken?!) en een pittige roodharige (!) driejarige kleuter die zo’n zus veel leuker vind dan poppen maar stiekem heimwee heeft naar tijden waarin ze alle aandacht kreeg… En als mama ben ik dan wel trots tijdig uit mijn pyjama te geraken maar daar houdt de me-time zowat op 🙁

  • Reply
   Melissa
   augustus 6, 2016 at 12:32 pm

   Lot of smarts in that poistng!

  • Reply
   http://www./
   november 4, 2016 at 12:17 pm

   Tineke, zo eens, dit verkondig ik nu al jaren. Vooruit kijken, niet steeds achterom. Dit is wat het nu is, en van hieruit moeten we verder. The only way, zonder Eluhim en zonder Allah, want kennelijk weten zij het niet!beste groet van jeanet

 • Reply
  Daneel
  februari 24, 2016 at 2:39 pm

  Mooi! Echt super initiatief. Als zelfstandige mama van een tweejarige zoon en acht weken oude dochter moet ik het jongleren met die extra bal nog wat onder de knie krijgen nu ik weer aan het werk ben. Gelukkig kan dat met de baby in de buurt en nog even op een lager pitje. Hier ben je alvast welkom 🙂

 • Reply
  Anske
  februari 24, 2016 at 10:11 pm

  Wat een super cadeau!
  Mijn zoontje is 4 maand en ik ben net aan het werk. Tijd is net hetgene dat ik nu volledig mis! Ik kreeg ook net te horen dat mijn bureau verhuist volgende week. Opvallend 20 min onderweg zal ik u steeds min 1u onderweg zijn naar mijn Job. Nog minder tijd dus. Dat zal volgende week enorm wennen zijn! Dus een beetje hulp met oppas zodat ik eens kan naaien zou super welkom zijn. (En ondertussen een tetterke zou ook leuk zijn) 🙂

 • Reply
  Rinckhout Severine
  februari 25, 2016 at 8:36 am

  Een vriendin zou je hulp heel erg kunnen gebruiken. Ze is vorige week lelijk gevallen en moet nu noodgedwongen haar kinderopvang een weekje sluiten. Op de koop toe is haar pleegkindje ziek en kan ze dus niet goed rusten en hem ook niet verzorgen zoals ze zou willen. Een extra paar helpende handen zouden haar heel veel deugd doen.

 • Reply
  Miet
  februari 25, 2016 at 9:38 am

  Dag Lobke,

  Gisteren kreeg ik een berichtje van een ontzettend lieve vriendin.
  Ze vond dat ik echt wel wat “tijd cadeau” verdiende en vroeg of ze me mocht opgeven.
  Ik was ontzettend ontroerd omdat ze zo spontaan aan mij dacht en door dit fijne initiatief. Echt leuk!
  Ik deed er even over om mijn trots aan de kant te schuiven, en net toen dat gelukt was, besefte ik dat maandag 29/02 niet echt ideaal is
  Ook al kan ik zeker en vast wat extra tijd gebruiken, maandag is net een dagje waarop manlief verlof nam en ik dus sowieso meer tijd heb dan gewoonlijk… 🙂

  Maar er zijn een heleboel fantastische mama’s die dit zeker en vast ook kunnen gebruiken.
  Zo vind ik dat Joke (de vriendin die me hierover aansprak) dit zeker en vast zelf dubbel en dik zou verdienen… 😉

  Ik denk ook direct aan Karen. Karen is een mama die het vaak erg zwaar heeft. Ze is namelijk ziek, ze vecht al jaren tegen de ziekte van Lyme. Ondertussen geeft ze alles om de allerbeste mama voor haar dochtertje en de beste vrouw voor haar man te zijn. Ik vind dat Karen echt een heleboel extra tijd en een steuntje in de rug verdient.

  Je kan hier wat meer lezen over deze fantastische mama: https://gewoonkaren.wordpress.com/

  • Reply
   Karen
   februari 25, 2016 at 2:18 pm

   Waaw, dit is echt wel één van de mooiste dingen dat iemand mij zou willen geven, in al die jaren dat ik ziek ben. Ik lees het allemaal met de tranen in mijn ogen.
   Voor velen ben ik niet echt ziek en gewoon lekker thuis, dus meestal wordt er in dit soort gevallen niet aan mij gedacht, laat staan iets ondernomen… ik ben werkelijk ontroerd.
   Dit bericht alleen al doet zo enorm goed.
   Wat een prachtig initiatief en wat fantastisch dat er aan mij gedacht wordt. Dank je wel Miet!

 • Reply
  Daisy Mota Nunes
  februari 25, 2016 at 8:13 pm

  Dag Lobke

  Ook ik wil mijn schoonzusje Karen hiervoor nomineren. Om alle redenen die hierboven al zijn genoemd en meer.
  Zo is het voor haar momenteel erg moeilijk om te kunnen terugvallen op haar ouders. En omdat zij onlangs voorstelde om mijn zoontje te laten komen logeren omdat het mij niet zo goed ging, hoewel ze het zelf vaak erg zwaar heeft.
  Omdat ze vaak moet vechten tegen vooroordelen en onbegrip. Als het moederschap op zich nog niet pittig genoeg is met zo’n enthousiaste kleuter, heeft ze dus nog veel meer in haar rugzakje steken. En toch probeert ze dagelijks haar rugzakje met alle positiviteit te dragen. Daarom dus!
  Liefs, Daisy

  https://gewoonkaren.wordpress.com/

 • Reply
  evy
  februari 25, 2016 at 8:31 pm

  Hallo Lobke,
  Ik nomineer graag mijn lieve collega Irene! Ze is een paar weken bevallen van haar 2de kindje Nelles en ook mama van een 1,5 jarige dochter Ellemieke. Ze heeft dus de handen vol en toch doet ze dan zelf nog een goede daad.
  Zij en haar man zijn vrijwilliger voor een minderjarige vluchteling die ze ondersteunen: mee afspreken, mee verhuizen, zorgen dat hij sociale contacten heeft,…Elke week staan ze paraat! Zo mooi om horen!
  Daarnaast is haar man bezig met het uitbouwen van een BIO-lunch-bar met groenten van eigen kweek,…
  En dat allemaal in jouw streek: Tisselt!
  Ze verdienen dat extraatje!
  Gewoon eens even weg onder hun tweetjes voor een koffietje zonder gestoor… Dat was een van hun kleine wensen…kleine wensen voor “grote” mensen!

 • Reply
  Karen
  februari 26, 2016 at 7:11 am

  Maar how zeg.. zo lief allemaal!!
  Ik zou jou heel graag genomineerd hebben voor deze uurtjes hé Daisy, want eigenlijk verdien jij dit net zo hard.
  En jij Miet, hoeveel moet een mens kunnen dragen??
  Maar jullie hebben allebei aangegeven dat het niet goed uitkomt voor jullie, maar weet dat ik veel aan jullie denk! Alle liefs voor jullie!

 • Reply
  Martine Van Baeten
  februari 27, 2016 at 8:34 am

  Heel mooi initiatief ?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.