0
KINDERKOST Uncategorized

Waarom Hello Fresh een leuk idee is voor een jong gezin

IMG_0741
Als er iets is waar ik de laatste tijd heel hard mijn best voor doe, dan is het TIJD creëren! Omdat TIJD het kostbaarste is dat ik heb, zoek ik constant naar allerlei oplossingen om meer tijd te krijgen. Sinds wij hier kleine kinderen in huis hebben, doen wij heel hard ons best om ons eten te organiseren! Want niets kost meer tijd dan jezelf dagelijks te moeten afvragen wat je gaat klaarmaken om te eten ‘s avonds, meerdere keren per week boodschappen te gaan doen en het eten dan ook nog eens klaar te maken. Tijdens het spitsuur tussen 16u en 18u moet het hier vooruitgaan ten onzen huize!

Toen wij Hello Fresh mochten testen een paar weken geleden, kwam dit als geroepen!

Hoe werkt het?
HelloFresh biedt een lidmaatschap aan, waarmee je elke week een box krijgt boordevol boodschappen voor 3 of 5 gezonde maaltijden. Het lidmaatschap is flexibel: via je eigen account kun je eenvoudig je bestellingen beheren. Zo krijg – en betaal – je nooit een HelloFresh Box als je op vakantie bent of er even geen zin in hebt. Wil je geen lidmaatschap, maar wel eens een box proberen zoals wij? Dan kan je gewoon een proefbox bestellen!

Je kan kiezen tussen een: Originalbox, een veggibox, een familiebox, een ontbijtbox en een fruitbox. Wij gingen voor een familiebox voor 4 personen.

De voordelen volgens ons op een rijtje gezet:

 1. Je krijgt TIJD cadeau! Geen gedoe met boodschappen en ‘s avonds heb je binnen 30 minuten een verse maaltijd op tafel getoverd!
 2. Alles wordt aan huis geleverd en je krijgt zelfs een SMS op voorhand wanneer ze komen
 3. Je eet gezond en je ontdekt bovendien ingrediënten en recepten waarvan je nog nooit gehoord hebt!
 4. Op de basilicum uit Kenia na, was alles milieuvriendelijk, alsook de verpakking!
 5. Alles is VERS, iets wat ik hier hoog in het vaandel draag!

Is er ook een nadeel?
Ik blijf het nog altijd een dure bedoening vinden, want je kan voor hetzelfde geld een volle winkelkar gaan shoppen en er meerdere maaltijden mee koken. Maar ik ben wel echt fan van het concept, dus in drukke en chaotische weken ga ik zeker nog een beroep doen op deze superservice!
IMG_0745
IMG_0747

Eerlijk? Wij hebben enorm genoten van onze maaltijden en waren vooral fan van de spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten, ideaal om onze kinderen vegetarisch te leren eten!

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Resaarcle
  oktober 26, 2015 at 8:01 pm

  Wij kregen vandaag ook onze eerste box geleverd! Enthousiast erin gevlogen, snel lekker eten op tafel getoverd. Maar ik vind wel dat er toch aardig wat verpakkingsmateriaal bij komt kijken want zelfs de kruiden worden meegeleverd in een plastieken zakje (wel handig natuurlijk dat echt alles erin zit). En we hadden nog ruim plaats voor een dessertje.
  Maar het is inderdaad wel fijn om in drukke tijden eens niet te moeten nadenken en haasten.

 • Reply
  Ellen Naait
  oktober 26, 2015 at 8:23 pm

  Wij doen nu al een paar maanden wekelijks Hellofresh. Ik vind het een luxe waaraan je snel went! Als ik 1 nadeel mag zeggen is het dat de stukjes vis of vlees wel altijd heel klein zijn.

  • Reply
   Kim (Groene Pumps)
   oktober 28, 2015 at 11:05 am

   De portie vis of vlees is inderdaad klein, maar het went wel. Het is eigenlijk ook gezonder en ik merk dat ik meer ‘geniet’ van de zuinige hapjes dan vroeger toen er een halve zalm op mijn bord lag 🙂

 • Reply
  Inge
  oktober 27, 2015 at 8:09 am

  Wij doen dit al enkele weken nu, ik vind het super!

 • Reply
  Maai
  oktober 27, 2015 at 8:33 am

  Grappig, wij hebben ons laatst een abonnement laten aan smeren en na twee boxen (verplicht) was ik er helemaal klaar mee. Het past echt niet in onze schema’s en de kinderen vonden 3x achter elkaar een nieuwe ‘enge’ maaltijd een beetje te veel van het goede en het was moeilijk met onze tijdschema’s en koemelk allergie te combineren. Maar wij hadden dan wel de veggie box. Misschien was de familie box een beter idee geweest. Het concept blijft me wel aanspreken dus wie weet vind ik nog iets wat bij ons past. Liefs

 • Reply
  A_nnick.
  oktober 27, 2015 at 9:32 pm

  Ik kreeg eergisteren een mail van een vriendin dat ze mij een gratis box cadeau kan doen. Ik twijfel nog een beetje, waardoor ik nog even afwacht. Afgaand op jouw post, moet ik de sprong eigenlijk wagen… Ik hou je op de hoogte !

 • Reply
  Saskia_Sazul
  oktober 28, 2015 at 4:25 pm

  Na de 2 dozen van het proefabonnement heb ik het ook opgezegd. Nieuwe recepten koken tijdens de week past niet in de hectiek van het spitsuur. Maar de echte reden dat ik Hello Fresh geen kans gegeven heb, is de ontdekking dat het van dezelfde eigenaar als Zalando is en die webshop is al vaker negatief in beeld geweest wegens hele slechte arbeidsomstandigheden.

 • Reply
  delphine
  november 13, 2015 at 5:35 pm

  lukt het om de ingrediënten te bewaren voor 5 dagen of houden ze er rekening mee dat er voor de laatste dagen zaken zijn die langer kunnen bewaard worden?
  Wij durven de sprong ook niet wagen, ook al heb ik een bon liggen. Het blijft duur en ik heb schrik voor teveel speciallekes, maar mss toch eens proberen dan

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.