0
MAMA ZIJN Uncategorized

7 redenen waarom het leuk is om een broer en/of zus te hebben

IMG_0963

29 augustus 2010 en 2 juli 2012. 2 dagen die gegrift staan in mijn geheugen want op die dagen werd ik moeder van twee kinders. Gelukkig niet tegelijk, maar met 22 maanden ertussen om op adem te komen.

Twee kinders die voor altijd door het leven zullen gaan als Grote broer en kleine zus en hun Grote halfzus supergelukkig maakten met hun komst. Ook al halen ze soms het bloed van onder elkaars nagels, zou ik ze soms achter het behang plakken en is ruzie maken hun favoriete bezigheid, toch zouden ze niet meer zonder elkaar kunnen en is er een onvoorwaardelijke broerzusliefde ontstaan tussen jullie de afgelopen jaren.

Ik geef jullie graag 7 redenen waarom het superleuk is om een broer en/of zus te hebben; (ik kan het zelf weten want ik heb 2 broers, 1 zus, 1 halfzus, 1 halfbroer en 2 stiefbroers. Hallelujah!)

1. Je bent nooit alleen en hebt altijd iemand om mee te spelen. Leuk voor jou als broer en/of zus maar ook leuk voor mama’s en papa’s die niet altijd zelf moeten meespelen dan.

2. Er is altijd iemand die je beschermt en waarbij je terecht kan. Dit klinkt melig, maar het is wel zo. Kobe zal zijn kleine zusje altijd beschermen: op de speelplaats, in de opvang…en later ook in de grote boze wereld.

3. Je hebt altijd iemand om ruzie mee te maken. Tot grote frustratie van mijzelf, maar ruzie maken is goed! Want je leert omgaan met boosheid, frustratie en je leert het terug goedmaken en weer overeenkomen. Met wie kan je dat beter testen dan met je broer en/of zus?

4. Samen spelen, samen delen. Sinds dit jaar spelen onze kinders echt samen ook al loopt dat niet altijd van een leien dakje. Van rollenspelletjes zoals moedertje en vadertje tot doen-alsof spelletjes, samen spelen met de Playmobil en/of Lego en niet willen delen maar het toch moeten. Wanneer ze samen leren spelen, moeten ze dus ook leren delen. Dat kan alleen maar als je een broer en/of zus in huis hebt.

5. Je hebt altijd iemand om mee te knuffelen in de zetel en samen onder een fleecedekentje te kruipen.

6. Je hebt altijd iemand om bij uit te huilen.

7. Een broer en/of zus hebben is gewoon keigezellig! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Dat heb ik als kind zelf ondervonden en ik ondervind het nog elke dag lieve broers en zussen van me!

En ik, ik heb het echt getroffen met mijn zoon en dochter, dat besef ik elke dag, meer en meer!

Benieuwd of jullie kindjes goed overeenkomen als broer en zus? Ik hoor het graag in de comments hieronder!

IMG_0968

De leuke truitjes liet ik maken bij MyOne-Off, sweaters op het lijf geschreven met je eigen geboortedatum! Ideaal als je nog op zoek bent naar een origineel cadeautje voor de feestdagen denk ik zo? En weet je wat leuk is, ze verkopen de sweaters voor zowel mama’s en papas voor 40€ als voor kids voor 35€. Twinning like pro’s me dunkt!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Jess Cee
  november 27, 2015 at 10:54 am

  Ik voel me zo gelukkig met mijn 2 koters!
  Fienelot, 11 april 2014 en Stan, 06 september 2015! 17 maand verschil! En het is nu al zo leuk en grappig om Fienelot tegen en met haar broertje bezig te zien! Hier zal het dus voor altijd grote zus en kleine broer zijn! #Happy_Family

 • Reply
  Lies
  november 27, 2015 at 4:11 pm

  ik heb die sweaters niet gezien
  ik heb die sweaters niet gezien
  ik heb die sweaters niet gezien
  😉

 • Reply
  Silke
  november 27, 2015 at 8:28 pm

  Haha, ben blij dat ik niet de enige ben met een ‘speciale’ gezinssamenstelling… Ik heb 3 halfbroers (uit twee verschillende huwelijken) en 1 broer. Zou ze voor geen geld ter wereld willen missen 🙂

 • Reply
  Lotte
  november 28, 2015 at 12:34 pm

  Ik heb zelf nog geen kindjes, maar wel twee broers waar ik héél goed mee overeenkom. De oudste broer en ik wilden zelfs absoluut samen op kot gaan. Nu woont hij in Mechelen voor zijn werk en ik mis hem ongelofelijk. Gelukkig heb ik mijn jongste broertje nog dicht bij mij 🙂

 • Reply
  Maai
  november 28, 2015 at 5:18 pm

  Ik ben zelf super blij met mijn broertje en zusje en gun dat mijn kindjes ook. Om alle bovenstaande redenen. Ze zouden nooit meer zonder elkaar kunnen en hoop dat dit de basis is voor de rest van hun leven. En dat beschermen, echt hè, ik vind dat zo bijzonder… Ik zie trouwens nu pas dat onze kindjes echt even oud zijn. Kobe en Fenne schelen maar 4 dagen.

 • Reply
  Resaarcle
  november 29, 2015 at 9:19 pm

  Ons manneke van 6 maand is dol op zijn zus van 3 jaar en andersom. Zij doet haar uiterste best om hem – telkens met succes trouwens – te doen schateren en hij begon vandaag spontaan mee te huilen omdat zijn zus overstuur was. Onbetaalbaar, zo’n band. En heerlijk om te zien.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.