0
Uncategorized

En toen leerden we zondagse pateekes maken

Tompoezen, horentjes, astridjes, pastoorhoedjes… loopt het water jou ook al in de mond bij het denken aan deze lekkere pateekes? Ik heb ze gisteren persoonlijk mogen proeven én leren maken bij ons Gisèle van Zoet & co.

Het concept bij Gisèle is echt super! Samen met 5 vriendinnen dessertjes leren maken bij haar thuis. Je wordt ontvangen met een hapje en drankje. En daarna ga je samen met haar aan de slag in haar keuken. Echt geweldig!

Een horentje zelf maken is echt niet zo moeilijk. Het enige wat je moet hebben is een vormpje van Point Virgule en bladerdeeg (liefst rechthoekig).
Patisseriecrème gemaakt van 150gr room + 350gr melk + 30gr puddingpoeder + 50gr vanillesuiker
Glazuur gemaakt van 250gr bloedsuiker + 1 eiwit, goed opkloppen + wat water
Dikke korrelsuiker van Tienen (dit is niet verkrijgbaar in de supermarkt, maar wel in gespecialiseerde winkels zoals de Makro enzovoort…)

Hoe horentjes maken?
De plakken bladerdeeg in reepjes van 1cm snijden met een pizzasnijder
Deze reepjes rond de metalen of kunststof horentjes draaien zodat het deeg mekaar overlapt
Daarna door de suiker rollen behalve de kant die je op de bakplaat legt
25 à 30 minuten laten bakken op 170°
Na het bakken het vormpje voorzichtig met een lichte draai verwijderen
Vullen met banketbakkersroom…mmmmmmmm eet smakelijk!!!!!

TIP: De horentjes kan je ook vullen met slagroom. Indien je ze bakt zonder suiker, kan je ze ook gebruiken voor hartige hapjes met een kaas-of vidévulling.

Voor de rest van de receptjes moet je bij Gisèle zijn, ze zal jullie met open armen ontvangen.
Hier thuis was het feest toen ik thuiskwam met mijn pateekes. Mijn Lief is er direct opgevlogen toen en onze Kobe heeft er daarnet 3 opgegeten! De liefde van de man én de kinderen gaat door de maag en daar doen we het toch voor hé? Mmmmmmmm eet smakelijk!

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.