0
Uncategorized Zelfgemaakt

Leuke zelfgemaakte speeltent

speeltent1Speeltenten. Als kind was ik er zelf dol op. Mijn moeder gebruikte de wasdraad en spande er een laken over zodat we ons eigen huisje hadden, heerlijk! Begin dit jaar maakte ik al eens een tipi, maar met deze speeltent heeft je kind een echt kampeergevoel! Kobe en Frauke vinden het geweldig om te spelen in hun eigen huisje, ze bergen er al hun spulletjes in en hun rollenspelletjes komen echt tot leven in deze tent. Zalig om te zien!

Toen ik de eer had om mee te mogen werken aan het nieuwste boek van De Praktische School, had ik keiveel zin om aan de slag te gaan en deze leuke speeltent te maken. Samen met haar, een boormachine, houten latten en leuke stof ging ik aan de slag. Resultaat? Twee gelukkige kinders tijdens de fotoshoot voor het boek. Ondertussen kreeg de tent een leuk plekje in onze woonkamer en is dit het favoriete snoezelplekje van Kobe en Frauke! Genieten jullie mee?

zelfgemaakte speeltent

Deze leuke zelfgemaakte speeltent maakte ik samen met haar voor het nieuwste boek van De Praktische School ‘Inspiratie voor creatie’ . De volledige handleiding voor de speeltent vind je in het boek dat je vanaf nu hier kan reserveren als je een Femmapas hebt of hier.

Mijn kind, schoon kind! Ja toch hé? Kobe en Frauke poseerden als volleerde fotomodellen voor enkele kleertjes die je ook in het boek terugvindt. Zijn ze niet superschattig?
inspiratie voor creatie
inspiratie-voor-creatie
Maken jullie wel eens zelf speeltenten? Ben benieuwd!
Foto’s: Roos Mestdagh

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Joke Lamaire
  december 9, 2015 at 10:52 am

  Supercool zo’n speeltent. Wij maakten er thuis altijd één onder de livingtafel. Een goeie tip voor ‘s zomers in de tuin ook. Geeft meteen ook wat schaduw. En dat vensterke erin: de maks!
  Staat de trui die Kobe aan heeft ook in het boek? Helemaal mijn ding!

 • Reply
  Lotte
  december 9, 2015 at 11:01 am

  Wat leuk zeg! Ik had als kind een tipi en heb daar uuuuuren in doorgebracht. Mijn toekomstige kindjes krijgen er later ook sowieso eentje! 🙂

 • Reply
  Resaarcle
  december 9, 2015 at 12:32 pm

  Zo tof! Dat wil ik ook maken!

 • Reply
  Dominique
  december 9, 2015 at 2:59 pm

  Mooi gedaan! Helaas heb ik daar in mijn living geen plaats voor. Ik maakte dat als kind vroeger altijd onder de glijbaan in onze tuin met oude lakens en wasspelden, uuuuuuuuren heb ik daarin gespeeld, zalig!

 • Reply
  Margriet
  december 13, 2015 at 1:22 pm

  Heel gaaf! En het handige van deze is dat je hem gewoon op kan klappen en weg kan zetten. Vroeger maakte ik mijn tenten onder de tafel, dat werkte ook, alleen moest je dat dan opruimen zodra er gegeten moest worden.

 • Reply
  steven fransen
  mei 27, 2016 at 8:29 pm

  interresante verhaal die je hebt geplaatst, ik vind dit echt netjes beschreven. Laat ons weten hoe je dat hebt gedaan.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.