0
EROPUIT Uncategorized

Gent met kids : onze favoriete adresjes & doetips

IMG_0661
Toen mijn Lief en ik vorige week een dagje alleen op stap waren in de stad, hebben we ons voorgenomen om voortaan nog meer stadjes te gaan bezoeken met de kids. Want wat is er leuker dan het gat in hun cultuur kleiner te maken en hen mee te nemen naar de leukste adresjes!

Het eerstvolgende stedentripje met onze kids wordt Gent, met hieronder onze favoriete adresjes & tips:
IMG_0659
Willemwandeling

Ga morgen op Open Monumentendag met het hele gezin op pad door de straten van Gent met het Willemwandelplan en ontdek de sporen van de Hollandse periode. Speciaal voor Open Monumentendag kan u op uw wandeling ook enkele van de monumenten, zoals de Aula van de Universiteit en de Troonzaal van het stadhuis binnenin bekijken, een echte aanrader! Speciaal voor kinderen werd het Willemwandelboekje gemaakt, een doe-boekje dat kinderen spelenderwijs de belangen van het koningschap van Willem I en de daarbij horende monumenten doet ontdekken.

Het Huis van Alijn
Een feest voor kleine museumbezoekers! Een spannende speurtocht voor kinderen of een audiotour voor kleuters, huisspookjes Hendrik en Poes tonen de weg. En natuurlijk woont ook Pierke van Alijn in het museum!

Design Museum
Het Design Museum in Gent is naar het schijnt een echte aanrader voor families met kinderen! Speel het museumspel of volg een leuke workshop. Of misschien wil je wel jouw verjaardag vieren in ons museum? Het kan allemaal! Wij gaan er dit jaar zeker eens naartoe! Van 23 oktober tot 13 maart 2016 gaan België en Nederland een spannende confrontatie met elkaar aan in de tentoonstelling Design Derby België-Nederland, misschien ook fijn om eens te bezoeken als designlover?

MIAT Museumspel
Met Emma en Emiel trekken kleutertjes door het museum. Spelenderwijs ontdekken ze hoe de arbeiders en hun families vroeger leefden. Met welk speelgoed speelden de kinderen? Welke kleren droegen de mensen? Hoe zag hun huis eruit en welke huisraad hadden zij? Kijken, voelen en doen… Dit museumspel prikkelt alle zintuigen. Van 3 tot 6 jaar.

clouds in my coffee clouds in my coffee2 clouds in my coffee3
Clouds in my coffee
Samen koffietjes drinken is het liefst wat wij doen als gezin en laten we daar een heel leuke plek voor gevonden hebben in het Gentse! Achter het station Dampoort ligt deze supergezellige kindvriendelijke (!) koffiebar in een multiculturele wijk, ook heel fijn om hier eens te zijn met de kindjes! En ze hebben er echt overheerlijke chai latte!

Julie’s House
Je dag beginnen doe je best met een ontbijtje in Julie’s House! Ook daar vond je mij afgelopen zomer met mijn twee besties! Griekse yoghurt, verse fruitsalades, scones, je vindt het allemaal! En neem daarna zeker een overheerlijke cupcake mee naar huis! Reserveren voor een ontbijtje is wel aan te raden.

Spelen in het park
Wat ons al opvalt aan Gent is dat er stuk voor stuk kleine speelparadijsjes zijn voor kinderen in de Gentse parken! En laten Kobe en Frauke dat ravotten in het groen geweldig vinden! Een echte aanrader is het Sint-Baafskouterpark aan de rand van de stad, dat aangelegd is als een prettige wildernis!

Boottochtje
Dit is iets dat al lang op ons to do-lijstje staat: een boottochtje met Kobe en Frauke op de Gentse binnenwateren. Heerlijk om te ontspannen na een druk dagje in de stad!

‘t Gouden Hoofd
Hier ging ik afgelopen zomer iets eten met deze drie madammen en dat lijkt mij echt iets om te doen met onze kids: een authentiek en gezellig eethuis! Het was er alleszins keilekker en genieten van het gezellig samenzijn in een tof interieur!

Jullie nog leuke Gentse familietips?

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Heidi
  september 12, 2015 at 1:11 pm

  Veel plezier in Gent! Denk dat Kobe het Gravensteen misschien ook wel leuk zou vinden. Ik herinner me dat ze daar heel wat rond ridders en prinsessen hadden 🙂
  En ja, ‘t Gouden Hoofd was zeker een aanrader
  x

  • Reply
   liese
   september 13, 2015 at 4:39 am

   ohja! mijn broer is daar vorig jaar getrouwd, vond het toen jammer dat mijn zoon er niet bij was door praktische redenen, want hoeveel keer kan je in een echt “ridderkasteel” komen…?

 • Reply
  Silke
  september 12, 2015 at 1:28 pm

  Het Huis en de Tuin van Kina zijn ook supertof om te doen met kids! En inderdaad, zoals Heidi zegt, het Gravensteen.

  Geniet van Gent, nog altijd mijn tweede thuis 🙂

 • Reply
  Nina
  september 12, 2015 at 6:23 pm

  Ma en ik! Die hebben een kinderspeelhoek en een aangepast kindermenu. Echt de moeite om eens langs te gaan.

 • Reply
  Nathalie
  september 12, 2015 at 6:28 pm

  Dat museumspel lijkt me heel leuk!

 • Reply
  Resaarcle
  september 12, 2015 at 8:53 pm

  Maar dat ziet er leuk uit!

 • Reply
  liese
  september 13, 2015 at 4:40 am

  ik bewaar dit postje alvast in mijn “kindvriendelijke tips” 😀

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.