0
MAMA ZIJN Uncategorized

Verrassende mamablogs

11988452_10154063838649918_300339520269169543_n
Deze maand sta ik samen met Kobe & Frauke in Goed Gevoel Kids, een speciale editie boordevol leuke tips voor mama’s en kids! Blogs voor en door mama’s zijn steeds populairder en ze noemden onze blog één van hun favorieten, daar zijn wij dus bijzonder fier op hier thuis!

Eigenlijk gek dat mamablogs in België nog maar net aan het opkomen zijn terwijl het in andere landen zoals Amerika en Nederland al langer ‘hot’ is om te mamabloggen!

Benieuwd naar wat ik te vertellen heb?

‘Toen ik voor de eerste keer zwanger werd van mijn zoontje Kobe in 2010, opende er zich een hele nieuwe, soms stresserende (ik ga daar niet over liegen), maar vooral ook leuke wereld. Ook al is mijn leven duizend keer drukker sinds ik moeder ben, de oprechte moedergevoelens waar iedereen het over had, waren meteen aanwezig. Ik had mijn roeping gevonden: moederen! Het duurde dan ook niet lang voor ik nog eens zwanger werd van mijn dochtertje Frauke in 2012 en tegelijkertijd werd ook mijn blogkindje Leuke Wereld geboren. Ik wilde zo graag dat fantastische gevoel van het leven in mijn buik neerpennen en wilde dit doen door brieven te schrijven aan mijn kindjes, leuk als dagboek voor mijzelf, maar vooral ook fijn om later aan onze kindjes te laten lezen! Leuke en minder leuke reacties van andere mama’s die zich herkenden in mijn verhalen, deden mij alleen maar meer zin krijgen om te blijven schrijven over alle bijzondere dingen die ik spotte binnen en buiten mijn gezin.’

‘Dankzij mijn blog heb ik meer leren genieten van de kleine dingen die het leven mooi maken! Ik mag ‘s avonds nog zo moe zijn na een dag werken en de kindjes mogen nog zo moe en ambetant zijn na een vermoeiende dag op school, de knuffels en de lieve woordjes die ik terugkrijg, zijn onbetaalbaar!

Ook heb ik door mijn blog leren relativeren. Door in contact te staan met zoveel andere leuke moeders, weet je dat je niet alleen bent! Ik hoop dan ook om met mijn blog andere mama’s te blijven inspireren met de dingen die wij doen en leuk vinden!’

Ultieme tip voor andere mama’s:
‘There is no way to be a perfect mother and a million ways to be a good one…Op mijn blog zie je dat het bij ons ook niet altijd perfect is en dat je met weinig heel leuke dingen kan doen en een supergoede mama kan zijn!’

Volgt: 
‘Ik lees elke blogpost van de mamablogs Verne & Jasper, Tales From The Crib, Mama Van Vijf en Emma & Mona.’

Andere verrassende mamablogs die vermeld worden zijn:
Erika Van Tielen, ook een toppertje en haar nieuwste boek Happy Mama! wordt hier binnenkort besproken!
Mama van vijf: zo verdiend!
Moms and more: volg ik sinds kort ook en zij zijn ook goed bezig!
Mamabaas.be: kende ik ook nog niet zo lang, maar zij brachten onlangs ook een mamaboek uit: Ik word mama!
Mamaexpert.be: ga daar ook zeker eens kijken, want je kan er zelfs een nominatie achterlaten voor de Belgian Mum Blog Award 2015

Deze leuke mamablogs mochten zeker ook nog vermeld worden volgens mij:
Mwordmag: 3 supertoffe mama’s die echt goed bezig zijn met hun blog!
Mumoftheworld: de mamavblog van Griet Van Hees, ook erg leuk!
Liesellove: gewoon omdat ik haar al van in het begin volg en dat ze het verdient!

Beste nieuwkomer volgens mij is Le Coeur a marée basse!

In de categorie ‘buitenlandse mamablogs’ nomineer ik alvast:
Wimke: ga dat zien ga dat zien!
Love taza: elke post van haar lees ik!

Jullie nog verrassende mamablogs?
Ben benieuwd!

TIP! Zin om je meer te verdiepen in de blogwereld, een blog te beginnen of je blog naar een hoger level te tillen? Kom dan naar Femma’s Blogschool in Mechelen op 3 en 4 oktober! 

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Sabrina
  september 1, 2015 at 4:50 am

  Ik kan ondertussen bevestigen dat bloggen verslavend werkt 😉 Ik kan helaas niet het weekend van de blogschool, ik kijk er al naar uit om een volgende datum te zien verschijnen en duimen dat ik dan wel van de partij kan zijn!

  • Reply
   Lobke Gielkens
   september 1, 2015 at 8:52 pm

   Hey Sabrina, zou super zijn om je er volgende keer bij te hebben! Hou zeker onze Facebookpagina in het oog!

 • Reply
  Saar
  september 1, 2015 at 5:01 am

  En wat dacht je van ‘nietzomaarsaar’ ook een mamablog voor mama’s die er met weinig tijd toch wat proberen omtrend beauty. Ik deel graag al mijn tips & trics. Ik ben nog maar een rooky en bezig sinds juni maar het is fun!

 • Reply
  Resaarcle
  september 1, 2015 at 10:33 am

  Lecoeuramareebasse.wordpress.com. Pakkend, prachtig, betoverend, mooi gemaakt.

  • Reply
   Lobke Gielkens
   september 1, 2015 at 8:51 pm

   Absoluut mee eens!

  • Reply
   le coeur à marée basse
   september 2, 2015 at 3:43 pm

   ik ga nog eens een onuitstaanbaar dikke nek krijgen van al die heerlijke complimenten van je saar 🙂
   bedankt lobke, we zijn weer een paar uur zoet met nieuwe blogs ontdekken!!

 • Reply
  Wimke
  september 1, 2015 at 10:35 am

  Najaaa wat ontzettend lief!

  X Wimke

 • Reply
  Stephanie
  september 1, 2015 at 8:08 pm

  Ik denk dat we overeenkomen qua ‘smaak’ van mamablogs. Mama van vijf is in ieder geval mijn absolute favoriete! http://bleubirdblog.com vind ik eigenlijk ook niet slecht. Het is niet de typische mamablog maar ‘t gaat zeer vaak over uitjes met haar kinderen/kinderspullen/…

 • Reply
  Hoge Hakken En Snottebellen
  september 1, 2015 at 8:49 pm

  Mamabloggen is hip en hot! Het lukt je super om Leuke Wereld als een leuke wereld over te brengen!!! Doe zo verder X

  • Reply
   Lobke Gielkens
   september 1, 2015 at 8:50 pm

   Wat ben jij ontzettend lief! En dat vind ik ook zo de max aan het blogwereldje, bloggende mama’s onder elkaar die superlief voor elkaar zijn! Jij bent ook goed bezig trouwens! x

 • Reply
  Maai
  september 2, 2015 at 10:03 am

  Leuk Lobke, gaat super goed met jouw blog! En absoluut leuk lijstje andere blogs. Ken ze niet allemaal dus kan weer rondneuzen 🙂

 • Reply
  Buitengewoonanders
  september 17, 2016 at 8:30 pm

  keep up the good work mama! 🙂

 • Reply
  Claeyssens Keshia
  april 14, 2017 at 9:29 am

  Superleuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.