0
Uncategorized Zelfgemaakt

Kleine kunstenaars

Hoe houd je kinderen op een creatieve manier bezig zonder ze gemakshalve voor de televisie te parkeren? Ok ik geef toe, Kobe en Frauke zitten soms ook voor de televisie, maar om de vakantie te doorbreken probeer ik ze af en toe op een simpele en creatieve manier bezig te houden. En zal ik jullie eens een leuk nieuwtje vertellen? Recent onderzoek van Crayola onder 500 Belgische moeders en hun kinderen  tussen één en twaalf jaar oud, toont dat moeders en leerkrachten de grootste invloed hebben op de creativiteit van kinderen. We zijn dus goed bezig hier!

In de Action kocht ik afgelopen week plakkaatverf en 2 kleine canvassen zodat ze hun eigen schilderij konden maken. De opdracht was: “Schilder onze tuin”. Ze lieten zich volledig gaan, schilderden elke hun eigen interpretatie van onze tuin en ze waren minstens een half uurtje zoet zonder ruzie, wat zeldzaam is, hmm! Ik liet hen verschillende basiskleuren verf met elkaar te mengen en zo leerden ze zelf hun eigen bijzondere en unieke kleurtjes maken.
DSC_0001
DSC_0006
DSC_0015
DSC_0020

Een paar dagen later ontdekte ik via Crayola viltstiften met bolle punt, leuke schaartjes en kleurpotloden, dus kon ik onze kinders weer een half uur zoet houden met een paar zomerse kleurplaten en handige knipoefeningen die ik hier downloadde. Kobe die binnen een maand naar de derde kleuterklas gaat, kleurt ondertussen al flink binnen de lijntjes, maar Frauke die naar het eerste kleuterklasje gaat, kleurt nog serieus buiten de lijntjes maar laat haar wel volledig gaan in haar creativiteit 🙂 Oh, wat doet ze dat graag! Buiten een paar kleine ruzies, hebben ze zich toch flink beziggehouden en een mooie tekening gemaakt!

crayola kleurpotlodenHun kunstwerkjes? Daar ben ik altijd onder de indruk van en die hang ik steevast op zodat iedereen ze kan zien. De mooiste kunstwerken fotografeer ik en daar maak ik boekjes van, zoals ik eerder al eens deed.

IMG_0579
Ook zin om je kinderen creatief bezig te houden? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag van Crayola enkele pakketjes weggeven met o.a.:
*Crayola Mini Kids kleurpotloden met dierenprint
*Crayola Mini Kids viltstiften met bolle punt
*Crayola Mini Kids kinderscharen

Wat moet je doen?
1. Geef ons een dikke like op onze Facebookpagina en/of volg ons op Instagram en deel dit bericht met al je vriendjes en vriendinnetjes
2. Geef in een reactie onder deze blogpost jullie ultieme kleur-,knip-of plaktip om je kinderen creatief bezig te houden
3. Maandag maak ik de winnaars bekend en zij krijgen in de loop van volgende week hun pakketje opgestuurd!

Succes!

 

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Daphne geerdens
  augustus 1, 2015 at 8:01 am

  De knikker verfdoos.. ideaal om mooie kunstwerkjeste naken. Wat heb je nodig een oude schoendoos een wit vel papier dat je er in legt. Daar enkele druppels verf in verschillende kleuren op. Doe er enkele knikker bij sluot de doos en schudden maar!!! Zoveel te langer je schud zoveel feller je blad kleurt en kleuren mengen. ondek het zelf maar 🙂

 • Reply
  Joyce
  augustus 1, 2015 at 8:01 am

  Wat een leuke actie! Ik win graag een setje voor mijn grote vriend Kasper uit Gent die heel graag knutselt.
  Ik knutsel graag met kinderen. Iets wat altijd werkt is ze gekleurd papier geven en laten knippen (zeker als ze net een schaar kunnen gebruiken). Daarna gaan we die gekleurde knipsels opplakken, zodat het ineens heel wat anders wordt. Dat kan op een gewoon vel papier, maar we kunnen het ook op vlaggetjes plakken, zodat we het als een slinger op kunnen hangen. Succes gegarandeerd!

 • Reply
  Coemans Ann
  augustus 1, 2015 at 8:23 am

  Knutselen, we doen hier niet liever. Kleine zus Lore moeten wel nog wat creatieve skills aanleren. Zij kleurt onze stoelen, parket, muren en bijt alle stempels kapot. Grote zus Elien maakt prachtige werkjes. We vinden het reuze om pareltjes te maken van afval: vlinders van kartonnen bordjes, mannetjes van wc-rolletjes, … Als je Elien laat doen, knipt en plakt ze erop los. Ze pakt al haar kunstwerkjes vervolgens in met veeeel plakband. Onze kast met knutselgerief zit bomvol, maar ik maakte net een plekje vrij voor dit pakketje. Dus het mag komen 🙂

 • Reply
  Melanie
  augustus 1, 2015 at 8:36 am

  In de vakantie zijn we met ons gezin bij NIJNTJE op verjaardags visite geweest. ( Tentoonstelling Nijntje 60 jaar.) Nu heeft onze oudste dochter ( 5 jaar ) haar eigen versie van een konijn bedacht. Iedere dag tekent ze nu haar • | ESSIE | • die spannende avonturen beleeft. Lekker naar buiten, spelen in de ballenbak of in het zwembad. Al is het maar een half uurtje ze is er druk mee! Zooo leuk!

 • Reply
  Melanie
  augustus 1, 2015 at 8:38 am

  In de vakantie zijn we met ons gezin bij NIJNTJE op verjaardags visite geweest. ( Tentoonstelling Nijntje 60 jaar.) Nu heeft onze oudste dochter ( 5 jaar ) haar eigen versie van een konijn bedacht. Iedere dag tekent ze nu haar • | ESSIE | • die spannende avonturen beleeft. Lekker naar buiten, spelen in de ballenbak of in het zwembad. Ze kan nog niet schrijven dus op deze manier verteld ze haar verhalen. Al is het maar een half uurtje per dag, ze is er druk mee! Zooo leuk & vooral kleurrijk.

 • Reply
  Jill
  augustus 1, 2015 at 8:56 am

  Wat hier altijd goed is voor en dik uur knutselpret zijn de playmais. Gewoon een lange slang maken tot het bekleven van papier en potjes. Super speelgoed!

 • Reply
  Annelies
  augustus 1, 2015 at 9:44 am

  Ik laat onze meisjes soms een groot gezicht tekenen. Nadien mogen ze in oude magazines op zoek gaan naar prenten in de kleuren die ze nodig hebben: roos voor het gezicht, blauw of bruin voor de ogen, rood voor de lippen etc. Dan mogen ze deze in kleine stukjes knippen en de snippers op hun tekening plakken. Geeft meestal nog een mooi resultaat ook (al laat de jongste zich – net als jouw Frauke – zich soms wat té veel gaan en herken he achteraf geen gezicht meer. Maar ze zijn dan toch een klein uurtje bezig geweest ?.

 • Reply
  Johanna
  augustus 1, 2015 at 1:30 pm

  Washitape of goedkopere gekleurde plakband is hier in huis een hit: mijn dochter gaat in september naar het peuterklasje (dat is maar 1 maand meer! Wees stil, moederhart, het komt wel goed!), dus ik oefen op fijne motoriek. Voorlopig knip ik stukjes plakband, en kan zij ze kleven. Deze week hebben we een piratenverrekijker gemaakt van een lege keukenrol. De doosjes waar onze wattenstaafjes inzitten, zijn ook leuk om te versieren. De volgende stap is een peuterschaartje aankopen, en haar zelf laten knippen.

 • Reply
  Pi_tous
  augustus 1, 2015 at 2:33 pm

  Mooie foto’s!

  Mijn huidige truc is om nooit al het leuks in 1 keer prijs te geven!
  We starten met een groot stuk behang/ achterkant van inpakpapier dat we met plakkertjes op de speeltafel vasthangen, alvast een avontuur op zich :-).
  Nadien haal ik kleur per kleur boven, vervolgens een penseel, dan een kurk van een wijnfles, …
  Voorlopig werkt dit trucje en ben ik ervan overtuigd dat het ons creaplezier ( en – geduld :-)) verdubbelt!

 • Reply
  Ellen Naait
  augustus 1, 2015 at 8:06 pm

  Oh wat leuk! Daar zou mijn mauro blij mee zijn! Hij knutselt graag maar meestal ontbreekt mij de creativiteit om hem bezig te houden.
  De recentste knutseltopper hier: een tekening van een schaap laten inkleuren met een pritt stick en hem dan van die wattenbolletjes laten opplakken. Dan heb je een “écht” schaap 🙂

 • Reply
  Emmy
  augustus 1, 2015 at 9:38 pm

  Wat leuk!Zou zeker welkom zijn om mijn drie jongens creatief bezig te houden op een regenachtige dag!
  Geef de kinderen een schoendoos en ze kleuren,knippen en beplakken hem tot een leuk monster. Eierdoosjes knippen en ventjes maken…

 • Reply
  Petra
  augustus 2, 2015 at 6:41 am

  Er is hier enorm veel gespeeld met een grote doos die afkomstig was van onze nieuwe luster. Die hebben ze met z’n tweeën beschilderd en vensters in gemaakt en ze sleepten er kussens en plaids in om er huisje in te spelen. Nu kan een mens niet blijven grote lampen kopen om de kinders bezig te houden, dus nog een tweede tip: mijn oudste vindt de rubberstickers van hema geweldig, zeker als er broekjes en t-shirtjes bij zijn, want dan tekent ze de rest van de mannetjes gewoon zelf.

 • Reply
  Puck
  augustus 2, 2015 at 10:47 am

  De kleinste houd ik nog niet creatief bezig (6mnd) maar grote zus kleurt wat af. Nu heeft ze pas verf ontdekt, dus ik moet nog naar de winkel om een en ander te halen…

 • Reply
  liese
  augustus 2, 2015 at 2:57 pm

  Knutselen doen wij niet zoveel, maar mijn zoon houdt er wel van om met krijtjes op ons terras te krabbelen. Deze week ga ik wel met een knutselboek van Danone een activiteit doen met potjes van Danonino.

 • Reply
  Kaatje
  augustus 3, 2015 at 1:56 pm

  onze kleine man is nog net iets te klein (bijna 2) om al te kunnen spreken van zijn creatieve talenten (ahm ahm) maar we hebben deze zomer al flink geexperimenteerd met vingerverf , viltstiften, kleurpotloden en stickers tot groot plezier van de kleine man. Al vind hij het vooral leuk om zichzelf vol te schilderen/tekenen/…. Ik kwam trouwens op je blog terecht in mijn zoektocht naar leuke activiteiten voor kleine kinderen en doe hier precies heel wat inspiratie op 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.