0
LIFESTYLE

2bcool

2bcool_ribcap

Dagelijks vallen er tientallen nieuwsbrieven in mijn mailbox met leuke webshops, nieuwe producten, persberichten…sommige zijn interessant, anderen minder. Maar toen ik een mailtje kreeg van de mensen achter Ribcap, kwam de (over)bezorgde moeder in mij meteen naar boven.

Schermafbeelding 2014-12-09 om 21.25.45

Ribcap ziet eruit als een coole muts, maar is eigenlijk veel meer dan dat. Want dankzij de ingebouwde schokabsorberende pads, beschermt deze muts niet alleen tegen de koude winterdagen, maar ook tegen het vallen tijdens het fietsen, het skiën, schaatsen of wandelen. Echt iets voor onze Kobe, vond ik!

Niet veel later bracht de postbode deze muts thuis. “Cooooooooooooooooooooool,” riep Kobe toen hij de eerste keer deze muts op zijn hoofd zette. “Nu kan ik Spiderman spelen!”. Sinds deze man zijn held is, kan alles wat hij op zijn hoofd zet doorgaan als een spidermanmasker.” Maar ik zag er meteen ook de voordelen van in. Geen gedoe meer met onze fietshelm op school, deze muts kunnen we gewoon opvouwen en in zijn boekentasje opbergen. En altijd lekker warm aan zijn oortjes wanneer we naar school fietsen of gaan wandelen én het is nog veilig en al! Wij zijn fan!

Toen ik Nico, co-founder van 2bcool, vroeg wat er zo uniek is aan dit project vertelde hij dit:

“Ribcap is de enige aanbieder van “soft protection” als alternatief op een helm. Onderzoek van het Belgisch instituut voor verkeersveiligheid toont aan dat een groot deel van de Belgische bevolking nog steeds geen fietshelm draagt wegens niet cool, trendy en comfortabel. Dit product speelt hier perfect op in. Ribcap is geen fietshelm maar biedt een waardig alternatief. De grote voordelen zijn: het draagcomfort, plooibaar, beschermende factor en het verwarmt je ook nog eens tijdens de herfst en winter. Volgende zomer zal er ook een zomercollectie verkrijgbaar zijn.”

 

Schermafbeelding 2014-12-09 om 21.23.08 Schermafbeelding 2014-12-09 om 21.23.21 Schermafbeelding 2014-12-09 om 21.23.35

Kobe draagt zijn coole muts ondertussen bijna dagelijks, niet alleen om te fietsen, maar ook gewoon om op de speelplaats te spelen of te gaan wandelen.

De leuke kindercollectie kan je hier bekijken en bestellen.
Ook leuk als cadeautje onder de kerstboom binnenkort, vinden jullie niet?

Meer info: www.2bcool.be

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Anske
  december 12, 2014 at 2:59 pm

  Mijn ventje wil me al lang een helm opzetten als ik fiets. Maat ik was niet helemaal fan. Dit is eigenlijk wel ideaal.pakt tenminste ook niet superveel plaats in 🙂

 • Reply
  Tina
  december 18, 2014 at 11:37 am

  Mercikes voor de tip … Denk dat er hier ook eentje in huis komt met een zoon van 3 in huis wiens superheld Spidermann is en die zot is van fietsen met de nodige valpartijen wel eens tot gevolg

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.