0
Uncategorized Zelfgemaakt

Lotte Martens rocks!

DSC_0021
Schermafbeelding 2015-07-27 om 22.36.39
Wat doe je op een vakantiemaandag als het regent buiten en je kinderen zo druk zijn dat je ze achter het behang wilt plakken? Niet veel, maar ik probeerde de dag vandaag een beetje mooier te maken door voor mezelf een rokje te naaien terwijl ik Kobe en Frauke voor de televisie parkeerde. (Ja, ik doe dat soms ;-))

Er lag hier al een tijdje een prachtig stofje op mij te wachten van de eigenzinnige en handgedrukte stoffencollectie van onze Belgische Lotte Martens. Wie haar stoffencollectie ziet, wordt op slag verliefd! Leuk om weten is dat al haar producten in kleine oplages zijn geproduceerd, handgemaakt in haar eigen atelier of in samenwerking met partners in België of Nederland. En Lotte doet zowel het ontwerp als de productie van haar stoffencollectie zelf. Van dit verhaal word je toch instant blij, nietwaar?

Omdat ik de laatste tijd wat minder naaide, koos ik voor het simpelste rokje uit Allemaal rokjes van Mme Zsazsa. Toch krijgt dit zachte jeansrokje dankzij het stofje ‘Selene’ uit de collectie ‘Connected with’ met koperen bedrukking een speels effect! Op 2 uurtjes was mijn rokje klaar en ik weet nu al dat ik hier heel lang plezier aan zal beleven, het zit gewoon perfect!

Ik haalde Kobe en Frauke even vanachter het behang en zette hen aan het werk. Ik poseerde met mijn witte benen (en hiermee haal je mij echt uit mijn comfortzone), Kobe speelde fotograaf en Frauke zorgde voor de styling, als dat geen leuke vakantieacitiviteit was? Alle credits van de foto’s zijn dus voor hen. Natuurtalenten, nietwaar?

lotte martens
DSC_0002_2
Het vestje kocht ik vorige week in solden bij Aymara.
De stoffen van Lotte Martens vind je hier of zijn te koop bij Bambiblauw.

Nu ik weer gebeten ben door de naaimicrobe, hier nog enkele stofjes liggen te wachten en tijd heb, zullen er binnenkort wel weer wat leuke projecties volgen. Iets om naar uit te kijken!

Jullie veel tijd om te naaien? Ben benieuwd wat jullie maken! Alle inspiratie is welkom!

 

 

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  mme carper
  juli 28, 2015 at 6:55 am

  Prachtige stof! Ik surf onmiddellijk eens naar ‘bambiblauw’.
  En … knap gemaakt! 🙂
  Als ik jouw bericht las dan klaarde het (gelukkig) toch goed op!

 • Reply
  lielebeesje
  juli 28, 2015 at 7:14 am

  Mooi mooi! Ziet er stijlvol uit en toch heerlijk om te dragen, lijkt me.
  Ik dacht ook een rokje te maken van dat stofje. Heb je het uit één paneel gekregen?

  • Reply
   Lobke Gielkens
   juli 28, 2015 at 12:37 pm

   Ik maakte maatje 40 en dat kreeg ik uit één paneel ja 🙂

 • Reply
  Noddy en Larabella
  juli 28, 2015 at 7:42 am

  Knap!

  Ik kom af en toe ook nog eens aan een naaidagje toe. Heerlijk!

 • Reply
  cindy @ atelier georgette
  juli 28, 2015 at 8:08 am

  Heel mooi, Lobke! Het naaien lijkt bij mij ook steeds meer op een zeldzame vakantie-activiteit dan op een echte hobby, maar ik ben steeds zo blij als ik weer een stuk afgewerkt heb dat ik het niet zou kunnen missen.

 • Reply
  nobutterfly
  juli 28, 2015 at 8:20 am

  Oh, ook hier wordt dit een rokje! Je hebt gelijk, veel heeft dit prachtige stofje niet nodig om tot zijn recht te komen.

 • Reply
  Nele
  juli 28, 2015 at 8:31 am

  Whaw! De stof is inderdaad fantastisch!
  Leuk projectje en wat een topfotograaf heb je in huis!

 • Reply
  Barbara
  juli 28, 2015 at 8:42 am

  Prachtig!! En wat een toeval ook: ik bestelde begin vorige week een ander stofje van Lotte Martens, de cypris, ook voor een a-lijntje voor mezelf 🙂 nu ik de jouwe zie, heb ik er nog meer zin in! Hopelijk wordt m’n pakketje ook vandaag verstuurd, ben zooooo benieuwd naar de stof in het echt! En tijd om te naaien heb ik overdag niet als de kids thuis zijn, ze zijn ook nog wat kleiner dan de jouwe, althans de jongste dan toch (3,5 en 1,5), maar ik probeer ‘s avonds zo vaak als ik kan wat te naaien. Projectjes heb ik meeeeeeeeeeer dan genoeg, mijn hoofd zit er vol van! Vooral la maison victor is een inspiratiebron, maar er liggen ook nog een par compagnie M patronen te wachten 🙂 het kriebelt 🙂

 • Reply
  miss pixie
  juli 28, 2015 at 9:00 am

  Heel mooi rokje 🙂
  En zo leuk dat Kobe de foto’s nam.
  Ondanks dat ik grote vakantie heb, lijk ik er niet toe te komen om te naaien. Ik had een keilange naailijst maar die wordt langer in plaats van korter. Ik denk dat mijn zomerstofjes tot volgend jaar zullen blijven liggen 🙁

 • Reply
  liese
  juli 28, 2015 at 12:24 pm

  waw, dat zou ik zo in de winkel kopen!

 • Reply
  Ellen Naait
  juli 28, 2015 at 7:28 pm

  Leuk rokje, leuk stofje!
  Ik probeer zoveel mogelijk te naaien s’avonds ipv in de zetel te plakken, dan heb ik meer het gevoel dat mijn dag nuttig gespendeerd is!
  Ik hou een naai-log-boek bij onder de vorm van een blogje, ga gerust eens kijken http://ellenw4.blogspot.be
  Ik naam vooral voor de kids en soms voor mezelf.

  By the way, mijn kinderen hebben vandaag ook achter het behang geplakt en ook voor de tv:). Je kan toch moeilijk elke dag van de vakantie op uitstap…

 • Reply
  Puck
  juli 30, 2015 at 7:59 am

  Ik vind het een prachtige stof wat ik zo zie, helaas kan ik zelf dus echt niet naaien, dus daar ga ik me niet aan wagen!

 • Reply
  lies eeckhout
  september 14, 2015 at 9:13 am

  Blij dat ze vanachter het behang geraakt zijn want ze hebben goed werk geleverd! Maar héél herkenbaar hoor. Ben blij dat die vierkante bak ooit uitgevonden is! prachtig rokje in een prachtig stofje!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.