0
EROPUIT Uncategorized

Over bloemetjes en bijtjes

DSC_0024
“Mamaaaaaaaa, gaan we eens bloemetjes plukken?” Zo begon Kobe onze vakantiezondagochtend aan de ontbijttafel. “Ja, jongen, dat is echt een keigoed idee!” Ik hou van het trage leven tijdens onze thuisvakantie, we plannen nooit veel van tevoren en kijken wat de dag ons brengt. Heeeeeeeeerlijk!
Een tijdje geleden passeerde ik toevallig een bloemenplukweide op bio-boerderij MIlagrow op zo’n 10km van ons deur. Ik bewaarde het als idee om eens een leuk uitje te doen tijdens onze thuisvakantie en kijk…vandaag was een perfecte dag om mooie bloemen te gaan plukken terwijl papalief een tennismatch ging spelen.

Aangekomen op de weide staat er een wagentje klaar waar je snoeischaartjes en emmers kan vinden om te plukken. Ik liet Kobe en Frauke hun gang gaan met de snoeischaartjes en zo stelden ze zelf een prachtig en kleurrijk boeket samen! Terwijl we bloempjes plukken, vraagt Kobe hoe het komt dat er zoveel bijtjes zijn? En waar die vandaan komen? En of ze honing maken? Het is dus niet alleen een leuk uitje, maar nog educatief en al! Naast de bloemenplukweide is er gezelschap van kleine schaapjes en dat vonden onze twee schapenfans geweldig natuurlijk!

Na het plukken is er een brievenbus waarin je centjes kan achterlaten. Conclusie? Dit was weer een topuitje! Simpel, goedkoop en je houdt er een prachtig boeket aan over! Ons zien ze hier zeker nog terug!

DSC_0001
DSC_0004
DSC_0015
DSC_0011
DSC_0021
DSC_0006
DSC_0009
IMG_0558
DSC_0027
DSC_0034
IMG_0557
IMG_0556Hebben jullie nog andere tips voor mooie pluktuinen in onze buurt of andere leuke uitjes? Ik hoor ze graag in de comments hieronder!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  liese
  juli 26, 2015 at 3:07 pm

  Lobke, je hebt plaatjes van kindjes! Ik zou ook wel zo’n bloemenplukweide in de buurt willen, nu hou ik het op hier en daar een bloemetje van langs de weg dat ik in een vaasje plaats.

 • Reply
  Zoë
  juli 27, 2015 at 8:59 am

  oooh dat ziet er superleuk uit. Ga ik ook eens uitproberen met mijn kids. En ook niet zo ver van mijn deur.
  Groetjes Zoë

 • Reply
  Elke
  juli 27, 2015 at 9:00 am

  Wat een leuk idee! Hier zou ik Nore heel gelukkig mee maken, nu plukt ze alle bloemen in de tuin ?

 • Reply
  jessie
  juli 27, 2015 at 6:58 pm

  Amai, da’s tof! Wist niet dat dat ook al bestond. En betaal je dan vrije bijdrage? Of hoe gaat dat?
  Daar zou ik nu ook naar toe gaan, mocht dat hier zijn 😉

 • Reply
  Leanne | Miss Nagellak
  augustus 10, 2015 at 10:42 am

  Oeeh, ik zou ook wel m’n eigen bloemen willen plukken!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.