0
EROPUIT Uncategorized

Glamping à volonté

Vakantie! Oh wat hou ik ervan! Van andere culturen ontdekken, van nietsdoen, van nieuwe mensen leren kennen, van kindvriendelijke vakantieparken met leuke huisjes, van kamperen (al hadden we dat nog nooit gedaan met de kids) en vanaf nu ook van ‘glamping’, een afkorting van ‘glamerous camping’ en overgewaaid uit Zuid-Afrika waar tijdens safari’s in luxe tenten en accomodaties wordt overnacht.

tree-house-exterior-c_tcm14-1226
Via Eurocamp ontdekten we leuke accommodaties zoals een safaritent en een boomhut, dus we besloten om in één vakantie de twee accommodaties te combineren met twee overnachtingen in een boomhut en vijf overnachtingen in een safaritent.
Benieuwd hoe wij onze vakantie vierden?

Afgelopen maandag vertrokken we relaxt met pak en zak richting Frankrijk, naar camping Le Val de Bonnal in de Jurastreek. Ik moet eerlijk toegeven dat deze camping me in het begin niet echt aansprak omdat we nog nooit van deze streek gehoord hadden. Maar toen ik verder begon te lezen over zwemmen in de natuur in een prachtig landschap, een groot zwembad, twee meren en het mooiste natuurgebied van Frankrijk, was ik wel overtuigd!

Aangekomen op de camping werden we hartelijk verwelkomd door de medewerkers van Eurocamp, ze namen ons meteen mee naar onze boomhut omdat we daar eerst gingen overnachten.
IMG_7077
IMG_7079
IMG_7119
IMG_7114
IMG_7106
IMG_7070
tree-house-bedroom_tcm14-1185
IMG_7136
Onze boomhut zag er super uit! Kobe en Frauke waren werkelijk overdonderd! Zo’n 4 meter boven de grond midden in de natuur, tussen het meer en de rivier, genoten we met ons gezinnetje van de stilte maar ook van de vogeltjes die mee brood kwamen eten en af en toe een eekhoorntje dat we voorbij zagen komen. Dat maak je niet elke dag mee hé? Ondanks de 6 slaapplaatsen, sliepen we met z’n vieren in één bed om elkaar warm te houden! Ook ‘s morgens werden we gewekt door de vogeltjes. Dit was echt quality time!

Het enige minpuntje dat ik kan opnoemen is dat de volledig uitgeruste tent die standaard bij een vakantie in een boomhut aanwezig is, ‘redelijk ver’ van de boomhut is wat het iets moeilijker maakte om te koken en te eten. Ontbijten deden we op het mooie terras in de boomhut, ons avondmaal kookten we in de tent en namen we mee naar de boomhut.

Ons oordeel? Zo’n overnachting in een boomhut is echt een unieke ervaring en maakte onze vakantie een stukje avontuurlijker! Maar zeker met kindjes erbij, is het aan te raden om verschillende accomodaties te combineren tijdens één vakantie.
IMG_7242
IMG_7239
IMG_7241
IMG_7125
Woensdag verhuisden we van de boomhut naar de safaritent en daar keek ik heel erg naar uit, omdat ik tijdens mijn fietstochtjes op de camping mijn oog al een paar keer had laten vallen op deze leuke tenten! Erwin, de sympathieke van Eurocamp verwelkomde ons hartelijk en legde ons alles netjes uit! Zo’n tent met alles erop en eraan geeft toch een extra dimensie aan je vakantie, zeker met twee kleine kinderen erbij! De tent staat op een houten terras en heeft twee grote slaapkamers met echte bedden! Door de volledig uitgeruste keuken met een eigen koelkast en een eettafel, waan je jezelf een beetje in een echt vakantiehuisje! Enkel douchen, naar het toilet gaan en afwassen, geven je nog het gevoel dat je echt aan het kamperen bent.

Eerlijk? Wij hebben echt 100% genoten van het verblijf in deze safaritent! Ik heb voor het eerst sinds ik kinderen heb, zelfs het gevoel dat ik echt relaxt vakantie had! Kobe en Frauke liepen vrij rond op de camping, Kobe deed zelfs grotere fietstochtjes in zijn eentje en hij maakte Duitse en Engelse vriendjes. Ik las een stapel magazines en een boek en lag soms echt met mijn lui gat neer in één van de ligstoelen terwijl de kids aan het spelen waren en de vader des huizes ging vissen. Van vakantie gesproken :-).

IMG_7357
IMG_7127
De camping zelf was echt fantastisch! Tijdens eerdere vakanties planden we altijd enkele daguitstappen om de routine te doorbreken, maar deze keer bleven we heel de week op de camping (uitgezonderd onze boodschappen die we in het nabijgelegen dorpje Rougemont deden)! En dat terwijl ik dacht dat ik helemaal geen campingmens ben omdat ik altijd te veel eisen en soms vooroordelen heb :-). Maar tijdens deze vakantie leerde ik dat je gewoon tevreden moet zijn met wat je hebt en dat de kinderen echt niet meer nodig hebben dan zon, een zwembad, een meer, wat speeltuintjes en hun fiets! Ik, die mezelf nooit eerder in bikini durfde te vertonen, lag nu te zonnen op zo’n strandstoel aan het megatoffe zwembad met waterpark terwijl ik keihard genoot van Kobe en Frauke die zoveel plezier hadden. Ik ging zelfs wildzwemmen en mee bootje varen in het meer!

Wie wel iets leuks in de buurt wilt doen, vindt hier enkele leuke ideetjes.
IMG_7388
IMG_7253
IMG_7250
IMG_7412
IMG_7423
IMG_7131
Ik geef jullie graag nog deze 5 redenen waarom een glamperen met kids een leuk idee is:

* Alles wat je nodig hebt is aanwezig, je hoeft je auto dus niet vol te proppen met kinderstoelen, potjes, reisbedjes, strandlakens en wat nog allemaal!
* Bij Eurocamp hoef je geen borg te betalen en moet je geen grote kuis doen, wij ruimden onze tent goed op en lieten alles bezemschoon achter, maar je hoeft dus niet zo hard te werken tijdens je vakantie.
* Een kind heeft niet meer nodig dan een camping: speeltuinen genoeg, kinderanimatie, een zwembad, een meer en zijn/haar fiets en het is zot content! “Wij willen niet naar huis mama!” kreeg ik meermaals te horen afgelopen week.
* In onze safaritent hadden Kobe en Frauke hun eigen kamertje, supercool voor hen om hun eigen plekje te hebben (en wij ook ;-)).
* Alle faciliteiten op de camping zijn gericht op kinderen: ze hebben zelfs geen tijd om zich te vervelen!

Wat we zeker gaan onthouden voor onze volgende vakantie is:

* We moeten zo’n vakantieboekje meenemen voor Kobe & Frauke, waar ze vakantietekeningen in kunnen tekenen maar ook leuke herinneringen zoals ticketjes, foto’s en herinneringen van vakantievriendjes in kunnen bewaren.
* Een Ipad en een bak vol speelgoed moeten we echt niet meer meenemen! We leefden constant buiten en de kids hebben zich geen moment verveeld.
* We mogen niet te veel meer verwachten van vakantie en moeten ons gewoon overgeven aan het moment, de zon en het nietsdoen!

Dit was echt een belevenis om nooit te vergeten!

Alle info over onze vakantie vinden jullie op Eurocamp. Nog tips of info nodig? Vraag het met gerust in de comments hieronder! 
Waar zijn jullie op vakantie geweest? Of bleven jullie gewoon lekker thuis dit jaar? Ben benieuwd!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  goofball
  augustus 31, 2015 at 9:24 am

  Ik heb nog nooit een camping overwogen, maar dit klinkt en ziet er echt wel leuk uit!

 • Reply
  Korreltje
  augustus 31, 2015 at 9:56 am

  Klinkt wel heel erg leuk ja! En ik ben eigenlijk ook geen kampeerder… Wel duur, die boomhut, heb ik gezien (en moeilijk voor gezinnen met meer dan 4… )

  • Reply
   Lobke Gielkens
   augustus 31, 2015 at 3:51 pm

   Je kan er met zes in slapen en met meer zelfs, want wij sliepen met 4 in één bed voor twee personen :-).

 • Reply
  Karolien Baelus
  oktober 14, 2015 at 9:51 am

  Hey! Wij zijn een vakantie in een boomhut ook aan het overwegen 🙂 Praktisch: er is dus geen ijskast, water, badkamer, toilet, … in de boomhut. Klopt dat? Alvast bedankt!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.