Onze kerstvakantie in 7 onvergetelijke beelden

Terwijl ik na 3 dagen al vloeiend spreek over mijn twee (!) schoolgaande kinders, denk ik met heimwee terug aan onze onvergetelijke kerstvakantie. En het was zelfs niet zo’n ‘speciale’ kerstvakantie. We gingen niet op vakantie, we deden bijna geen geld op en we hadden geen stress voor grootse feesten. Het was gewoon al maaaaaaaaanden geleden dat we eens rustig twee weken thuis bleven met af en toe een uitstapje en zonder al te veel te werken, en dat deed keiveel deugd. Eenvoudig en minimalistisch. Meer moest dat niet zijn. En de kindjes zagen dat het goed was, wij dus ook.

1. Een weekendje aan zee deed ons allemaal ongelooflijk veel deugd. Even letterlijk en figuurlijk uitwaaien.

DePanne_kerstvakantie2. Ik kroop wat vaker in mijn zetel. Samen met warme chocomelk, een dekentje en leuke series op Netflix, mijn ontdekking van het jaar 2014 en nu al onmisbaar.

Netflix3. We gingen zwemmen, we bezochten binnenspeeltuinen, we mochten de première van de Samson & Gert-kerstshow bijwonen en brachten ondertussen een paar uurtjes een bezoekje aan Plopsaland! Onvergetelijke uitjes voor de kindjes.

Plopsaland4. Ik maakte tijd voor echte vriendinnen die ik al lang niet meer gezien had en besef dat ik dit tijdens het jaar meer zou moeten doen. Oude schoolvriendinnen, maar ook nieuwe vriendinnen zoals zij die ik het afgelopen jaar echt goed leerde kennen en al niet meer zou kunnen missen. En in koffie en taart heb ik altijd zin.

Denhoekaf
5. We genoten van kleine familiefeestjes zonder stress. Gewoon gezellig samenzijn en genieten van de kindjes.

kerstvakantie
6. De kindjes bleven de kerstboom versieren, elke dag opnieuw. Ondertussen namen we spijtig genoeg afscheid van onze boom. Ik mis de lichtjes en daarbij horende gezelligheid nu al.

kerstboom_versieren
7. We genoten vooral van elkaar. En beseften meer dan ooit dat we zo blij zijn dat we zo’n schoon gezin hebben. En dat willen we in 2015 het liefst zo houden! Niet te veel willen, gewoon blij zijn met dat wat we hebben. Dit vat onze kerstvakantie 2014-2015 mooi samen, vinden jullie ook niet, ik mis je nu al (snottersnotter).

familieportret

 

4 thoughts on “Onze kerstvakantie in 7 onvergetelijke beelden

  1. “niet te veel willen, gewoon blij zijn met dat wat we hebben” => helemaal juist volgens mij; vaak beseffen we – in de rush van het leven – niet altijd hoe gelukkig de eenvoudige dingen ons maken! Misschien moeten we dit wel boven ons bed hangen, zodat we het niet te vaak vergeten 🙂 Lieve groet, Victorine

  2. Meer moet dat niet zijn hé… genieten van de kleine dingen in het leven!
    Stilstaan bij de mooie momenten en ze koesteren…
    Je ziet op de foto’s jullie gezinsgeluk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.