0
EROPUIT Uncategorized

From Zeeland with love

Het eerste deel van onze grote zomerreis die we dit jaar in twee splitsen, zit er al op en dat vinden wij niet leuk! Wat hadden wij de tijd graag even stil laten staan. Afgelopen week spendeerden we met ons gezin 4 dagen in Zeeland, meer bepaald in het Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad. Veel rustiger dan aan onze Belgische Kust en op slechts een uurtje rijden vanuit Brussel, alleen maar voordelen dus!

Landal is ondertussen al een beetje thuiskomen voor ons, we gaan er zeer graag op reis en zijn zeer grote fan van het concept! De huisjes zijn altijd super, de omgeving is mooi, groen, rustig en megakindvriendelijk en rond de receptie zijn alle faciliteiten aanwezig die je nodig hebt om een perfecte vakantie te beleven!

IMG_6800
Landal nieuwvliet zeeland
IMG_6761
IMG_6850IMG_6976

Ik geef jullie graag 7 to do’s in en rond Zeeland en zo ontdekken jullie ook waarom wij er smoorverliefd op zijn waarom een midweekje Zeeland boeken een geweldig leuk idee is:

1. (Avond)wandelingen aan het strand. Zoals ik al zei is Zeeland veel rustiger en mooier dan onze Belgische Kust! Je moet het zien en ervaren om het te geloven. De stranden zijn veel mooier, de dijken zijn niet volgebouwd en de natuur is veel meer aanwezig! Kinderen hebben niet veel nodig om zich te amuseren: neem een windvlieger mee, wat emmertjes, schepjes en zeefjes en ze zijn enkele uren zoet. Bovendien zijn de vele strandspeeltuinen en de strandpaviljoenen er super!

IMG_6862
IMG_6878
IMG_6889

2. Nederland is een fietsland, dus een fietstocht is altijd een goed idee. Wij namen onze eigen fietsen mee en daar hebben we geen minuut spijt van gehad. Maar je kan er ook op verschillende plekken fietsen huren. Wij reden een deel van de Panoramaroute tot in Breskens, een tocht vol verrassingen langs de kustlijn en door het achterland met schilderachtige dorpjes! Met een dikke bravo voor onze Kobe die 20km zelf fietste! Van moederlijke trots gesproken!

IMG_6826
IMG_6841
IMG_6895
IMG_68943. Plan een boottochtje, dat is altijd fijn voor de kinderen. Na onze fietstocht namen wij de Westerschelde Ferry tussen Vlissingen en Breskens, uitsluitend voor het overzetten van fietsers, brommers en voetgangers, dus dat ging supergemakkelijk en snel en dat was een hele ervaring voor onze kleine matroosjes! Een echte aanrader! Bovendien is Vlissingen ook een heel leuk stadje om te bezoeken, wij gingen er een pannenkoek eten en iets drinken.
IMG_6903
IMG_6905
IMG_69074. Ga eens haaientanden zoeken. Met een zeef, een emmer en een schepje gingen wij voor een paar uur kinderstrandpret in het natuurgebied ‘De Verdronken Zwarte Polder’! Onze buit? 9 haaientanden, zowel kleintjes al grotere exemplaar! Kobe en Frauke hebben zo alvast een uniek souvenir van een superleuke vakantie!
IMG_6963
DSC_00175. Een dagje slecht weer? Ga zwemmen in één van de vele zwembaden die Zeeland en omstreken rijk is, want zwemmen is ook altijd een goed idee nietwaar? Wij hoorden veel goeds over het zwembad van Knokke-Heist, op 15km van Nieuwvliet, en omdat het zwembad van ons Landal-park een dagje ‘out’ was, besloten we om daar eens te gaan ploeteren met onze waterratten! Eerlijk? Dit is één van de leukste zwembaden waar wij ooit geweest zijn! Een aanrader van jewelste, zeker het glijbanencomplex eens uittesten!
IMG_6812
IMG_69726. Ga uit eten! Dat is iets wat wij met de kids de laatste tijd supergraag doen! Kobe en Frauke beginnen er stilaan de leeftijd voor te hebben en ze vinden het zelf ook keileuk. Je vindt in Zeeland veel kindvriendelijke restaurants, waar je heerlijk kunt eten. Vaak met een speelhoek en speciale kindermenu’s. Zo gingen wij pizza eten in restaurant La Casa in Breskens waar we allemaal keilekkere pizza kregen! Bovendien was de bediening erg vriendelijk en snel en kregen de kindjes kleurpotloden en een tekening om zich bezig te houden. We like!

IMG_6992 IMG_6982 IMG_69777. Ga bootjes kijken! Al van kindsbeen af ben ik bezeten door water en zeilbootjes: idyllisch en heerlijk om bij weg te dromen, en dat wil ik dan ook graag meegeven aan onze kinderen. In de jachthaven van Breskens liggen superveel mooie bootjes, Kobe en Frauke voelden er zich als een vis in het water! Zeker toen er een grote vissersboot aan kwam varen en ze konden ervaren hoe vis aan land wordt gebracht :-). Het is eens wat anders!
IMG_6995 IMG_6994 IMG_6993Oh ja, nog een toppertje deze vakantie maar iets dat je dus niet elke week kan doen, was het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist waar Denemarken het beste van zichzelf toonde! Na een heerlijke dag vakantie vonden we het geweldig om met z’n allen in de mooiste badplaats van de Belgische kust getrakteerd te worden op een gratis spektakel van hoog niveau! Samen op een dekentje op de dijk naar vuurwerk kijken, beregezellig was dat!

IMG_6939

Dit alles maakte onze gezinsvakantie onvergetelijk! Dankjewel Zeeland & Landal, wij hebben meer dan 100% genoten!

Alle Zeelandtips zijn zeker welkom, want wij gaan zeker nog terug! Zit jullie vakantie er al op? Dan zijn alle andere familievakantietips altijd welkom…

IMG_7004

Shoptips:
Fietshelm Nutcase van Speelgoed Kiki – Blauw kleedje Kikkid van Goldfish.be – Windvlieger, strand-en zwemkleding Kobe & Frauke van Decathlon en Lily Balou – Sandalen Saltwater van Goldfish.be en Big & Belg – schoenen MAA Kobe van Sjieke Dinges – Roze cardigan mama en blauw-wit kleedje Frauke van Aymara – Gouden vestje Frauke Le Big van Monkey & Butterfly  – Zelfgemaakt rokje Frauke met stofje van Bambiblauw

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Jo-Lynn Van Damme
  augustus 22, 2015 at 7:18 pm

  Ik had je tegen het lijf kunnen lopen in het zwembad of op de dijk… fijn dat je het leuk vond!

  • Reply
   Lobke Gielkens
   september 1, 2015 at 9:43 pm

   Serieus? Ik zou je niet herkend hebben eerlijk gezegd, wie weet zijn we elkaar wel tegen het lijf gelopen?

 • Reply
  Vakantiepark Magazine
  september 1, 2015 at 9:42 pm

  Leuk blog en mooie foto’s. Zeeland is en blijft een fantastische bestemming. Landal Resort Haamstede en Duinpark ‘t Hof van Haamstede zijn ook erg mooie en rustige parken. Slechts 7 minuutjes van het strand vandaan.

 • Reply
  Nicole
  november 3, 2016 at 2:54 pm

  Leuke blog! Zo te zien hebben jullie genoten! Is het inderdaad de moeite waard om het Vuurwerkfestival te bezoeken? Leuk om te lezen!

 • Reply
  liv
  november 5, 2017 at 12:16 pm

  In wat voor huisje verbleven jullie? Ik ben zelf ook aan het denken om met ons gezin eens naar daar te gaan.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.