0
Uncategorized Zelfgemaakt

Mama maakt het zelf : t-shirts van PaaPPi Design

“Kan jij dat zelf maken mama?” is een vraag die hier tegenwoordig vaak gesteld wordt! Niet dat ik zo’n groot naaiwonder ben, integendeel! Maar dankzij ons naaicafé en leuke boeken zoals Stof Voor Durf Het Zelvers, leer ik elke maand bij! En sinds onze Kobe ook bijna bezeten is door mijn naaimachine, smeekt hij zelfs of ik nog eens iets voor hem wil maken. Hij vraagt, wij draaien. Afgelopen maand maakte ik twee t-shirts met een stofje van Paappi Design dat ik vond bij de leuke stoffenwebshop Bolletjes Eend:

PaappiDesign

Ik gebruikte hiervoor het superpatroontje van het t-shirt uit Stof Voor Durf Het Zelvers 2 en maakte er eentje met lange mouwen en korte mouwen. Echt mannekes, wie op zoek is naar een echt gemakkelijk patroon voor een t-shirt, bij superGriet ben je aan het juiste adres! Mijn afwerking is nog van bijlange niet wat het moet zijn, maar ik heb een zotcontent kind en twee nieuwe t-shirts, dus blij zijn wij :-).

Schermafbeelding 2015-04-28 om 20.44.03Schermafbeelding 2015-04-28 om 20.30.02Zo zot als ik ben van het boek van Griet, zo zot ben ik van de mooie stofjes van PaaPii Design die momenteel met korting verkrijgbaar zijn bij de leuke webshop Bolletjes Eend. Ik maakte kennis met Ine, de sympathieke vrouw achter deze stoffenwebshop op De Leuke Mamamarkt en kon toen al niet weerstaan aan haar mooie stofjes.

En omdat ik nog een halve meter over heb van dit wondermooie stofje, geef ik dit weg aan iemand van jullie! Ik zei het toch dat ik in een vrijgevige bui ben?
Schermafbeelding 2015-04-28 om 20.49.50
Laat mij hieronder weten wat je ermee zou maken en waarom jij het verdient om dit te winnen! Donderdag maak ik de winnaar bekend!

You Might Also Like...

42 Comments

 • Reply
  Lien
  april 28, 2015 at 7:07 pm

  ik ben ook zo’n fan van het boek van Griet, hier rolden al menige sweaters van onder de naaimachine …
  om eens niét een t-shirt te maken, zou ik er een eenvoudig rokje van maken – want het moet niet altijd roze en liefjes zijn, toch? En het zit ook nog eens heerlijk! Dus… mag van mij deze kant op komen hoor 😉

 • Reply
  Wendy
  april 28, 2015 at 7:07 pm

  Ooh zo’n schoon blauw!! Ik kan geloven dat Kobe blij is!
  Ik zou er ook gewoon een t-shirt voor onze zoon van maken! Ons 2e is op komst en dat wordt een meisje dus ik vrees dat die jongen van mij even heeeel wat minder handgemaakte dingen van de mama zal krijgen. Met dit stofje kan ik dat een beetje goed maken 🙂

 • Reply
  karen
  april 28, 2015 at 7:11 pm

  Oh ik doe mee! Ik zou heel graag voor mijn 3 maanden oude kleine man ook wel eens een T-shirt willen proberen te maken in dit coole stofje!

 • Reply
  eva
  april 28, 2015 at 7:26 pm

  Ik wil ook iets proberen maken voor het mini kindje dat nu nog in mijn buik zit:)

 • Reply
  Ellen
  april 28, 2015 at 7:44 pm

  oooh mooi!! Uit een half metertje krijg ik nog wel een broekje voor de jongste zoon van 9 maanden! 🙂

 • Reply
  inspinration
  april 28, 2015 at 7:44 pm

  Wat een leuke shirts! Ik ben dol op tricot en heb een hele kast vol om te vernaaien, ik verdien het dus helemaal niet op te winnen, maar wilde je toch even complementeren op je naaikunsten 🙂

 • Reply
  liezel
  april 28, 2015 at 7:56 pm

  Ik heb het boek juist gekocht. Ik heb nog nooit een t-shirt gemaakt, maar ik wil me er voor mijn bijna tweejarig zoontje wel eens aan wagen. Het stofje dat je in aanbieding hebt, ziet er perfect uit!

 • Reply
  Katrien
  april 28, 2015 at 8:14 pm

  Nog altijd een beetje tricotvrees (naar afwerking) maar ik zou dolgraag een broekje voor mijn zoontje maken, of het shirtje uit SVDHZ 2.
  Ik vind jouw creatie super!

 • Reply
  Annelies (misstraaitoenaai)
  april 28, 2015 at 8:25 pm

  Wat een leuke truitjes. Moest ik het stofje winnen, dan zou ik er hoogstwaarschijnlijk een ISA-rok uit maken voor een van de dochters. Ofwel een mouwloos topje!

 • Reply
  manon
  april 28, 2015 at 8:31 pm

  Zou het leuk vonden om te winnen, want ik heb net een nieuwe lockmachine en volop wil lock en. Ik ga dit zeker ook maken.

 • Reply
  Sabrina
  april 28, 2015 at 8:36 pm

  Ooohhh leuk! Ik ben sinds 2 weken aan het naaien geslaan en ben er helemaal weg van. Ben ook nog op zoek naar adressen voor leuke stofjes dus hier zal ik mijn slag eens slaan!
  Ik zou er een kort broekje van maken, lekker stoer voor in de zomer

 • Reply
  Maartje
  april 28, 2015 at 8:48 pm

  Wat een geweldig stofje. Daar wil mijn zoon van 4 vast een t-shirt. En als er dan nog een heel klein stukje overblijft, kan ik het verwerken in een t-shirt voor mijn hele kleine ventje van 6 maanden. En waarom ik zou moeten winnen? Gewoon omdat ik ook een leuke mama ben (net als alle andere mama’s hier)

 • Reply
  La Montagna Incantata
  april 28, 2015 at 9:03 pm

  Echt heel erg mooi gedaan, die PaaPii stofjes zijn al langer 1 van mijn favorieten! En SVDHZ kan ik alleen maar aanraden! Ik zou voor de dochter een rokje maken, of voor de zoon een broekje.

 • Reply
  Katja
  april 28, 2015 at 9:16 pm

  Een leather sweater met mouwen in een ander kleurtje moet wel lukken met een halve meter. 3 jongens in 3 maten die groeien als kool in huis, dus gegadigden genoeg die ‘s morgens direct de nieuwe spulletjes van onder mijn naaimachine willen aandoen om naar school te gaan….
  De mooie paapii stof lag passeerde al eens in een ander printje onder de naaimachine!!! Heel fijn om te verwerken….

 • Reply
  natalie
  april 28, 2015 at 10:31 pm

  toffe t-shirts! en mooie stof! ik ben ook fan van Paappi design en zou hier wel graag een kruippakje of jumpsuit voor een lief baby’tje van maken 🙂

 • Reply
  Lisan
  april 29, 2015 at 4:51 am

  Echt? Geef jij dat wondermooie stofje weg? Waw! Hebben wij toch weer sjans. 🙂
  Ik zou er denk ik een stoer rokje voor 1 van mijn meiden van maken.

 • Reply
  Karen
  april 29, 2015 at 6:12 am

  Superleuk shirtje! Ik ben druk bezig met babykleertjes maken. Mijn verlof is zojuist begonnen en mijn hoofd stroomt over van ideeen. Dit stofje zou een mooi kruippakje worden!
  Bedankt trouwens voor de tip van die stoffenwinkel, ik ga daar zeker nog eens terugkomen.

 • Reply
  catjana
  april 29, 2015 at 6:58 am

  Wauw prachtig! Ik zou een kleedje maken voor mijn petekindje, zij zou geweldig staan met dit stofje…

 • Reply
  Geukens Hedwig
  april 29, 2015 at 7:05 am

  Voor een sweater voor men kleinzoon die alle beetjes zo leuk vindt.

 • Reply
  Brenda
  april 29, 2015 at 7:09 am

  Hooo wat een wondermooi stofje. Ik ben momenteel zwanger van ons eerste kindje en het wordt een jongen! Ik zou met dit stofje dolgraag een t-shirtje maken en, als het nog lukt, een bijpassend mutsje. Het is niet altijd evident om mooie jongensstoffen te vinden maar deze vind ik prachtig!

 • Reply
  Mister and Misses V (Sofie)
  april 29, 2015 at 7:21 am

  Wow! Ik waag graag mijn kans! Ik zie, ik zie: een boxpakje voor ons derde zoontje dat in augustus verwacht wordt 🙂

 • Reply
  fenna mossel
  april 29, 2015 at 8:43 am

  Oh leuk! Ik zou daar “gewoon” een shortsleeve van maken voor zoonlief
  gr Fenna

 • Reply
  Lotte
  april 29, 2015 at 8:58 am

  Ik zou er iets uit maken voor een kraamcadeautje.. Nog geen concreet idee wat… Het zou de ideale manier zijn om mijn tricot-vrees te overwinnen. Ik doe dus graag mee.

 • Reply
  Jozefien
  april 29, 2015 at 9:12 am

  Heel leuk!
  Ik zie mijn zoontje wel staan met een polo-modelletje in dit stofje.

 • Reply
  lielebeesje
  april 29, 2015 at 10:04 am

  Mooi!
  Euh, een broekje als kraamcadeau of een T-shirtje voor de zoon, twijfel twijfel …

 • Reply
  Miss Wobie
  april 29, 2015 at 10:18 am

  waaaaw, prachtig stofje! Moest ik het halve metertje winnen zou ik er twee truitjes voor mijn twee kleine knaapjes voor maken 🙂 fingers crossed dus!

 • Reply
  Nele
  april 29, 2015 at 10:55 am

  Superstofje dat ik al een paar keer van plan was te kopen! Wat ik er mee zou maken, ook een tshirt voor één van mijn ventjes of ik zou het gebruiken voor de front van 2 leather sweaters, ook een toppertje hier.

 • Reply
  Nele
  april 29, 2015 at 10:57 am

  Superstofje!! Ik zou er ook een tshirtje van maken voor één van mijn ventjes of het gebruiken als front voor 2 Leather sweaters, ook een toppertje bij mijn kleine mannen.

 • Reply
  Davina
  april 29, 2015 at 11:06 am

  Oh, ik ben al zo lang aan ‘t twijfelen om een paapii stofje te kopen, maar ik vind ze een beetje te duur (neem een maand onbetaald verlof om nog wat langer bij mijn kleine ventje te kunnen zijn en moet dus op de centjes letten!) – eentje winnen zou geweldig zijn!
  Dan ga ik zeker dat patroon uit svdhz2 ook eens proberen!

 • Reply
  Sophia
  april 29, 2015 at 11:07 am

  Oooh! Iets voor mijn kleine man van 3 weken oud moet wel lukken met een half metertje van zo’n mooi stofje!

 • Reply
  Ellen Merckx
  april 29, 2015 at 11:37 am

  Ik zou er een leuk shirt meemaken voor mijn vers babytje 🙂

 • Reply
  Kim
  april 29, 2015 at 1:02 pm

  Een t-shirtje zou mijn dochter ook wel kunnen gebruiken, en aangezien blauw haar nieuwe lievelingskleur is, zou dat stofje ideaal zijn. 🙂

 • Reply
  Eva Devooght
  april 29, 2015 at 1:21 pm

  Hiervoor doe ik ook graag mee. Mijn zonen zijn niet echt weg van hemdjes en als je enkel zonen hebt, wat maak je dan voor je kindjes: inderdaad tshirts! Een ideale combinatie om kans te maken op deze halve meter me dunkt!

 • Reply
  Sofie Parmentier
  april 29, 2015 at 1:36 pm

  Ik zou er slipjes en hemdjes van maken. Mijn zoontje start binnenkort met de zindelijksheidstraining en met zo’n leuke slipkes komt dat wel in orde!

 • Reply
  Liesbet R
  april 29, 2015 at 6:13 pm

  Ik zou er graag een kleedje van maken voor mijn jongste dochtertje. Sinds mijn tweede kindje er is heb ik niet veel tijd meer om te naaien en met dit stofje kan ik misschien weer in actie schieten.

 • Reply
  Ine Speleers (bolletjeseend.be)
  april 29, 2015 at 6:51 pm

  “I Like” al jullie leuke ideetjes! 🙂

 • Reply
  Carla
  april 29, 2015 at 7:45 pm

  Daar zou ik een leuk Dalton broekje uit maken voor het metekindje van mijn dochter.

 • Reply
  Joke Lamaire
  april 29, 2015 at 8:07 pm

  Ideaal om te verwerken in een leather sweater voor mijn kleine prins!

 • Reply
  Ellen B
  april 29, 2015 at 8:29 pm

  Ik zou proberen om er nog een kleine Theo uit te krijgen; ik ben zot van hemdjes in tricot! En dit zou wel een heel stoer jongenshemdje met korte mouwtjes kunnen worden!

 • Reply
  The Needle Of Choice
  april 30, 2015 at 4:15 am

  Omdat mijn stoppenkast zo’n beetje uitpuilt, moest ik van mezelf kiezen bij het bestellen van de Paapii stofjes. Deze stond op de wish-list maar kop of munt heeft beslist dat deze moest wijken (de kraaien waren er wel al bij!). Dus… dit stofje zou het compleet maken voor mij!
  Ik zou er een pyjamaatje mee willen maken voor de kleinste man hier in huis 🙂

 • Reply
  Joke
  april 30, 2015 at 12:24 pm

  Oh, wij zijn hier zot van PaaPPi!! Onze dochter is vijf weken oud en haar eerste zelfgemaakte kledingstuk was een broekje in een ander PaaPPi stofje. Een t-shirtje zou haar zeker ook niet misstaan.

 • Reply
  Zjizjipke
  mei 2, 2015 at 7:58 pm

  Ik zou er een rompertje van maken voor ons eerste zoontje dat we in september verwelkomen 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.