0
MAMA ZIJN Uncategorized

De eerste schooldag

Triiiiiiiiiiing, mijn wekker loopt af om 6u15 en ik druk nog 2 keer op snooze! Na zes weken vollen bak quality time met de kindjes, word ik wakker uit mijn droomwereld. Terug naar school, terug aan het werk! Back to reality! De eerste schooldag en meteen het laatste schooljaar dat Kobe en Frauke samen in de kleuterschool zullen zitten, want Kobe zit al in het derde kleuterklasje! En laat ons Frauke nog maar eventjes lekker klein zijn in het eerste kleuterklasje. Mijn kinders worden groot….en ik word nog een relaxte moeder die haar kinderen zonder strubbelingen aan de schoolpoort afzette. Geen traantjes, niet voor Frauke, niet voor Kobe en niet voor mama, alleen maar blije gezichtjes :-).

Met volle goesting, nieuwe boekentasjes en gevulde brooddozen, vertrokken we met de fiets naar school! Blij om hun vertrouwde vriendjes terug te zien! Nog een kusje en weg…”En nog een kusje mama,” komt Frauke aangelopen. Ze gaan flink op hun steen staan en wachten op hun lieve juffen! Het schooljaar kan beginnen… Nog wat huiswerk voor de mama en we zijn weer vertrokken! Veel succes lieve schatten van me!

Dat mama vast zat op een trein en niet op tijd aan de schoolpoort kon staan, lieten Frauke en Kobe niet aan hun hartje komen! Wanneer ik thuiskwam, vertelden verhalen van vriendjes, nieuwe klasjes en hun figuurtje! “Mama, ik ben de zeehond en Brendt is de bal, zeehonden spelen met ballen dus ik mag ook met Brendt spelen hé!”

Ondertussen is het hier wel nog even puzzelen wie hen wanneer brengt en haalt, wanneer ze wel en niet op de buitenschoolse opvang moeten blijven. Gelukkig kan ik dankzij mijn 4/5-job en het nieuwe werken bij Femma alles wat makkelijker laten verlopen hier en het goed gecombineerd krijgen.
IMG_0642_2
IMG_0644
IMG_0641
Frauke kreeg gisteren nog een leuke circusboekentasje van Lilliputiens. Kobe zijn Skip Hop boekentasje komt van bij Little Thingz, ook de leuke brooddoosjes vond ik daar. En de LEGO-lunchbox van Kobe vonden we bij Studioaimee.

Hoe ging het bij jullie vandaag? Werden jullie peutertjes echte kleuters en gingen ze voor het eerst ‘echt’ naar de grote school? Ben jij een relaxte moeder die het allemaal laat begaan of krijg jij toch een beetje stress de eerste dagen van het nieuwe schooljaar? Hoe krijgen jullie alles gecombineerd?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties en eventuele tips!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Korreltje
    september 2, 2015 at 8:10 pm

    Mijn oudste gaat al naar het voortgezet… dat is pas slikken voor mama, als ze niet meer mee mag 🙂 Jongste deed het prima in groep 3, eerste niet-kleuterklas meer. Maar wennen is het wel. Zeker na een lange vakantie!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.