0
EROPUIT

Een (bijna) perfecte familiezondag in Antwerpen

Geen enkele dag is perfect. Maar vandaag was zo’n dag die het bijna was. Ik zeg bijna, want buiten enkele tegenstrubbelingen, broer-zusruzies, valpartijen en huilbuien, zagen we Kobe en Frauke dolgelukkig in Antwerpen wezen.

We waren vroeg uit de veren en startten onze dag in hippe koffiebar Cafématic midden in ‘t stad met een café latte voor moeder en vader, een huisgemaakte limonade voor Kobe en warme melk met honing voor Frauke. Het stukje broodpudding dat we erbij kregen, was overheerlijk. Een echte hipster family vandaag!

Cafématic

cafématic

Om 11u werden we verwacht in DE Studio waar we Niet Drummen, een keileuke muziektheatervoorstelling bijwoonden van Theater De Spiegel. Dat onze kinders muzikaal aangelegd zijn, mochten we daar aan den lijve ondervinden. Kobe en vooral Frauke dansten de benen vanonder hun lijf en kwamen ogen en oren te kort om te genieten van alle leuke geluidjes en beeldspelletjes. Genot voor groot en klein! Een aanrader voor wie nog leuke plannen heeft deze kerstvakantie, want Villanella viert samen met Theater De Spiegel en Laika de derde Kerst in DE Studio. Met vrolijke voorstellingen waar muziek in zit en cowboys en indianen onder de kerstboom. Met films, workshops, lekkernijen en leuke verrassingen in een heus kerstbos. En met een gratis kinderfeest na elke voorstelling in de namiddag.

Schermafbeelding 2014-12-28 om 19.44.46
theater de spiegel
De Studio

Middag, dus we hadden allemaal een klein hongertje! Een bezoekje aan De Burgerij stond al lang op ons to-do-lijstje en aangezien dit leuke hamburgerrestaurant op slechts 2,5km van DE Studio ligt, trokken we richting ‘t Eilandje aan ‘t MAS. (trouwens ook eens een bezoekje waard!)

MAS_antwerpen
De burgerij_MAS

Waarom wij dit restaurant zo leuk vonden? Het was SUPERkindvriendelijk met een keileuke speelhoek achter glas zodat wij rustig konden babbelen en eten terwijl de kids aan het spelen waren. Het personeel was SUPERvriendelijk en vooral ook naar onze kinderen toe. En de keuze aan lekker eten was SUPERgevarieerd, ik ging voor een klassieke hamburger met frietjes en mijn Lief ging voor een Matterhorn Cheesy-burger.
Hier zien ze ons nog terug!

De burgerij
tips voor trips antwerpen
De kids werden moe, dus na ons uitje Antwerpen reden we huiswaarts. Terwijl Frauke nog een dikke middagdut deed, ging papa met Kobe in de eerste sneeuw ravotten en werkte ik  het feestkleedje van Frauke verder af. En de kerstboom werd nog maar eens versierd door mijn twee kleine enthousiastelingen. Zo’n dag was het.

gingerbread

Nog wat chillen in de zetel, samen naar Vriendinnen kijken en mijn zondag is gewoon perfect. Meer van dat graag!

Hoe was jullie zondag? Ik lees het graag in de comments hieronder.
Alle tips voor leuke trips zijn altijd welkom!

PRAKTISCH:

Cafématic
Vleminckveld 4
2000 Antwerpen

DE Studio
Maarschalk Gerardstraat 4
2000 Antwerpen
Alle voorstellingen van Theater De Spiegel vinden jullie hier

De Burgerij Eilandje
Sint-Laureiskaai 8
2000 Antwerpe

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Lies
  december 28, 2014 at 8:29 pm

  De mijne was een beetje creatief, een beetje lui.. een beetje zoals zondag moet zijn 😉

 • Reply
  veronique gillis
  december 28, 2014 at 8:47 pm

  De burgerij is ook onze favoriet, lekkere burgers en de kids hebben een zee aan ruimte om te spelen. Een andere aanrader is er vlakbij, Felix pakhuis, de brunch op zondag is er super. Best wel vooraf reserveren. Vandaag zijn wij naar het boxtalino winter wonder circus geweest, in de schorre in Boom. Nog tot 4 januari, met de lidkaart van de gezinsbond kan je goedkoper kaartjes reserveren. Het was de moeite!

 • Reply
  Sofie neyens
  december 28, 2014 at 9:18 pm

  Mijn dag was ook wel super. Gaan ontbijten met onze drie jongens in de Pain Quotidien, voor het overige wat geknutseld, onze middelste geschminkt (dat lukte beter dan ik dacht, amaai, ik was er trots op) en daarna in de sneeuw gespeeld. En langer dan gewoonlijk voorgelezen voor onze kinderen. Zo’n zondag was het!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.