0
Uncategorized

Waarom geven goed voor je is

Geven is het nieuwe hebben! Met deze zin in mijn achterhoofd, begin ik vol goede moed aan een leuk projectje de komende twee weken: ik ga twee weken lang elke dag iets geven aan iemand. Aan mijn familie, vrienden of collega’s, aan wildvreemden maar ook hier op mijn blog. Ik kwam op dit leuke idee toen ik vorige week de nieuwe Flow Weekly ‘Wat je krijgt als je geeft’ ging kopen.

Vandaag geef ik jullie graag enkele redenen waarom geven goed voor je is en ik geef ook twee uur van mijn (kostbare) tijd weg. Hoe jullie die kunnen winnen, ontdekken jullie onderaan…

geven is het nieuwe hebben

1. Geven doet deugd
Ik las dit in de Flow Weekly, maar ik heb het al vaker in het echt ervaren: wie geeft wat hij heeft, is waard dat hij leeft! Wanneer ik iets geef aan iemand, krijg ik instant een goed gevoel. Babykleertjes waar ik niets meer mee doe maar een andere mama gelukkig mee kan maken, een zelfgemaakt rokje, een stukje zelfgebakken cake, spullen waar je zelf niets meer mee doet maar een ander veel plezier mee kan doen…Echt waar, probeer het zelf ook eens wat meer: geven doet leven!

2. Geven werkt aanstekelijk
Ik las het hier en ook in Flow: als je zelf vaak iets krijgt, ga je zelf ook meer geven! En laat dit nu net zijn wat ik wil bereiken met deze blogpost: jullie ook aanzetten tot geven. En dat moeten niet altijd materiële zaken zijn: geef bijvoorbeeld eens een complimentje aan je lieve collega of geef wat van je tijd aan iemand die het echt nodig heeft.

3. Geven maakt gelukkig
Zomaar iets geven aan iemand, ik doe het vaker en vaker, niet omdat ik mij verplicht voel maar omdat ik het gewoon leuk vind. Een stukje van je tijd, een stukje van je rijkdom en dus ook een stuk van je geluk! Je wordt blij terwijl je iemand anders blij maakt.

4. Geven is gratis
Zoals ik al zei hoef je helemaal geen materiële dingen te geven. Geef eens wat meer van je aandacht aan je kinderen en je partner, geef tijd aan die vriendin die je al een jaar niet meer gezien hebt…of geef dingen weg die je zelf ook gewoon gekregen hebt. Geven hoeft echt niet veel geld te kosten, maar de rijkdom die je ervoor in de plaats krijgt is onbetaalbaar!

Benieuwd naar wat ik allemaal ga geven komende weken? Hou zeker mijn Instagram in het oog. Mijn ervaringen lezen jullie hier in de kerstvakantie.

IK GEEF MIJN TIJD WEG!!!

Vandaag begin ik mijn geefproject #thegiftofgiving met twee uur van mijn tijd weg te geven, aan iemand van mijn vrouwelijke lezers! Hoe je die tijd invult, mag je zelf kiezen. Zelf denk ik aan een leuke naaidate, een workshop bloggen of schrijven, een kijkje achter de schermen van mijn werk, een playdate met de kindjes, een gezellige lunch of een bezoekje aan een hippe koffiebar…misschien heb je zelf nog leukere ideetjes?

Wat moet je doen om te winnen?
1. Like mijn Facebookpagina en deel deze blogpost.
2. Laat in de comments hieronder weten wat jij zoal zou weggeven en aan wie. Zo krijg ik zelf misschien nog leuke ideetjes wat ik kan weggeven de komende weken. En vertel er meteen ook bij waarom jij twee uur van mijn tijd wilt winnen en wat je eventueel zou willen doen?

De winnares maak ik vrijdag bekend op mijn Facebookpagina.
Succes!

You Might Also Like...

17 Comments

 • Reply
  Heidi
  december 8, 2014 at 7:36 pm

  Wow, wat een leuke prijs! Ik zou graag mijn kerstboom weggeven aan een familie die wat extra warmte kan gebruiken in deze decembermaand. Ik kocht vorig jaar een grotere boom en heb die van 130 cm dus nog over. Kandidaten mogen zich altijd melden 🙂

 • Reply
  Marieke
  december 8, 2014 at 7:43 pm

  Die Flow (Weekly) is zoooo fijn hé?! Ik ben er ook gek op!

  Natuurlijk doe ik ook deze keer graag terug mee aan deze ‘give-away’! 😀

  Ikzelf ben ook al een tijdje op zoek naar een originele give-away voor op mijn blog! Moeilijk om origineel te zijn in deze tijd! Waar ik aan denk is een leuk lapje stof, een origineel naai-projectje, een leuk hebbedingetje, een leuk boek, een hippe tas, …. Moet er nog eens grondig over nadenken!
  Mocht ik deze winnen, twee uurtjes spenderen met jou zou fantastisch zijn. Tips en tricks over een goede blog schrijven en onderhouden. Jouwe is ééntje om echt naar op te kijken! Echt een pareltje! Je zou me ongetwijfeld handige trucjes kunnen leren!

  Veel liefs,
  Marieke

 • Reply
  Iemke
  december 8, 2014 at 8:10 pm

  Wat een leuke post! Ik vind geven ook superleuk en meer dan de helft van mijn naaisels zijn kadootjes. Momenteel ben ik bezig aan een boekentasje voor een vriendje die binnenkort naar het eerste leerjaar gaat (in nieuw zeeland)

 • Reply
  miss pixie
  december 8, 2014 at 10:19 pm

  Waauw, dit is denk ik de leukste give-away van 2014 🙂

  Wat ik zoal weggeef? Ik kook graag en geef regelmatig zelfgemaakte confituur, choco, koekjes, granola, restjes, … weg. Vooral mijn zus (die op kot zit) kan ik hier heel gelukkig mee maken. Ik heb ook een abonnement op flow en heb stapels van die leuke extra’s. Die zitten in een doos en wanneer iemand eens een opkikkertje kan gebruiken, geef ik iets uit die doos 🙂

  Als ik deze give-away zou winnen, lijkt een blog workshop of een bezoekje aan je werk me wel de max 🙂

  Veel plezier met geven!

 • Reply
  Maai
  december 9, 2014 at 8:28 am

  Super leuk Lobke. Ik zou best een playdate of blogdate of naaiworkshop willen maar woon veel te ver weg. Ik gun het dus iemand anders. Ik heb laatst mijn boekenkast opgeruimd en alles weggegeven via fb. Voelt inderdaad goed als mensen daar dan weer heel blij mee zijn. Ik ga er nog even over nadenken wat ik kan weggeven. Heb wel net ingeschreven voor de kerstafwas op school. Helpen zit er niet meer zo in met dikke buik en zo draag ik toch mijn steentje bij. Iemand moet het doen nietwaar? Ik zou het wel leuk vinden hier ook iets mee te doen op mijn blog. Met linkvermelding uiteraard. Vind je dat goed? Liefs

  • Reply
   Lobke Gielkens
   december 9, 2014 at 1:27 pm

   Tuurlijk mag je dit overnemen Maai! Graag zelfs!
   Ver hoeft geen drempel te zijn om af te spreken hé!

   • Reply
    Maai
    december 9, 2014 at 7:51 pm

    Nee das waar, maar is op het moment voor mij wel een obstakel 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  december 9, 2014 at 10:03 am

  Het staat zelfs al in de bijbel: ‘Het is zaliger te geven dan te ontvangen.’ : )

 • Reply
  An Vande
  december 9, 2014 at 12:14 pm

  Oh, dit vind ik een super idee! Want ik geef ook héél graag weg, vooral mijn zelfgemaakte tasjes… dat komt ook altijd van pas, bij een etentje, ‘op het onverwacht’ voor een vriendin, voor de vriendjes van mijn kids…
  Maar, ik neem ook héél graag cadeaus in ontvangst, da kan ik ook goed.
  Mocht ik jou 2 uurkes mogen lenen, dan neem ik je mee voor iets waar ik al een tijdje vree veel goesting in heb: een wellness, met een nek/rug/massage, eucalyptus stoombad en een glas champagne erbij, OF , we gaan lunchen in PUBLIEK in Gent, bij hottie Olly :-))
  OF -nog beter- doen we het niet allebei ??? (please ??)-

 • Reply
  Lies
  december 9, 2014 at 7:38 pm

  Ik zou stof weggeven maar ja dat deden we hier al 😉 Tijd weggeven deed ik ook al maar dan onder de vorm van dat mensen zelf mochten kiezen wat ze winnen 🙂 Wat ik onlangs zelf kreeg zijn kaartjes, mooi kaartjes met mooie boodschappen op… dat was hartverwarmend, iets kleins maar o zo fijn!

  Verder vind ik het ook heel erg leuk om de tijd met jouw te winnen, als ik het welnessplan van An lees dan denk ik ook alleen maar ja 😉 maar wat we in onze tijd zouden doen maakt me helemaal niet uit. 🙂

 • Reply
  Kaat
  december 12, 2014 at 7:56 am

  Oepsie, eigenlijk al te laat… (dat bewijst op zich nog maar eens wat een kostbaar goed tijd wel is) Maar toch lever ik graag nog een bijdrage. Ik vind het zo leuk om in bovenstaande reacties al die leuke ideetjes te lezen!!! Voor mij persoonlijk is vrijwilligerswerk in al zijn vormen de mooiste vorm van geven. Als vrijwilliger geef je het beste van jezelf, je geeft energie, tijd, liefde, vriendschap… Je geeft nog een beetje van datgene wat soms zelf al schaars is voor jezelf. Neem nu bijvoorbeeld jeugdbeweging: fantastisch toch, al die kinderen en jongeren die elk weekend opnieuw de tijd van hun leven beleven door de volledig belangeloze inzet van al die enthousiaste leiding. Maar ik denk ook aan initiatieven zoals Moeder voor moeders bijvoorbeeld, een initiatief dat zonder vrijwilligers niet zou kunnen blijven bestaan, maar wel zo belangrijk is om het in deze maatschappij iets makkelijker te maken voor al wie het moeilijk heeft. Met vrijwilligerswerk GEEF je elke keer opnieuw het beste van jezelf, mooier kan niet, toch?

  PS: Ik weet dat ik de deadline eigenlijk niet gerespecteerd heb.  Mocht ik toch nog een kans maken, gaat mijn voorkeur uit naar een creatieve date (lees naaien en/of schrijven). Afstand is geen probleem, het Waasland is niet ver uit de buurt. 🙂

 • Reply
  Els
  december 12, 2014 at 8:10 am

  Een super leuk idee!
  Ik zou mijn haaksels weggeven, wat ik nu ook regelmatig doe, aangezien mijn kids al voldoende voorzien zijn 🙂 Vrijwilligerswerk is zeker ook belangrijk, tijd is iets heel kostbaar!
  Voor jou zou ik graag een workshop met onze jonge Femma groep organiseren, lijkt me heel gezellig!
  Groetjes!

 • Reply
  Jolien
  december 12, 2014 at 8:16 am

  Dit is een super initiatief
  Ik geef vooral kledij weg aan ouders op het werk die het moeilijk hebben

 • Reply
  Margot
  december 12, 2014 at 8:16 am

  Even getwijfeld maar ik geef me nog op.
  Wat geef ik… Veel, ik ga er steeds 100% voor en daardoor geef ik soms té veel 🙂 Maar concreet: mijn hoofd bruist van de zelfmaakcadeautjes voor het eindejaar maar dat is vaak zo delicaat. Vind de ontvanger er wel wat aan? Weegt de inspanning op? Soit, ik maak ze toch, voor de voldoening die het me geeft.
  Wat wil ik doen op 2 uur? De persoon achter je blog leren kennen. Wat drijft je? Waarmee kan je me inspireren? Wat kan ik van je leren? 2 uur is vooral snel om!

  Spannend!

 • Reply
  Lesley Vanhove - Van Leuvenhaege
  december 12, 2014 at 8:22 am

  Waarschijnlijk ook net te laat.
  Ik heb onlangs nog een volledige boodschappentrolley vol met boeken die ik niet meer lees weggegeven. Op de school van onze kindjes loopt nu een actie om niet bederfbare spullen in te zamelen voor de minderbedeelden in onze gemeente.
  Ik zou de twee uur graag spenderen aan een naaidate

 • Reply
  katrien
  december 12, 2014 at 1:31 pm

  Hoi,
  Ik geef tijd aan school van de kinderen om crea workschops te doen. Ik luister veel naar mensen rondom mij, en geef ook regelmatig zelfgemaakte kleren weg. Ik zou nog meer kunnen en willen geven bv, uitleg over kleding maken. Bakken kan ik helaas niet en vindt het dan heel fijn als een vriendin dan eens een lekkere cake bakt!
  wat ik zou doen met jou tijd awel een goede koffie klets en ervaringen uitwisselen.

 • Reply
  Sylvia
  december 12, 2014 at 7:09 pm

  Hoop dan ik nog op tijd ben om mee te doen, hier in New York is het alvast nog vrijdag. Wat een leuke prijs, tijd is zo kostbaar! Ik zou graag tijdens die 2 uur vele tips en tricks van jou leren over kids, werk en hobby’s combineren en dat tijdens een gezellige naaidate! Ik zelf geef graag zelfgemaakte cadeautjes en souveniertjes van op reis!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.