0
MAMA ZIJN Uncategorized

Danku Sinterklaasje

IMG_1109
Liefste Sinterklaas,

Of je nu bestaat of niet, voor mij heb je altijd bestaan en zal je altijd blijven bestaan! Als kind was je al mijn beste vriend tot ik ontdekte dat het geschrift van jou verdacht veel leek op dat van mijn vader. Maar nu ik zelf kinderen heb, vind ik de Sinterklaastijd en pakjesavond nog altijd één van de mooiste tijden van het jaar!

OK, ik gebruikte je de laatste weken vaak als excuus: “Braaf zijn hé mannekes, anders komt Sinterklaas geen pakjes brengen!”. Ik ben zeker dat ik niet de enige moeder ben die dat doet, toch? Maar als ik de onschuldige gezichtjes van Kobe en Frauke aanschouw wanneer ze op jouw schoot of op die van één jouw hulpsinten mogen zitten, dan loop ik over van trots en ga ik helemaal mee op in hun fantasie. Ik hoop dat dit nog heeeeeeel lang mag duren.

Voor Kobe en Frauke was je heel erg gul en ze zijn dan ook ongelooflijk blij met hun buit, ik gun het ze ook zo hard! Volgend jaar mag je wat minder brengen, want ik besef heel hard dat er kindjes zijn op deze planeet die niet zoveel geluk hebben als wij. En dat veel niet altijd gelukkig maakt. Daarom heb ik afgesproken met mijn twee pateekes dat we speelgoed waar zij niet meer mee spelen, gaan schenken aan een goed doel, aan kindjes die het veel harder nodig hebben dan wij liefste Sinterklaas. Voor elk nieuw ding dat hier binnenkomt, gooien we iets anders buiten. Is dat een goed compromis?

Het enige wat ik voor mijzelf vroeg was een beetje extra tijd. Tijd om bij de mensen die ik het liefste zie op deze aardbol door te brengen, om meer leuke dingen te doen of om een beetje meer te slapen. Tijd is zo’n ongrijpbaar fenomeen en glipt zo snel tussen onze handen weg. Het is naast mijn kinderen mijn kostbaarste bezit! Het lijkt alsof ik nooit ergens tijd voor heb terwijl ik dagelijks zoveel leuke dingen doe. Hoe komt dat toch?

Hoe fijn zou het zijn om de tijd even te stoppen, denk ik soms wel eens. Zoals vandaag, en keihard te genieten van de speeltijd die onze kindjes nu beleven. Breng je dat even in orde voor ons liefste Sinterklaas?

Liefs,
Lobke
X
IMG_1122
IMG_1126Benieuwd naar de buit van onze kindjes? Nog ideetjes nodig voor leuke cadeautjes voor de feestdagen? Wij vonden onze Sinterklaascadeautjes bij de leukste webshops.

Voor superheld Kobe:
– Een verkleedkostuum van de Hulk
Space Shuttle van Playmobil
Lego diepzee helikopter

Voor superprinses Frauke:
Kinderziekenhuis van Playmobil
– Een prinsessenkleed van Frozen
Doktersset van Djeco

Leuke extraatjes:
– Gezelschapsspel mens erger je niet of ganzenbord Ludo & co junior – Djeco
Stap voor stap dieren leren tekenen
Balancerende cactus
Koffertje voor wakkere kinderen
Het Grote Slaapjesboek
Reuzekleurposter

IMG_1147
IMG_1160
IMG_1157
IMG_1170
IMG_1173
IMG_1187IMG_1192IMG_1205

“Mama, ik was echt aan het genieten in mijn bedje,” zei Kobe daarnet aan de ontbijttafel. Daar doen we het toch voor hé? Straks gaan we nog naar Ay Ramon – de eerste Vlaamse Sinterklaasfilm – kijken en dan kan onze dag niet meer stuk!

Happy Sunday!

Benieuwd wat de goedheiligman bij jullie kindjes bracht? Alle ideetjes om speelgoed aan goede doelen te schenken, zijn welkom! 

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Villa Speelmama
  december 6, 2015 at 9:30 am

  Toffe buit en mooie brief. Wij hebben vooraf ook gerommeld.
  Hier heeft de Sint ook het kinderziekenhuis van Playmobil gebracht. En nog veel ander leuks: http://villaspeelmama.blogspot.be/2015/12/sinterklaas-is-hier-geweest.html

  • Reply
   Lobke Gielkens
   december 6, 2015 at 6:14 pm

   Dankjwewel! Het kinderziekenhuis is hier een grote hit! x

 • Reply
  Maai
  december 6, 2015 at 9:41 am

  Aahhh wat heerlijk. Hier zijn ze ook dik verwent en ik hou van de Sinterklaas tijd. Die koppies 🙂

 • Reply
  Katrien
  december 6, 2015 at 2:58 pm

  Hier ook veel playmobiel en een trein natuurlijk. Goede doelen genoeg, de kinderafdeling in het ziekenhuis, instellingen met geplaatste kindjes (ik ken adressen), vluchthuizen , …..

  • Reply
   Lobke Gielkens
   december 6, 2015 at 6:13 pm

   Je mag mij die adressen altijd eens bezorgen! x

 • Reply
  Silke
  december 6, 2015 at 6:05 pm

  Wat leuk! Hier bracht de goeie Sint ook het kinderziekenhuis! Wat een hit!
  Wel wat bouwwerk!
  Verder zie ik nog leuke spelletjes er tussen staan die ik even opzoek.
  Extra cadeau-inspiratie is altijd welkom!
  Nog veel plezier voor de kindjes met hun speelgoed! En voor jullie ook natuurlijk!

  • Reply
   Lobke Gielkens
   december 6, 2015 at 6:13 pm

   Btw, het zijn echt leuke spelletjes! Getest en goedgekeurd door onze kids ondertussen, zo blij dat ze zijn! x

 • Reply
  Korreltje
  december 6, 2015 at 9:15 pm

  Ik vind Sinterklaasfeest geweldig. Met en zonder kinderen.

 • Reply
  Berbe
  december 7, 2015 at 9:23 am

  Onze dochter kreeg een nieuwe slaapkamer. Daar hebben de kluspieten hun handen aan vol gehad! Moeders voor moeders is altijd blij met tweedehands speelgoed.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.