0
Zelfgemaakt

Driekoningen

Driekoningen, driekoningen, geef mij ne nieuwe hoed! “Mogen wij eens Driekoningen gaan zingen mama?” Dat vond ik nu echt eens een leuk idee om de laatste dag van de vakantie te vieren. We brachten een Driekoningentaart van de bakker mee, knutselden samen een Driekoningenster, pimpten een cape en een kroon en we waren vertrokken voor een gezellige winterse namiddag. Wie zou de boon hebben en wie is er de koning van de dag?

Benieuwd hoe je zelf een easypeasy driekoningencape en driekoningenkroon maakt?
Voor Frauke gebruikte ik een gehaakt dekentje en de kroon van de taart!
Voor Kobe pimpte ik de cape die ik eerder al had gemaakt als superheldenkostuum, maar plakte er enkele gele sterren uit vilt op. Met een groot stuk zwarte stof dat ik nog in mijn stoffenkast vond van 120cm x 90cm maakte ik een cape. Bovenaan naaide ik een tunnel en haalde er een zwart lint door. Voor de kroon baseerde ik mij op het patroon van de verjaardagskroon van Leven met Liv en plakte er vooraan met vil een grote gele ster op. Een stok met een ster van vilt erop geplakt en

Mijn twee koningen schitterden voor de rest van de namiddag en keerden met een doosje vol centjes weer van hun tocht :-). We aten taart, papa had de boon en is dus de koning voor de rest van de dag.

Mijn koning Kobe en koningin Frauke hun laatste vakantiedag kon niet meer stuk, volgend jaar zijn mijn drie wijzen compleet.

Morgen ruimen we de kerstboom op en zijn we helemaal klaar om er dit jaar weer in te vliegen! Benieuwd of jullie mee deden aan het Driekoningenfeest? MIsschien nog een ideetje voor morgen of voor volgend jaar ;-).

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.