Waarom iedereen eens op naaiweekend met Femma moet gaan

Wie mij volgt op Instagram, weet ongetwijfeld dat ik afgelopen weekend op naaiweekend met Femma in Sol Cress in Spa was. Samen met mijn topcollega Katrien vormden we een topteam om 3 dagen lang 30 toffe madammen te entertainen en te ondersteunen op Femma’s allereerste naaiweekend! Van een droomjob gesproken (maar dat wisten jullie ondertussen al zeker hé).
stofjes Liesellove
 
Waarom deze eerste editie een toppertje was en iedereen één van de volgende keren zeker moet meegaan volgens mij:
1. Vrijdagavond kwam Liesellove haar stofjes verkopen. Weer niet goed voor mijn portemonnee, wel voor mijn stoffenkast en ideaal medicijn tegen mijn naaidipje. Wordt vervolgd.
Ik ben ook altijd extra gelukkig als ik Lies terugzie. Ik leerde haar 2 jaar geleden kennen via deze blog en ik durf gerust stellen dat wij ondertussen dikke vriendinnen geworden zijn.
2. Ik gaf een workshop ‘zelf een cirkelsjaal maken’ en schreef hiervoor een tutorial met samenraapsels op Pinterest. Later deze week post ik de handleiding. Ik gebruikte hiervoor retrotricot reliëf turquoise verkrijgbaar bij Bambiblauw.
Ik zag bij haar vandaag ook een leuke verwerking van het retrotricot stofje waar ik smoorverliefd op ben!

3. Zaterdag konden we mee naaien en ook dit was een ideaal medicijn tegen mijn naaidipje. Ik maakte het winterjurkje uit Het Grote Naaiboek onder de deskundige begeleiding van twee lesgeefsters van De Praktische School.
Spijtig genoeg nog een beetje te groot voor Frauke, maar zo heeft ze al een kleedje op de groei tegen dat ze naar school moet in januari. Het stofje vond ik vorige week op de La Maison Victor-beurs bij Miss Daisy. Wat een sympathieke madam trouwens!

4. Dat het een vruchtbaar naaiweekend was waarin veel nieuwe kleertjes geproduceerd werden, kon je al zien op haar blog en er volgen waarschijnlijk nog leuke blogposts over dit weekend. (heb jij een leuke link, laat hem gerust achter in de comments onder dit bericht)? Zet 30 naaimadammen samen en je krijgt een lekker gezellige boel!
5. Zondag brachten we nog een bezoekje aan de rommelmarkt van Spa. Als rommelmarktaddict kon ik dit niet missen en dit was trouwens een geweldige groepsactiviteit om elkaar beter te leren kennen.
Ik vond er twee leuke stoeltjes, een retro kader en een ongelooflijk mooie naaidoos. Deze doos zal mij voor altijd doen herinneren aan een onvergetelijk eerste Femma naaiweekend!

Ik heb onze kindjes ongelooflijk gemist afgelopen weekend, maar ik heb er een pak ervaring opgedaan, leuke madammen leren kennen en ongelooflijk veel gehad aan mijn topcollega Katrien!
Dankjewel allemaal, jullie waren geweldig!
En jullie, wat deden jullie afgelopen weekend?

10 thoughts on “Waarom iedereen eens op naaiweekend met Femma moet gaan

  1. Gho, zoete nostalgie! Als 10-jarige verbleven we in Sol Cress tijdens bosklassen. Schone herinneringen.

    Dat naaiweekend klinkt enorm leuk & productief. Nu eerst nog handig worden & leren naaien… 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.