0
MAMA ZIJN Uncategorized

10 dingen die normaal zijn als je mamablogger bent

IMG_1957

Bijna vier jaar geleden begon ik met deze leuke blog. Dat dit ‘nevenprojectje’ zoveel van mijn vrije tijd zou innemen, had ik nooooooooit verwacht. Dankbaar als een groot klein kind ben ik, voor alle leuke kansen die ik al kreeg dankzij mijn blog, maar vooral alle leuke mensen die ik leerde kennen door dit medium. Bloggende moeders onder jullie, vinden jullie deze 10 dingen ook zo normaal (terwijl andere mensen je soms bekijken als een rare ;-)):

1. Altijd en overal een camera bij je hebben. Is het geen spiegelreflexcamera, dan is het de camera van je smartphone.
2. Een hele dag door foto’s trekken: van je etende kinderen, van je spelende kinderen of van je slapende kinderen, ja wij doen dat! En je Lief geregeld inschakelen om foto’s van jou te nemen. “Moet dat nu weer?”
3. Tegen je kinderen zeggen dat ze moeten stoppen met tv kijken of met de iPad terwijl je zelf op je smartphone aan het tokkelen bent, ja wij kunnen dat!
4. Je gezin laten wachten om te eten omdat je er zo nodig eerst een foto van moet nemen.
5. Altijd vol ideeën zitten om je blog van genoeg content te voorzien. Overal altijd bij willen zijn en niets willen missen.
6. Altijd en overal een notitieboekje bij je hebben om die ideeën altijd en overal te kunnen opschrijven. En met overal, bedoel ik echt overal, zelfs op het toilet!
7. In de raarste en minst flatterende posities gaan staan, zitten of liggen om de mooiste foto van je kinderen, van je interieur, van je eten, of van jezelf te kunnen nemen.
8. Op een evenement andere mamabloggers herkennen aan hun kinderen omdat je hen kent van de blog.
9. Op je vakantiebestemming aankomen en de eerste vraag die je jezelf (en je gezinsleden) durft te stellen: “Is er wifi?”
10. Altijd bezig zijn met je blog, het werk stop nooit. Niet in het weekend, niet op vakantie. Nooit. Maar het blijft wel een fantastische hobby die ik voor geen geld van de wereld zou willen missen.

Oh ja nu we het toch over bloggen hebben, zonder dat ik het wist, ben ik genomineerd in de categorie ‘Best Mom Blog’ in een internationale blogwedstrijd! Eeuwige dankbaarheid als jullie even jullie lieve stem willen uitbrengen?
Schermafbeelding 2016-02-03 om 23.09.58
Herkenbaar?
Vul het lijstje gerust aan in de comments, wie weet komen we wel aan meer doodnormale dingen onder bloggers.

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Maai
  februari 4, 2016 at 7:35 am

  Whaaaa ik wilde op je gaan stemmen en ik sta er zelf ook tussen, hoe kan dat nu? Dank je voor de link 🙂

  • Reply
   Lobke Gielkens
   februari 4, 2016 at 7:40 am

   Gefeliciteerd Maai! Ik breng ook een stem uit voor jou 😉

 • Reply
  Katrien
  februari 4, 2016 at 7:50 am

  Al gestemd! Veel succes!

 • Reply
  Katrien
  februari 4, 2016 at 8:29 am

  amaai, wat een lijst om te stemmen :). Maar ik heb je gevonden en stemmetje uitgebracht. En in de andere categoriën dan ook maar direct onze andere Belgische madammen een duwtje in de rug gegeven :).

 • Reply
  Ann - Lieveke en zus
  februari 4, 2016 at 8:30 am

  Als je tegen je kids, met uitgescheurde of gepinde (mode)foto in de hand, zegt: “doe voor de volgende foto misschien eens zo.” Gebeurt hier toch, of is dat er compleet over? 🙂

  PS: ook gestemd hoor!

 • Reply
  Ester
  februari 4, 2016 at 10:33 am

  Hihi stiekem wel herkenbaar 😀
  Mijn stem heb je ook (al heb ik even moeten zoeken, haha :D)

 • Reply
  Mammalien
  februari 4, 2016 at 1:06 pm

  Gefeliciteerd met de nominatie!

  Ja, leuke hobby is het wel. Ik lig soms ‘s nachts wakker en bedenk dan een blogpostje… 🙂

 • Reply
  Meike
  februari 4, 2016 at 1:52 pm

  Heel herkenbaar.
  Ik lig wel eens in de nacht notities in m’n telefoon te zetten om ‘t maar niet te vergeten.

 • Reply
  An_nononsonsmoms
  februari 4, 2016 at 5:03 pm

  Nummer 9: Guilty. Echt ik kreeg bijna een hartverzakking toen op onze reisdocumenten stond dat er in onze chalet in Lapland geen Wifi was hoewel dat eerst gezegd was. Gelukkig bleek na een snelle mail met mijn verontwaardiging dat er een fout in de documenten was geslopen. Er was wel wifi. OEF!

  Proficiat met je nominatie voor de Best Mom Blog. Wij zijn er ook voor genomineerd. Ik voelde me onmiddellijk vereerd dat ik naast jou en andere grote bloggers mocht staan in het lijstje 🙂

 • Reply
  Lodi
  februari 4, 2016 at 6:10 pm

  Hihi wat herkenbaar. Ik ben na een paar jaar bloggen een paar jaar gestopt en nu weer sinds een paar maanden begonnen. Ik herken de punten zeker, grappig om ze zo op papier te zien staan. Normaliter ben ik op vakantie social media loos, maar ben bang dat hier met al dat bloggen wel gaat veranderen haha.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  februari 5, 2016 at 9:52 am

  Ik herken dat het nooit stopt. Als blogger ben je altijd wel bezig met je blog inderdaad.

  Gefeliciteerd met je nominatie.

 • Reply
  Victorine
  februari 5, 2016 at 8:45 pm

  Ha, ha, zo herkenbaar allemaal! By the way: mijn stem heb je, hoor!

 • Reply
  D'abord Roze
  februari 12, 2016 at 9:03 pm

  Haha zo grappig, vooral dat van die andere kids herkennen is wel echt ECHT… En de mannen die er niks van snappen dan.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.